Închide meniul

„A fost o chestiune de bani?” Novak Djokovic a reacţionat, după ce Jannik Sinner a scăpat de suspendarea pentru dopaj

Viviana Moraru Publicat: 25 august 2024, 9:45

Reclamă
„A fost o chestiune de bani? Novak Djokovic a reacţionat, după ce Jannik Sinner a scăpat de suspendarea pentru dopaj

Novak Djokovic a reacţionat, după ce Jannik Sinner a scăpat de suspendarea pentru dopaj

Novak Djokovic, într-o conferinţă de presă/ Profimedia

Novak Djokovic a reacţionat, după ce Jannik Sinner a „scăpat” de suspendarea pentru dopaj, deşi a avut două teste pozitive. Sârbul s-a întrebat dacă acest fapt poate fi legat de bani, deoarece unii jucători îşi pot permite avocaţi care să-i „salveze”.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Djokovic a menţionat faptul că şi alţi jucători au avut cazuri similare, şi au avut de suferit. În acest context, campionul olimpic de la Paris şi-a pus întrebarea dacă totul se rezumă la partea financiară şi la avocatul pe care şi l-ar putea permite un jucător.

Novak Djokovic a reacţionat, după ce Jannik Sinner a scăpat de suspendarea pentru dopaj

„Înţeleg frustrarea jucătorilor faţă de lipsa de consecvenţă şi coerenţă. Am înţeles că acest a fost decis atunci când a fost dezvăluit (marţi). Dar au trecut cinci luni de când vestea a ajuns la echipa sa. Deci, da, există multe probleme în sistem, vedem o lipsă de protocoale clare, standardizate”, a comentat Djokovic la o conferinţă de presă la New York, înaintea US Open, ultimul Grand Slam al sezonului, care începe luni.

„Înţeleg sentimentele jucătorilor care se întreabă dacă toţi primesc acelaşi tratament. Sper că organismele de conducere ale sportului nostru vor învăţa din acest caz şi vor adopta o abordare mai bună în viitor. Trebuie să vedem schimbări, la nivel colectiv, asta este evident”, a declarat Djokovic (37 de ani), numărul 2 mondial, de 24 de ori câştigător de Grand Slam şi medaliat cu aur la Jocurile Olimpice de la Paris la începutul acestei luni.

Alţi jucători au avut cazuri similare fără acelaşi rezultat. Întrebarea este dacă a fost o chestiune de bani, dacă orice jucător îşi poate permite un avocat bun care să îl poată apăra mai bine”, a continuat sârbul, referindu-se la activitatea asociaţiei jucătorilor (PTPA), a cărei fundaţie a contribuit la înfiinţare în 2019.

Reclamă
Reclamă

Trebuie să înţelegem cum să standardizăm totul, astfel încât fiecare jucător, indiferent de clasament sau profil, să poată fi tratat la fel”, a adăugat Djokovic.

Italianul Jannik Sinner, numărul 1 mondial, a fost exonerat de două teste pozitive la clostébol în luna martie, o procedură făcută publică marţi de Agenţia Internaţională pentru Integritate în Tenis (ITIA). Mai mulţi jucători au denunţat de atunci un sistem dublu, citând apărarea lui Sinner, acceptată de autorităţile antidoping (o cremă folosită de fizioterapeutul său), într-o procedură ţinută secretă până atunci, în care italianul a evitat o lungă suspendare provizorie.

Jannik Sinner a dat cărțile pe față, după scandalul care a zguduit lumea tenisului

Jannik Sinner a dat cărțile pe față, după scandalul care a zguduit lumea tenisului. Liderul ATP a oferit toate detaliile, după ce a fost depistat cu o substanță interzisă.

Reclamă

„Este clar că nu este o situație ideală pentru mine înaintea unui Grand Slam. În mintea mea am știut întotdeauna că nu am făcut nimic rău. Am trăit câteva luni cu această problemă, dar mi-am amintit mereu că nu am făcut nimic greșit.

Fiecare jucător testat pozitiv trebuie să parcurgă aceeași pași. Nu există scurtături sau tratament preferențial. Înțeleg frustrarea altor jucători, dar poate motivul pentru care au fost suspendați este că nu știau exact cum a pătruns substanța în corpul lor. Eu am știut imediat și am fost conștient de ce s-a întâmplat.

Oricine mă cunoaște știe că nu aș fi încălcat niciodată regulile. A fost o perioadă foarte grea pentru mine și echipa mea. Acum știu cine este prietenul meu și cine nu, pentru că prietenii mei nu ar face niciodată așa ceva. Reputația mea nu este ceva pe care să-l pot controla, voi vedea în continuare cum vor decurge lucrurile”, a declarat Jannik Sinner, conform puntodebreak.com.

Reclamă

Este Dennis Man cel mai în formă internaţional român?

Loading ... Loading ...
Citește și:
12:43

Dan Şucu i-a oferit un salariu uriaş lui Ianis Hagi! Suma cu care încearcă să îl convingă să semneze pe fiul lui Gică Hagi

12:28

Adevăratul motiv pentru care Darius Olaru nu acceptă o mărire de salariu la FCSB! L-a refuzat din start pe Gigi Becali

12:20

VIDEODoriane Pin a câştigat a doua cursă de Formula 1 Academy din Ţările de Jos! Prima cursă a fost câştigată de Abbi Pulling

12:20

PAOK – Panetolikos, 20:30, LIVE VIDEO. Echipa lui Răzvan Lucescu e în căutarea celei de a doua victorii din acest sezon

12:12

Hermannstadt – FCSB, LIVE TEXT, 22:00! Campioana luptă pentru victorie la Sibiu! Echipele probabile

11:46

Monica Niculescu a câştigat turneul de la Monterrey, la dublu! 500 de puncte şi un premiu uriaş în bani pentru româncă!

1 VIDEOLando Norris, pole position la Marele Premiu al Țărilor de Jos! Verstappen, pe 2. Cursa, duminică (15:45, Antena 1 și AntenaPLAY) 2 VIDEOBenfica – Estrela 1-0 a fost în AntenaPLAY. FC Porto – Rio Ave 2-0! A fost show pe Dragao 3 FotoDieta minune a lui Mihai Stoica. „Fratele mai mic” al lui Gigi Becali cheltuie o avere: „E înfiorător de scump” 4 FotoCine este şi cu ce se ocupă viitorul ginere al lui Gică Hagi! Imagini rare cu tânărul care o va duce la altar pe Kira Hagi 5 FotoAlexandru Tudor a revenit în arbitraj la 52 de ani! Cum arată acum „Brad Pitt de România” 6 Marius Şumudică, nemulţumit după debutul de vis de la Rapid: „Nu se poate să nu faci asta!” Mesaj pentru Lennon: „Nu sunt ironic”
Citește și