Închide meniul

Doliu în fotbalul românesc! A murit Victor „Fonfo” Niculescu, o legendă a Universităţii Craiova

Bogdan Stănescu Publicat: 22 august 2024, 20:56

Reclamă
Doliu în fotbalul românesc! A murit Victor „Fonfo Niculescu, o legendă a Universităţii Craiova

Doliu în fotbalul românesc! A murit Victor "Fonfo" Niculescu, o legendă a Universităţii Craiova

Victor "Fonfo" Niculescu / Facebook Universitatea Craiova

Doliu în fotbalul românesc! A murit Victor „Fonfo” Niculescu, legendă a Universităţii Craiova. Victor Niculescu avea de mai mult timp probleme de sănătate. El a încetat din viaţă la vârsta de 75 de ani.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Victor „Fonfo” Niculescu a făcut parte din echipa Universităţii Craiova care a câştigat campionatul în sezonul 1973-1974.

Doliu în fotbalul românesc! A murit Victor „Fonfo” Niculescu, o legendă a Universităţii Craiova

Veste tristă: astăzi ne-a părăsit Victor „Fonfo” Niculescu, fostul fundaș al Universității Craiova.

Vei rămâne Campion al Unei Mari Iubiri!

Dumnezeu să-l odihnească în pace!”, a transmis Universitatea Craiova, pe Facebook.

Reclamă
Reclamă

Anterior, se aflase despre Victor „Fonfo” Niculescu faptul că se afla în stare critică. Victor Niculescu a evoluat ca fundaş dreapta pentru Universitatea Craiova. De-a lungul carierei, el a mai evoluat pentru Jiul Petroşani şi Corvinul Hunedoara.

Victor Niculescu a fost coleg cu legendarii Ion Oblemenco, Ilie Balaci şi Costică Ştefănescu în echipa Universităţii Craiova din sezonul 1973-1974, prima echipă a Craiovei care a reuşit să cucerească titlul în România.

Reclamă

Victor Niculescu a devenit cetăţean de onoare al oraşului Craiova anul trecut.

Componența lotului Universității Craiova în sezonul 1973-1974, atunci când oltenii au obţinut primul titlu din istoria clubului:

Portari: Florin Oprea (23), Paul Manta (12 meciuri); jucători de câmp: Petre Deselnicu (33 de meciuri, 2 goluri), Lucian Strâmbeanu (33), Alexandru Boc (32, 1), Ion Bălan (32, 19 – golgheterul echipei), Teo Ţarălungă (31, 11), Ion Oblemenco (29, 14 – căpitanul echipei), Ion Niţă (29, 2), Victor Niculescu (28), Ilie Balaci (27, 3), Dragu Bădin (25), Dumitru Marcu (25, 7), Cornel Berneanu (23), Costică Ştefănescu (20), Ion Velea (14, 1), Nicolae Ivan (9, 2), Ion Stăncescu (3), Ioan Kiss (2), Mircea Chivu (1), Ion Constantinescu (1), Nicolae Negrilă (1), Constantin Pană (1). Antrenori: Constantin Cernăianu, Constantin Oțet. Doctor: Vasile Frânculescu.

De astăzi, fundaşul dreapta al echipei care a adus primul titlu Universităţii Craiova, Victor „Fonfo” Niculescu, se alătură în Ceruri celorlalţi “campioni ai unei mari iubiri” care au părăsit deja această lume. Şi s-au adunat atât de mulţi, încât sunt mai uşor de enumerat cei care au rămas printre noi. La 75 de ani, „Fonfo” Niculescu a încetat din viaţă astăzi, după ce, în ultima perioadă, fusese internat la ATI, acuzând probleme grave de sănătate.

Fundaş dreapta de meserie, Victor Niculescu a fost component al Campioanei Unei Mari Iubiri, aşa cum a fost alintată generaţia lui Nelu Oblemenco care pierdea dramatic campionatul în 1973, în favoarea lui Dinamo, pentru ca în sezonul următor, să aducă primul titlu în vitrina Universităţii Craiova. Din 1968 şi până în 1975, Victor Niculescu a jucat în 195 de meciuri pentru Universitatea Craiova, cu care a câştigat titlul de campion, în 1974. A ratat Cupa României în sezonul următor, în finala pierdută după prelungiri în faţa Rapidului. A mai jucat la Jiul Petroşani şi Corvinul Hunedoara. Victor Niculescu a fost şi campion mondial universitar cu echipa României în 1974, pe Coasta de Azur”, relatează cvlpress.ro despre decesul lui Victor „Fonfo” Niculescu.

 

Reclamă

Va câştiga Rapid titlul în acest sezon, sub conducerea lui Marius Şumudică?

Loading ... Loading ...
Citește și:
23:34

„O ruşine” Cristi Balaj a făcut praf arbitrajul după CFR Cluj – Pafos 1-0: „Toate deciziile le-a luat împotriva noastră”

23:23

„Arbitrul a fost cipriot!” Dan Petrescu, un car de nervi după CFR Cluj – Pafos 1-0! Discurs furibund despre arbitraj

23:18

Patrick Mouratoglou, despre diferenţa dintre cazurile Sinner şi Halep: „Am fost extrem de şocat”

23:14

Presa austriacă nu i-a menajat pe cei de la LASK Linz după duelul cu echipa lui Becali: „FCSB a fost mai aproape de victorie”

23:04

PAOK şi Răzvan Lucescu, pas uriaş spre grupele Europa League. Victorie categorică în Grecia

23:02

Ce se întâmplă cu transferul lui Darius Olaru! Gigi Becali, anunţ de ultim moment: „Patru ani de contract!”

1 FotoFiica lui Marius Şumudică, mesaj emoţionant după ce tatăl său şi-a îndeplinit cel mare mare vis 2 FotoMarius Şumudică, uluit de locuinţa milionarului Dan Şucu: „Nu pot cumpăra eu o asemenea casă, era ca un muzeu” 3 FotoDeian Sorescu şi-a cerut iubita în căsătorie. Tânăra a izbucnit imediat în plâns 4 Foto„Dacă rămânea în Moldova, cred că nu mai era printre noi” Povestea cutremurătoare a Anastasiei, medaliata cu argint de la Paris! 5 „Mișcare senzațională” Scoţienii au reacţionat după ce au aflat că Rapid îl vrea pe Ianis Hagi! Ce au scris de duelul Ianis-Gică! 6 LASK Linz – FCSB 1-1. Campioana României, neînvinsă în turul play-off-ului Europa League! David Miculescu a marcat
Citește și