Închide meniul

Sabrina Voinea a făcut apel la Tribunalul Federativ! Răsturnare de situaţie, după scandalul uriaş de la Jocurile Olimpice

Viviana Moraru Publicat: 26 august 2024, 22:08

Reclamă
Sabrina Voinea a făcut apel la Tribunalul Federativ! Răsturnare de situaţie, după scandalul uriaş de la Jocurile Olimpice

Sabrina Voinea a făcut apel la Tribunalul Federativ

Sabrina Voinea, în timpul probei de la sol, la Jocurile Olimpice/ Profimedia

Sabrina Voinea a făcut apel la Tribunalul Federativ, după scandalul uriaş de la Jocurile Olimpice. Sportiva de 17 ani nu este de acord cu decizia luată de TAS, în urma căreia Ana Bărbosu a câştigat medalia de bronz.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Sabrina Voinea vrea să i se ofere şi ei o medalie de bronz la sol, după ce s-a clasat pe locul patru, la egalitate cu Ana Bărbosu, dar cu o notă mai mică la execuţie.

Sabrina Voinea a făcut apel la Tribunalul Federativ

Sabrina Voinea a atacat astfel decizia luată de TAS la Tribunalul Federativ Elveţian, singurul loc unde îşi mai poate face dreptate. Unul dintre avocaţii care o reprezintă pe gimnastă a confirmat demersul făcut. Acesta vrea ca toate cele trei sportive implicate în scandalul uriaş, anume Sabrina Voinea, Ana Bărbosu şi Jordan Chiles, să primească fiecare câte o medalie de bronz.

„E o procedură efectuată în numele FRG și al Sabrinei Voinea. Termenul limită pentru atacarea deciziei TAS era 13 septembrie, dar am vrut să facem mai repede acest pas, să fim primii. Sperăm în continuare să se ajungă la o modalitate amiabilă de rezolvare a acestui caz în sensul ca toate cele trei gimnaste să primească medalia de bronz, un punct de vedere pe care l-am susținut de la început.

E normal ca partea care a greșit să-și asume erorile dovedite. S-a creat o situație traumatică pentru cele trei gimnaste și sperăm să existe deschidere în sensul unui agreement pentru ca un bronz să-i revină și Sabrinei”, a declarat unul dintre avocaţii care o reprezintă pe Sabrina Voinea, conform gsp.ro.

Reclamă
Reclamă

Sabrina Voinea a făcut apel şi la TAS, imediat după finala de la sol, însă apelul său a fost respins. Gimnasta a fost depunctată pentru faptul că ar fi depăşit covorul, în timpul exerciţiului din finala de la sol, însă reluările au confirmat contrariul.

Comunicatul Federaţiei Române de Gimnastică

Şi Federaţia Română de Gimnastică a confirmat faptul că Sabrina Voinea a făcut apel la Tribunalul Federativ Elveţia, după ce contestaţia de la TAS a fost respinsă.

„Prin prezentul comunicat de presă dorim să vă informăm că astăzi, 26.08.2024, Tribunalul Suprem Elvețian (TSE) a confirmat primirea recursului formulat de către FRG și Sabrina Maneca Voinea împotriva hotărârii pronunțate de către Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne.

Reclamă

Mulțumim Comitetului Olimpic și Sportiv Român pentru sprijinul constant oferit în prezentul demers, avocaților noștri Dr. Av. Mădălina Diaconu și Av. Sabin Gherdan, care ne reprezinta la TSE, precum și partenerilor autorizați ai Federației Române de Gimnastică, Casa de avocatură Popescu & Asociații și Av . Bogdan Foloștină”, a transmis FRG.

Reclamă

Este Dennis Man cel mai în formă internaţional român?

Loading ... Loading ...
Citește și:
23:56

UTA – Farul Constanţa 1-1. Dican l-a salvat pe Gică Hagi! Echipa „Regelui” a dat lovitura în prelungiri

23:41

Dominic Thiem, învins în primul tur la US Open! Mesaj emoţionant la ultimul meci de Grand Slam din carieră

23:21

Scoţienii anunţă că Ianis Hagi a refuzat transferul la Rapid! Veste de ultim moment

23:11

Mihai Stoica, anunț despre situația lui Vlad Chiricheș! Ce se întâmplă cu fundașul care a fost făcut praf de Gigi Becali

22:43

„Să-l ia în calcul Mircea Lucescu!” Alexandru Chipciu, cerut la naţională! Mesajul ferm al lui Ioan Ovidiu Sabău

22:00

Mihai Stoica, reacție vehementă după ce FCSB a avut un gol anulat în 0-2 cu Hermannstadt: „E viciere de rezultat!”

1 VIDEOBraga – Moreirense 3-1 a fost în AntenaPLAY! Sporting, FC Porto și Benfica, spectacol în etapa a 3-a din Liga Portugal 2 Gigi Becali, decizie radicală după 0-2 cu Hermannstadt! Patronul nu mai ține cont de nimic: „Mă duc la echipă! Să țip, să urlu” 3 „Îţi dai seama ce hal de fotbalist?!” Gigi Becali a umilit un fotbalist în direct la TV: „Uitaţi-o pe asta, că e de râs!” 4 Gigi Becali l-a distrus pe Chiricheş după dezastrul cu Hermannstadt: „Cu el mi-e frică! Te doare capul” 5 Elias Charalambous, după Hermannstadt – FCSB 2-0: „E o greşeală care ne costă! Trebuie să găsim soluţii” 6 Florin Tănase, mesaj pentru Gigi Becali după Hermannstadt – FCSB 2-0: „Multe schimbări! Influențează!”
Citește și