Închide meniul
Foto

Ce se va întâmpla cu pensia Nadiei Comăneci, după recalculare! Cât primeşte lunar de la statul român „Zeiţa de la Montreal”

Publicat: 30 august 2024, 17:07

Reclamă
Ce se va întâmpla cu pensia Nadiei Comăneci, după recalculare! Cât primeşte lunar de la statul român „Zeiţa de la Montreal”

Ce se va întâmpla cu pensia Nadiei Comăneci, după recalculare!

Nadia Comăneci/ Profimedia

S-a aflat ce se va întâmpla cu pensia Nadiei Comăneci, după recalculare. „Zeiţa de la Montreal” primeşte o sumă considerabilă de la statul român, lună de lună.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Nadia Comăneci primeşte suma de 16.635 de lei din partea statului român, ca rentă viageră. Nadia a intrat în istoria sportului românesc și mondial în 1976, la Montreal, când a reușit să obțină prima notă de 10 la Jocurile Olimpice.

Ce se va întâmpla cu pensia Nadiei Comăneci, după recalculare

După recalcularea impusă de statul român, pensiile a milioane de români au suferit schimbări masive. Acest fapt nu se va aplica şi în cazul Nadiei Comăneci.

Concret, pensia Nadiei Comăneci nu va suferi modificări, după recalculare. Fosta gimnastă va încasa în continuare suma de 16.635 de lei din partea statului român, deoarece rentele viagere nu vor suferi modificări, notează prosport.ro.

„Rentele viagere prevăzute la art. 64 din Legea educației fizice și sportului nr. 69/2000, cu modificările și completările ulterioare, se acordă în cuantumul aflat în plată în luna decembrie 2023”, se arată în Ordonanţa de Urgenţă, de anul trecut.

Reclamă
Reclamă

Nadia Comăneci primeşte această sumă din partea statului român, după ce a scris istorie în gimnastică. „Zeiţa de la Montreal” este prima gimnastă care a primit nota 10 la Jocurile Olimpice. Per total, marea noastră campioană a câștigat 5 medalii olimpice de aur, la Jocurile Olimpice din 1976 și 1980.

„Zeița de la Montreal” a fugit din România pe 27 noiembrie 1989, cu o lună înainte de Revoluție. Fosta mare sportivă trăiește în Norman, un orășel de lângă Cleveland, capitala statului Ohio. Aceasta are o avere estimată la 25 de milioane de dolari.

Când a realizat Nadia Comăneci că a uimit o lume întreagă, după JO de la Montreal

Când a realizat Nadia Comăneci că a uimit o lume întreagă, după JO de la Montreal. Fosta sportivă a rememorat momentele petrecute după ce a obținut prima notă de 10, în urma performanței sale uluitoare de la Jocurile Olimpice din 1976.

Reclamă

„Nu am fost foarte conștientă la Montreal pentru că odată ce gimnastica s-a încheiat, nu am rămas până la sfârșitul Jocurilor Olimpice, așa că ne-am întors acasă. Așa că nu mi s-a împresurat în minte până când am ajuns acasă și erau 10.000 de oameni la aeroport.

Și, pentru mine, nu a fost deloc așteptat pentru că mă gândeam așa: ‘Ei bine, am făcut asta de atâtea ori’. Și îmi amintesc că am ieșit și apoi am revenit în avion, și apoi m-am întors și am ieșit din nou pentru că am fost atât de surprinsă.

În timp am realizat ce am făcut, dar nu imediat. Chiar acum când mă uit înapoi, e aproape jumătate de secol în urmă, și mă gândesc la copila de 14 ani și la curajul și nebunia și determinarea…

Mă uit la acea copilă de 14 ani ca și cum nu aș fi eu. Știi ce vreau să spun? Ce lucruri uimitoare a făcut acea copilă de 14 ani”, a spus Nadia Comăneci, într-un interviu publicat pe conturile sociale ale Jocurilor Olimpice.

Reclamă

Ce rezultat va înregistra FCSB în meciul cu Manchester United, din Europa League?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Citește și:
21:06

LIVE SCOREOţelul – Sepsi 0-0. Echipa lui Dorinel Munteanu, neînvinsă în Liga 1. Echipe de start

21:06

„Am crezut că joc cu Simona Halep!” Paula Badosa, reacţie genială după ce a eliminat-o dramatic pe Gabriela Ruse de la US Open

20:46

Gabriela Ruse, eliminare dramatică de la US Open 2024! Paula Badosa a câştigat meciul după ce a salvat o minge de meci

20:42

„Dacă era telefon, nu se închidea la 0%!” Mihai Stoica, mesaj savuros despre Darius Olaru! Ce i-a reproşat după victoria cu LASK

19:48

„N-am nevoie de combinaţii!” Mircea Rednic a „luat foc”! Discurs furibund înainte de FCSB – UTA

19:14

Steaua Bucureşti, reacţie tăioasă după postarea lui FC Porto: „A fost intenționat sau neintenționat?”

1 FotoDenis Alibec radiază de fericire în braţele iubitei! Gest tandru al starului din România pentru fosta gimnastă Anca Surdu 2 FCSB – LASK Linz 1-0. Olaru, gol FA-BU-LOS. Campioana României s-a calificat în grupa Europa League 3 Tragerea la sorţi UEFA Champions League. Bayern, confruntări cu PSG şi Barcelona. Real Madrid – Dortmund! Programul complet 4 Pafos – CFR Cluj 3-0! Ardelenii, eliminaţi din Conference League după un retur de coşmar! Umilinţă pentru Dan Petrescu 5 Foto„Rebela tenisului românesc” a luat o decizie surprinzătoare şi şi-a atras numeroase critici: „Echipa de suflet nu se trădează” 6 Cristiano Ronaldo a dezvăluit următorul mare obiectiv al carierei: „Îi respect pe toţi, dar eu am dovezi”
Citește și