Închide meniul

Jannik Sinner, apărat de un alt jucător care a fost depistat cu clostebol: „Este pentru imbecili”. Săgeţi către Nick Kyrgios

Alex Masgras Publicat: 22 august 2024, 10:57

Reclamă
Jannik Sinner, apărat de un alt jucător care a fost depistat cu clostebol: „Este pentru imbecili. Săgeţi către Nick Kyrgios

Jannik Sinner, apărat de un alt jucător care a fost depistat cu clostebol: "Este pentru imbecili". Săgeţi către Nick Kyrgios

Jannik Sinner / Profimedia

Jannik Sinner este apărat de un alt jucător care a fost depistat cu clostebol. Italianul Marco Bortolotti, numărul 87 în clasamentul ATP la dublu, a trecut printr-o experienţă asemănătoare cu liderul clasamentului mondial la simplu.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Şi Bortolotti a fost depistat pozitiv cu clostebol în luna octombrie 2023 şi a fost achitat după mai multe luni de anchetă.

Jannik Sinner, apărat de un alt jucător care a fost depistat cu clostebol: „Este pentru imbecili”

Tenismanul italian Marco Bortolotti, specialist în proba de dublu, a fost exonerat după ce a fost depistat pozitiv cu clostebol, la fel ca Jannik Sinner. Într-un interviu acordat Gazzetta dello Sport, jucătorul clasat pe locul 87 în lume la dublu i-a luat apărarea compatriotului său, pe care îl consideră nevinovat, notează news.ro.

În octombrie 2023, italianul Marco Bortolotti a fost depistat pozitiv la clostebol, aceeaşi substanţă care a fost găsită în organismul numărului unu mondial în timpul a două teste efectuate în martie. Agenţia Internaţională de Integritate în Tenis (ITIA) l-a exonerat pe Sinner, hotărând că acesta „nu a comis nicio greşeală sau neglijenţă”.

Jannik Sinner a pledat pentru contaminarea accidentală de către un membru al personalului său. „Nici Jannik, nici fizioterapeutul nu erau conştienţi de ceea ce se întâmpla. Sunt convins în proporţie de o mie la sută de acest lucru”, a declarat Bortolotti într-un interviu pentru La Gazzetta dello Sport.

Reclamă
Reclamă

Bortolotti a fost şi el achitat după mai multe luni de proceduri. „Sunt situaţii dificile de gestionat (…) Este dificil să rămâi indiferent în faţa unor astfel de acuzaţii. Te simţi dezonorat după ce ai investit într-o pasiune de o viaţă”.

Jannik Sinner a fost pus la zid de mai mulţi jucători din circuit

De la anunţarea exonerării lui Jannik Sinner, mai mulţi jucători, printre care Nick Kyrgios şi Lucas Pouille, au denunţat ceea ce ar putea părea a fi un tratament preferenţial, având în vedere că italianul a putut continua să joace după testele sale pozitive. „Este absurd: toţi sunt invidioşi care nu ştiu despre ce vorbesc”, a declarat Marco Bortolotti. „Chiar dacă am trecut prin asta, eu încă nu ştiu exact ce este clostebol. Am făcut multe cercetări şi acum cred că am mai mult drept la opinie decât Kyrgios, care se exprimă fără să aibă nicio idee.”

De la cazul său, Marco Bortolotti a urmat cursuri antidoping. „Pot spune că dopajul voluntar cu clostebol este pentru imbecili şi nu este un steroid care te dopează”, a declarat specialistul în dublu. „Dar dacă intri în contact cu el, ai putea fi vinovat. Asta i s-a întâmplat lui Sinner, dar mi s-a întâmplat şi mie”.

Reclamă

Jannik Sinner, numărul 1 mondial, a fost depistat pozitiv de două ori în martie pentru clostebol – un steroid care poate fi folosit pentru creşterea masei musculare – dar a fost exonerat de vină sau neglijenţă de către un tribunal independent săptămâna trecută.

Agenţia Internaţională de Integritate în Tenis (ITIA) a constatat că Sinner a fost contaminat din greşeală cu această substanţă de către Giacomo Naldi, fizioterapeutul său.

De la prima semnalare a încălcării normelor antidoping la începutul lunii aprilie, Sinner a câştigat turneele de la Halle şi Cincinnati şi a devenit numărul unu mondial pentru prima dată în cariera sa.

Reclamă

Va câştiga Rapid titlul în acest sezon, sub conducerea lui Marius Şumudică?

Loading ... Loading ...
Citește și:
14:58

Surpriză de proporţii! Bănel Nicoliţă a semnat, la 39 de ani. Unde va evolua fostul campion de la FCSB

14:46

Corvinul Huneodara a reacţionat după decizia Comitetului Executiv al FRF: „Este o mare nedreptate”. Obiectivele anunţate

14:22

CFR Cluj – Pafos LIVE TEXT (20:30). Echipa lui Dan Petrescu luptă pentru calificarea în Conference League. Echipele probabile

13:45

Horaţiu Moldovan pleacă de la Atletico Madrid! Presa din Italia a făcut anunţul: „E un singur obstacol”

13:37

Explicaţiile FRF după ce Corvinul Hunedoara a pierdut dreptul de promovare în Liga 1! Ce s-a întâmplat în Comitetul Executiv

13:18

Corvinul Hunedoara nu are drept de promovare! Decizia luată de Comitetul Executiv al FRF

1 FotoFiica lui Marius Şumudică, mesaj emoţionant după ce tatăl său şi-a îndeplinit cel mare mare vis 2 FotoMarius Şumudică, uluit de locuinţa milionarului Dan Şucu: „Nu pot cumpăra eu o asemenea casă, era ca un muzeu” 3 FotoDeian Sorescu şi-a cerut iubita în căsătorie. Tânăra a izbucnit imediat în plâns 4 Foto„Dacă rămânea în Moldova, cred că nu mai era printre noi” Povestea cutremurătoare a Anastasiei, medaliata cu argint de la Paris! 5 „Mișcare senzațională” Scoţienii au reacţionat după ce au aflat că Rapid îl vrea pe Ianis Hagi! Ce au scris de duelul Ianis-Gică! 6 Mihai Rotaru i-a stabilit preţul lui Andrei Ivan, după ce a auzit că atacantul e dorit de Dan Şucu la Rapid
Citește și