Închide meniul

„Controversa se adânceşte” Reacţia presei engleze după ce Sabrina Voinea a atacat decizia TAS privind finala olimpică de la sol!

Bogdan Stănescu Publicat: 29 august 2024, 17:58

Reclamă
„Controversa se adânceşte Reacţia presei engleze după ce Sabrina Voinea a atacat decizia TAS privind finala olimpică de la sol!

Reacţia presei engleze după ce Sabrina Voinea a atacat decizia TAS privind finala olimpică de la sol!

Sabrina Maneca-Voinea, la Jocurile Olimpice 2024 / Profimedia Images

A venit reacţia presei engleze după ce Sabrina Voinea a atacat decizia TAS privind finala olimpică de la sol. Jurnaliştii de la Daily Mail au comentat hotărârea Sabrinei Voinea.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Româncele Sabrina Voinea şi Ana Maria Bărbosu au obţinut aceeaşi notă în finala olimpică de la sol. Ambele au fost notate de arbitri cu 13.700.

„Controversa se adânceşte” Reacţia presei engleze după ce Sabrina Voinea a atacat decizia TAS privind finala olimpică de la sol!

Jordan Chiles a urcat pe podium după ce finala s-a încheiat, dar TAS a decis că Ana Maria Bărbosu a obţinut medalia de bronz. Românca a şi intrat de atunci în posesia medaliei de bronz.

TAS a stabilit că americanca Jordan Chiles nu a depus contestaţia în timpul regulamentar. Contestaţia ei fusese iniţial aprobată, iar nota i-a fost modificată de la 13.666 la 13.766. Decizia TAS a trimis-o pe americancă de pe locul 3 pe locul 5 în finala de la sol.

Românca Sabrina Voinea a depus şi ea contestaţie după nota primită în finala de la sol. Aceasta a fost respinsă. Sabrina Voinea a decis să conteste rezultatul finalei de la sol şi la Tribunalul Federativ Elveţian.

Reclamă
Reclamă

Controversa privind medaliile olimpice Jordan Chiles-Ana Bărbosu se adâncește, deoarece o altă gimnastă româncă apelează la un tribunal elvețian, spunând că merită medalia de bronz.

Acum, după ce USA Gymnastics și Comitetul Olimpic și Paralimpic al SUA și-au anunțat intenția de a contesta decizia Tribunalului de Arbitraj Sportiv, Maneca-Voinea și Federația Română de Gimnastică fac apel și la Tribunalul Federal Elvețian, susținând că a fost penalizată în mod necorespunzător cu 0,1 puncte pentru ieșirea din limite în timpul finalei la sol.

Și dacă Maneca-Voinea nu ar fi fost penalizată, susține Federația Română de Gimnastică, dezbaterea privind acordarea bronzului fie lui Barbosu, fie lui Chiles, ar fi fost fără obiect. Acum Maneca-Voinea speră că Tribunalul Federal Elvețian poate anula decizia TAS”, au scris jurnaliştii englezi de la dailymail.co.uk.

Reclamă

Sabrina Voinea a făcut apel la Tribunalul Federativ!

Sabrina Voinea a făcut apel la Tribunalul Federativ, după scandalul uriaş de la Jocurile Olimpice. Sportiva de 17 ani nu este de acord cu decizia luată de TAS, în urma căreia Ana Maria Bărbosu a câştigat medalia de bronz.

Sabrina Voinea vrea să i se ofere şi ei o medalie de bronz la sol. Ea s-a clasat pe locul patru în urma deciziei TAS. Departajarea între românce s-a făcut la execuţie. Sabrina Voinea a primit acolo o notă mai mică decât Ana Maria Bărbosu.

Tribunalul Federativ Elveţian este singurul loc unde Sabrina Voinea mai poate contesta rezultatul finalei. Unul dintre avocaţii care o reprezintă pe gimnastă a confirmat demersul făcut. Acesta vrea ca toate cele trei sportive implicate în scandalul uriaş, Sabrina Voinea, Ana Maria Bărbosu şi Jordan Chiles, să primească o medalie de bronz. În acest moment, doar Bărbosu deţine bronzul olimpic. Jordan Chiles a contestat şi ea decizia TAS.

„E o procedură efectuată în numele FRG și al Sabrinei Voinea. Termenul limită pentru atacarea deciziei TAS era 13 septembrie, dar am vrut să facem mai repede acest pas, să fim primii. Sperăm în continuare să se ajungă la o modalitate amiabilă de rezolvare a acestui caz în sensul ca toate cele trei gimnaste să primească medalia de bronz, un punct de vedere pe care l-am susținut de la început.

E normal ca partea care a greșit să-și asume erorile dovedite. S-a creat o situație traumatică pentru cele trei gimnaste și sperăm să existe deschidere în sensul unui agreement pentru ca un bronz să-i revină și Sabrinei”, a declarat unul dintre avocaţii care o reprezintă pe Sabrina Voinea, conform gsp.ro.

Reclamă

Este Dennis Man cel mai în formă internaţional român?

Loading ... Loading ...
Citește și:
22:03

Haos pentru CFR Cluj, care a ratat o „avere” în Conference League! Lovitură uriaşă pentru Dan Petrescu şi Neluţu Varga

21:55

Pafos – CFR Cluj 3-0! Ardelenii, eliminaţi din Conference League după un retur de coşmar! Umilinţă pentru Dan Petrescu

21:42

VideoCharles Leclerc şi Carlos Sainz, primiţi ca nişte eroi la Monza! Ce au făcut cei doi înaintea Marelui Premiu al Italiei

21:40

LIVE TEXTFCSB – LASK Linz 0-0. Emoţii pentru roş-albaştri. Campioana României luptă pentru calificarea în grupa Europa League

21:25

Reacţia lui Ioan Ovidiu Sabău după ce U Cluj a suferit o înfrângere ruşinoasă şi a fost eliminată din Cupa României!

20:45

VideoBelodedici, convins că zidul galben de la EURO 2024 va impresiona şi în America dacă România va ajunge la World Cup!

1 FotoMarius Constantin s-a căsătorit cu „Perla Banatului”! Imagini de la cununia civilă 2 FotoIon Ţiriac a sunat-o pe o medaliată olimpică de la Paris şi i-a cerut maşina înapoi! Motivul deciziei miliardarului român 3 FotoGigi Becali, implicat într-un alt accident! Imagini cu incidentul rutier 4 FotoReacţia lui Gigi Becali, după ce şi-a făcut din nou praf bolidul de 500.000 de euro: „A intrat în mine”. Ce a zis despre accident 5 Unde se vede meciul FCSB – LASK Linz 6 „E aglomeraţie mare” Vestea pe care le-a dat-o Mihai Stoica fanilor FCSB-ului înainte de returul roş-albaştrilor cu LASK Linz
Citește și