Închide meniul

Comunicatul emis de Real Madrid, după moartea lui Sven-Goran Eriksson. Florentino Perez, mesaj pentru familia suedezului

Alex Ioniță Publicat: 26 august 2024, 19:32

Reclamă
Comunicatul emis de Real Madrid, după moartea lui Sven-Goran Eriksson. Florentino Perez, mesaj pentru familia suedezului

Comunicatul emis de Real Madrid, după moartea lui Sven-Goran Eriksson

Profimedia

Iată comunicatul emis de Real Madrid, după moartea lui Sven-Goran Eriksson. Clubul spaniol deplânge moartea tehnicianului, la vârsta de 76 de ani, după o lungă suferinţă, afirmând că acesta a fost „unul dintre antrenorii istorici ai fotbalului mondial”, scrie EFE.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

„Real Madrid exprimă condoleanţe şi dragoste familiei sale, colegilor de echipă, cluburilor şi tuturor celor dragi. Eriksson a avut o carieră lungă, de peste patru decenii, conducând numeroase echipe de club şi naţionale din întreaga lume”, a spus preşedintele clubului spaniol, Florentino Perez, într-un comunicat.

Comunicatul emis de Real Madrid, după moartea lui Sven-Goran Eriksson

El a scos în evidenţă succesele antrenorului, începând cu o Cupă UEFA, un campionat şi două Cupe ale Suediei câştigate cu IFK Goteborg, apoi pasul făcut în Serie A, având succese cu Lazio, AS Roma şi Sampdoria, trecând prin Portugalia cu trofee obţinute cu Benfica Lisabona, notează agerpres.ro.

Sven-Goran Eriksson, care a fost selecţioner al naţionalei de fotbal a Angliei între 2001 şi 2006, a murit luni, la vârsta de 76 de ani, în urma unui cancer la pancreas, a anunţat agentul său Bo Gustavsson.

Sven-Goran Eriksson a murit „înconjurat de familia sa, în locuinţa lui din Bjorkefors, lângă Sunne”, în vestul Suediei, a spus agentul.

Reclamă
Reclamă

Eriksson a dezvăluit în luna ianuarie că suferă de cancer la pancreas şi că mai are în cel mai bun caz un an de trăit.

Sven-Goran Eriksson a pregătit selecţionata Albionului timp de cinci ani, înainte de a o părăsi, după Cupa Mondială din 2006.

După ce a câştigat campionatul Suediei şi Cupa UEFA cu IFK Goteborg în 1982, Eriksson a făcut pasul către Benfica Lisabona, conducând-o la câştigarea a trei titluri de campioană a Portugaliei. Alături de „vulturi”, el a disputat o finală de Cupă UEFA, pierdută în faţa belgienilor de la Anderlecht, după ce Benfica trecuse în semifinale de Universitatea Craiova (0-0 şi 1-1).

Reclamă

Suedezul a antrenat apoi în Italia, unde le-a pregătit pe AS Roma, Fiorentina, Sampdoria şi Lazio Roma. În această ţară, el a cucerit de mai multe ori Cupa Italiei, având cel mai mare succes cu Lazio, cu care a câştigat mai ales campionatul, în 2000, şi Cupa Cupelor, în 1999.

Eriksson a antrenat la nivel de club şi în fotbalul englez (Manchester City şi Leicester City), dar a pregătit şi alte echipe naţionale – Mexic, Cote d’Ivoire şi Filipine -, activând de asemenea în ligile din China şi Thailanda.

Prinţul William al Marii Britanii, omagiu pentru Sven-Goran Eriksson

Prinţul William al Marii Britanii i-a adus un omagiu lui Sven-Goran Eriksson, fostul antrenor care a murit luni, la 76 de ani, după o luptă cu un cancer aflat în formă terminală. Eriksonn a fost selecţionerul Angliei, în perioada 2001-2006.

”Am aflat cu părere de rău de decesul lui Sven-Göran Eriksson. L-am întâlnit de mai multe ori ca selecţioner al Angliei şi am fost întotdeauna impresionat de carisma şi pasiunea sa pentru joc.

Gândurile mele sunt alături de familia şi prietenii săi. Un adevărat gentleman al jocului”, a scris prinţul William pe X.

Reclamă

Este Dennis Man cel mai în formă internaţional român?

Loading ... Loading ...
Citește și:
23:21

Scoţienii anunţă că Ianis Hagi a refuzat transferul la Rapid! Veste de ultim moment

23:11

Mihai Stoica, anunț despre situația lui Vlad Chiricheș! Ce se întâmplă cu fundașul care a fost făcut praf de Gigi Becali

22:45

LIVE TEXTUTA – Farul Constanţa 1-0. Lovitură pentru echipa lui Gică Hagi! Van Durmen a deschis scorul

22:43

„Să-l ia în calcul Mircea Lucescu!” Alexandru Chipciu, cerut la naţională! Mesajul ferm al lui Ioan Ovidiu Sabău

22:08

Sabrina Voinea a făcut apel la Tribunalul Federativ! Răsturnare de situaţie, după scandalul uriaş de la Jocurile Olimpice

22:00

Mihai Stoica, reacție vehementă după ce FCSB a avut un gol anulat în 0-2 cu Hermannstadt: „E viciere de rezultat!”

1 VIDEOBraga – Moreirense 3-1 a fost în AntenaPLAY! Sporting, FC Porto și Benfica, spectacol în etapa a 3-a din Liga Portugal 2 VIDEOLando Norris a obţinut a doua victorie a carierei în Formula 1 la Marele Premiu al Ţărilor de Jos. Verstappen, pe 2 3 VIDEODoriane Pin a câştigat a doua cursă de Formula 1 Academy din Ţările de Jos! Prima cursă a fost câştigată de Abbi Pulling 4 Hermannstadt – FCSB 2-0. Dezastru pentru campioană, care a ajuns pe penultimul loc în clasamentul Ligii 1 5 Alexandru Mitriţă, discurs tare după derby-ul cu Dinamo: „A fost ca la război!” Ce a spus despre convocarea la naţionala României 6 Costel Gâlcă nu s-a ferit de cuvinte după Dinamo – Universitatea Craiova 1-2: „Mă așteptam să câștigăm!”
Citește și