Închide meniul

Novak Djokovic, victorie fără emoții în primul tur de la US Open! Campionul olimpic l-a învins pe Radu Albot, în 3 seturi

Alex Ioniță Publicat: 27 august 2024, 8:57

Reclamă
Novak Djokovic, victorie fără emoții în primul tur de la US Open! Campionul olimpic l-a învins pe Radu Albot, în 3 seturi

Novak Djokovic, victorie fără emoții în primul tur de la US Open!

Profimedia

Novak Djokovic a reușit o victorie fără emoții în primul tur de la US Open! Tenismanul sârb, numărul doi mondial şi deţinătorul trofeului, a debutat cu dreptul la ultimul turneu de Mare Şlem al anului, US Open, impunându-se cu 6-2, 6-2, 6-4 în faţa moldoveanului Radu Albot (locul 138 ATP), luni la New York.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Djokovic (37 de ani), campion olimpic la simplu, luna aceasta la Paris, a avut nevoie de două ore şi şase minute pentru a-l învinge pe Albot, ocupantul locului 183 în clasamentul ATP.

Novak Djokovic, victorie fără emoții în primul tur de la US Open!

Sârbul, care luptă pentru al 100-lea său trofeu în circuitul profesionist, îl va înfrunta în turul următor pe compatriotul său Laslo Djere, care a trecut în patru seturi, 6-1, 6-7 (7/9), 6-4, 6-2, de germanul Jan-Lennard Struff în meciul de debut, notează agerpres.ro.

Novak Djokovic a obţinut luni a 89-a victorie din cariera sa la Flushing Meadows, egalându-l astfel pe fostul său rival elveţian Roger Federer. Cei doi sunt depăşiţi doar de legendarul tenisman american Jimmy Connors, care a obţinut 98 de victorii la US Open.

Novak Djokovic a reacţionat, după ce Jannik Sinner a scăpat de suspendarea pentru dopaj

Novak Djokovic a reacţionat, după ce Jannik Sinner a „scăpat” de suspendarea pentru dopaj, deşi a avut două teste pozitive. Sârbul s-a întrebat dacă acest fapt poate fi legat de bani, deoarece unii jucători îşi pot permite avocaţi care să-i „salveze”.

Reclamă
Reclamă

Djokovic a menţionat faptul că şi alţi jucători au avut cazuri similare, şi au avut de suferit. În acest context, campionul olimpic de la Paris şi-a pus întrebarea dacă totul se rezumă la partea financiară şi la avocatul pe care şi l-ar putea permite un jucător.

„Înţeleg frustrarea jucătorilor faţă de lipsa de consecvenţă şi coerenţă. Am înţeles că acest a fost decis atunci când a fost dezvăluit (marţi). Dar au trecut cinci luni de când vestea a ajuns la echipa sa. Deci, da, există multe probleme în sistem, vedem o lipsă de protocoale clare, standardizate”, a comentat Djokovic la o conferinţă de presă la New York, înaintea US Open, ultimul Grand Slam al sezonului.

„Înţeleg sentimentele jucătorilor care se întreabă dacă toţi primesc acelaşi tratament. Sper că organismele de conducere ale sportului nostru vor învăţa din acest caz şi vor adopta o abordare mai bună în viitor. Trebuie să vedem schimbări, la nivel colectiv, asta este evident”, a declarat Djokovic (37 de ani), numărul 2 mondial, de 24 de ori câştigător de Grand Slam şi medaliat cu aur la Jocurile Olimpice de la Paris la începutul acestei luni.

Reclamă

„Alţi jucători au avut cazuri similare fără acelaşi rezultat. Întrebarea este dacă a fost o chestiune de bani, dacă orice jucător îşi poate permite un avocat bun care să îl poată apăra mai bine”, a continuat sârbul, referindu-se la activitatea asociaţiei jucătorilor (PTPA), a cărei fundaţie a contribuit la înfiinţare în 2019.

Reclamă

Este Dennis Man cel mai în formă internaţional român?

Loading ... Loading ...
Citește și:
14:51

„În altă ligă!” Christian Horner a tras concluziile, după Marele Premiu al Ţărilor de Jos! Ce a spus despre lupta la titlu

14:37

Dani Olmo poate juca pentru Barcelona, chiar în meciul cu Rayo Vallecano

14:20

Cum a ajuns Hakim Abdallah la Dinamo. Atacantul lui Zeljko Kopic a dat cărțile pe față: „Am crezut că e o glumă!”

14:19

„Tatăl s-a înfuriat!” Scoţienii au reacţionat imediat, după ce Gică Hagi a criticat-o pe Rangers! Mesaj despre Ianis Hagi

14:00

Ce a spus Zeljko Kopic despre Claudiu Niculescu, înainte de Voluntari – Dinamo! Mesaj despre meciul din Cupa României

13:51

„Un proces diferit pentru toţi!” Nick Kyrgios nu a uitat de suspendarea de dopaj a Simonei Halep! Mesaj tranşant despre româncă

1 VIDEOBraga – Moreirense 3-1 a fost în AntenaPLAY! Sporting, FC Porto și Benfica, spectacol în etapa a 3-a din Liga Portugal 2 „Îţi dai seama ce hal de fotbalist?!” Gigi Becali a umilit un fotbalist în direct la TV: „Uitaţi-o pe asta, că e de râs!” 3 Gigi Becali, decizie radicală după 0-2 cu Hermannstadt! Patronul nu mai ține cont de nimic: „Mă duc la echipă! Să țip, să urlu” 4 Gigi Becali l-a distrus pe Chiricheş după dezastrul cu Hermannstadt: „Cu el mi-e frică! Te doare capul” 5 Elias Charalambous, după Hermannstadt – FCSB 2-0: „E o greşeală care ne costă! Trebuie să găsim soluţii” 6 Gigi Becali l-a ascultat pe Mihai Stoica şi FCSB s-a făcut de râs cu Hermannstadt. „Nu ştiu ce vom face”
Citește și