Închide meniul

Tricoul lui Babe Ruth a devenit cel mai scump obiect de sport vândut vreodată. Suma e de ordinul zecilor de milioane de euro

Publicat: 25 august 2024, 17:24

Reclamă
Tricoul lui Babe Ruth a devenit cel mai scump obiect de sport vândut vreodată. Suma e de ordinul zecilor de milioane de euro

Tricoul lui Babe Ruth a devenit cel mai scump obiect de sport vândut vreodată

Tricoul lui Babe Ruth a devenit cel mai scump obiect de sport vândut vreodată. Suma e de ordinul zecilor de milioane de euro.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Un tricou al legendarului jucător american de baseball Babe Ruth a doborât recordul pentru cel mai scump obiect din sport vândut vreodată la licitaţie, cu 21,3 milioane de euro (24,12 milioane de dolari), relatează AFP.

Tricoul lui Babe Ruth a devenit cel mai scump obiect de sport vândut vreodată

În urmă cu o lună, cea mai mare ofertă pentru un tricou în culorile echipei New York Yankees era de 11,8 milioane de euro, incluzând taxele şi comisioanele.

Precedentul record a fost stabilit de un cartonaş de baseball cu un alt jucător de la Yankees, Mickey Mantle, care a fost cumpărat pentru 11,2 milioane de euro în august 2022, la finalul unei vânzări organizate tot de Heritage Auctions, scrie news.ro.

Michael Jordan a fost detronat

În ceea ce priveşte echipamentul purtat la unul sau mai multe meciuri, cea mai mare sumă s-a înregistrat în septembrie 2022 de tricoul purtat de Michael Jordan în primul meci al finalei ligii nord-americane de baschet NBA din 1998. Acesta a fost vândut cu 9 milioane de euro la o licitaţie organizată de Sotheby’s în septembrie 2022.

Ca semn al puterii crescânde a acestei pieţe, înainte de 2022, niciun obiect de colecţie sportiv nu depăşise vreodată pragul simbolic de zece milioane de dolari. Tricoul record a fost purtat de Babe Ruth (1895-1948) într-un meci istoric împotriva celor de la Chicago Cubs, în finala World Series din 1932.

Legenda spune că jucătorul a arătat cu degetul în direcţia în care dorea să ajungă mingea, înainte de a reuşi un home run, adică să o trimită în afara limitelor spre locul indicat. Yankees au câştigat meciul şi finala în patru reprize (4-0).

Reclamă
Reclamă
Reclamă
Recomandări

Este Dennis Man cel mai în formă internaţional român?

Loading ... Loading ...
Citește și:
21:30

LIVE VIDEOPAOK – Panetolikos 1-0 e ACUM, live în AntenaPLAY. Sastre a deschis scorul cu o lovitură de cap. Panathinaikos – Levadiakos 0-0

21:22

Damjan Djokovic, prima reacție după ce a marcat un gol superb în CFR Cluj – FC Botoșani 3-0: „Mă bucur! Am revenit acasă!”

20:55

CFR Cluj – FC Botoșani 3-0! Echipa lui Dan Petrescu a făcut spectacol în Gruia și e pe loc de play-off!

20:42

Jucătorii făcuți praf de Gigi Becali sunt titulari în Hermannstadt – FCSB! Echipa de start a roș-albaștrilor

20:23

Hermannstadt – FCSB, LIVE TEXT, 22:00! Campioana luptă pentru victorie la Sibiu! Echipele de start

20:11

Endrick a debutat cu gol la Real Madrid! Brazilianul de 18 ani, execuție superbă în 3-0 cu Valladolid

1 VIDEOLando Norris, pole position la Marele Premiu al Țărilor de Jos! Verstappen, pe 2. Cursa, duminică (15:45, Antena 1 și AntenaPLAY) 2 FotoDieta minune a lui Mihai Stoica. „Fratele mai mic” al lui Gigi Becali cheltuie o avere: „E înfiorător de scump” 3 LIVE VIDEOEstoril – Gil Vicente se joacă ACUM în AntenaPLAY. Braga – Moreirense e de la 22:30 4 FotoCine este şi cu ce se ocupă viitorul ginere al lui Gică Hagi! Imagini rare cu tânărul care o va duce la altar pe Kira Hagi 5 FotoAlexandru Tudor a revenit în arbitraj la 52 de ani! Cum arată acum „Brad Pitt de România” 6 VIDEOLando Norris a obţinut a doua victorie a carierei în Formula 1 la Marele Premiu al Ţărilor de Jos. Verstappen, pe 2
Citește și