Închide meniul

Mauricio Pochettino a devenit selecţionerul SUA, una din gazdele World Cup 2026. Anunţul făcut de americani

Publicat: 15 august 2024, 12:53

Reclamă
Mauricio Pochettino a devenit selecţionerul SUA, una din gazdele World Cup 2026. Anunţul făcut de americani

Mauricio Pochettino a devenit selecţionerul SUA, una din gazdele World Cup 2026. Anunţul făcut de americani

Mauricio Pochettino, în timpul unui meci / Profimedia Images

Mauricio Pochettino a devenit selecţionerul SUA, una din gazdele World Cup 2026. Este prima experienţă a lui Mauricio Pochettino ca selecţioner.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Mauricio Pochettino va conduce naţionala Statelor Unite ale Americii la Campionatul mondila din 2026, competiţie ce va fi în exclusivitate la Antena.

Mauricio Pochettino a devenit selecţionerul SUA, una din gazdele World Cup 2026

Numirea lui Pochettino pe banca celor din Statele Unite a fost anunţată şi de renumitul jurnalist sportiv, Fabrizio Romano. În cariera sa, Mauricio Pochettino a antrenat pe Tottenham, PSG sau Chelsea.

Pochettino a fost demis la finalul sezonului trecut de la Chelsea, deşi mai avea un an de contract. „Dorim să ne exprimăm recunoştinţa sinceră faţă de Mauricio pentru sezonul trecut„, a anunţat clubul la acel moment. „El va fi întotdeauna binevenit pe Stamford Bridge şi îi dorim toate cele bune pentru restul carierei sale de antrenor„, se precizează în comunicat.

Aş dori să mulţumesc conducerii lui Chelsea pentru că mi-a oferit ocazia de a face parte din istoria clubului„, a spus Pochettino, în vârstă de 52 de ani. Fostul antrenor al echipei Paris Saint-Germain a ajuns la Chelsea, în vara anului trecut şi a dus echipa pe locul 6 în campionat.

Reclamă
Reclamă 4
Fostul tehnician al formaţiilor Tottenham şi Paris Saint-Germain, între altele, semnase în mai 2023 un contract pe doi ani, cu opţiune pentru încă unul. Argentinianul de 52 de ani a avut o primă jumătate de sezon dificilă, marcată de inconsecvenţă în rezultate şi numeroase accidentări în lot, precum cele ale lui Christopher Nkunku, Romeo Lavia şi Reece James.

Antrenorul sud-american a reuşit să ducă tânăra sa echipă în finala Cupei Ligii engleze (pierdută în faţa lui Liverpool) şi a redresat corabia în 2024 în Premier League, încheind cu o singură înfrângere, în faţa vicecampioanei Arsenal, în ultimele 15 meciuri.

Locul şase ocupat în clasamentul final de Chelsea îi permite să joace o competiţie europeană.

Reclamă

În numele tuturor angajaţilor clubului Chelsea, ţinem să ne exprimăm gratitudinea faţă de Mauricio pentru serviciile pe care le-a adus în acest sezon. El va fi binevenit oricând pe Stamford Bridge şi îi dorim tot ce este mai bine în cariera sa de antrenor”, au afirmat într-un comunicat directorii sportivi ai clubului, Laurence Stewart şi Paul Winstanley.

Pochettino este al treilea antrenor principal care pleacă de a Chelsea după preluarea clubului de către Clearlake Capital şi Todd Boehly, primii doi fiind Thomas Tuchel şi Graham Potter.

La ce echipă va juca Ianis Hagi în noul sezon?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Citește și:
16:49

Gigi Becali a dictat noua strategie de la FCSB! Jucătorul care apare în primul 11, dacă Darius Olaru pleacă de la campioană

16:26

„A terminat benzina” Adrian Mutu, verdict despre un jucător important al FCSB-ului: „Prea puţin”

15:46

Ce a făcut Lamine Yamal după ce a aflat că tatăl său a fost înjunghiat! Decizia luată de starul de la Barcelona

15:31

Raul Rusescu, semnal de alarmă pentru CFR Cluj înainte de returul cu Maccabi Petach Tikva: „Ar fi un dezastru!”

14:44

Lovitură primită de Horațiu Moldovan, la Atletico Madrid! Spaniolii au făcut anunțul pe care românul nu dorea să îl audă

14:11

Ofertă de ultimă oră pentru Florin Niţă: „Va deveni clar în zilele următoare”

1 FotoIubita lui Marius Ștefănescu, mesaj superb în ziua în care jucătorul a împlinit 26 de ani: „Te iubesc enorm!” 2 Real Madrid a câştigat Supercupa Europei. Mbappe, gol la debut şi primul trofeu european din carieră. Prima reacţie a francezului 3 Ce ne spun cifrele Formulei 1! Analiza lui Adrian Georgescu 4 Astana – Corvinul 6-1. Hunedorenii şi-au încheiat parcursul european, după dezastrul din Kazahstan 5 Gest uriaş pentru Ana Bărbosu, după medalia de bronz cucerită la Paris! Suma pe care o va încasa gimnasta 6 Răzvan Lucescu, prima reacţie după eliminarea dramatică din Liga Campionilor: „Am avut calificarea în mâinile noastre”
Citește și