Închide meniul
VIDEO

Când a realizat Nadia Comăneci că a uimit o lume întreagă, după JO de la Montreal: „Erau 10.000 de oameni la aeroport”

Reclamă

Alex Ioniță Publicat: 20 martie 2024, 17:54

Când a realizat Nadia Comăneci că a uimit o lume întreagă, după JO de la Montreal: Erau 10.000 de oameni la aeroport”

Când a realizat Nadia Comăneci că a uimit o lume întreagă, după JO de la Montreal

Nadia Comăneci, în timpul unui interviu / Profimedia Images

Când a realizat Nadia Comăneci că a uimit o lume întreagă, după JO de la Montreal. Fosta sportivă a rememorat momentele petrecute după ce a obținut prima notă de 10, în urma performanței sale uluitoare de la Jocurile Olimpice din 1976.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

„Zeița de la Montreal” a vorbit despre momentele întâmplate după ce a venit în țară. Aceasta a recunoscut faptul că nu și-a dat seama că a realizat o performanță prin care a intrat în istorie, pentru că s-a întors prea repede în România.

Când a realizat Nadia Comăneci că a uimit o lume întreagă, după JO de la Montreal

Totuși, Nadia a recunoscut faptul că și-a dat seama că a uimit o lume întreagă în momentul în care a ajuns pe aeroport. Fosta gimnastă a dezvăluit că o așteptau 10.000 de oameni la sosirea în țară și a povestit și ce a făcut în momentul în care a văzut această mulțime.

„Nu am fost foarte conștientă la Montreal pentru că odată ce gimnastica s-a încheiat, nu am rămas până la sfârșitul Jocurilor Olimpice, așa că ne-am întors acasă. Așa că nu mi s-a împresurat în minte până când am ajuns acasă și erau 10.000 de oameni la aeroport.

Și, pentru mine, nu a fost deloc așteptat pentru că mă gândeam așa: ‘Ei bine, am făcut asta de atâtea ori’. Și îmi amintesc că am ieșit și apoi am revenit în avion, și apoi m-am întors și am ieșit din nou pentru că am fost atât de surprinsă.

Reclamă

În timp am realizat ce am făcut, dar nu imediat. Chiar acum când mă uit înapoi, e aproape jumătate de secol în urmă, și mă gândesc la copila de 14 ani și la curajul și nebunia și determinarea…

Mă uit la acea copilă de 14 ani ca și cum nu aș fi eu. Știi ce vreau să spun? Ce lucruri uimitoare a făcut acea copilă de 14 ani”, a spus Nadia Comăneci, într-un interviu publicat pe conturile sociale ale Jocurilor Olimpice.

Reclamă 4 / 0/3

Câţi bani primeşte Nadia Comăneci de la statul român în 2024

Guvernul a implementat în luna decembrie măsuri de austeritate pentru anulul 2024 şi a decis să nu existe o creştere a sumei  care este oferită foştilor sportivi. Potrivit Ordonanței de Urgență Nr 115/2023, „rentele viagere prevăzute la art. 64 din Legea educației fizice și sportului nr. 69/2000, cu modificările și completările ulterioare, se acordă în cuantumul aflat în plată în luna decembrie 2023„.

Astfel, Nadia Comăneci primeşte tot suma de 16.635 de lei, cât a încasat şi în luna decembrie a anului trecut. În prezent, fosta mare gimnastă locuiește în Statele Unite, împreună cu soțul ei, Bart Conner, și de fiul lor, Dylan Paul.

În total, 35 de români primesc renta viageră maximă de la statul român, pentru merite deosebite. Alături de Nadia Comăneci mai sunt, printre alţii, Doina Melinte, Gabriela Szabo, Georgeta Andrunache, Doina Ignat, Elisabeta Lipă, Gina Gogean, Sandra Izbaşa şi Alina Dumitru.

Poți urmări știrile Antena Sport și pe Google News!

Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
18:12 Giedrius Arlauskis, mesaj din doar 2 cuvinte după ce FCSB a câștigat titlul! Cum l-a numit pe Gigi Becali 17:54 „Asta i-a adus titlul” Dorinel Munteanu știe secretul din spatele succesului de la FCSB! Mesaj despre performanța roș-albaștrilor 17:23 Xavi și-a făcut planul pentru sezonul viitor la Barcelona! Tehnicianul catalanilor a dat detalii din interior 17:20 Cine l-a sunat pe Gigi Becali la miezul nopţii, după ce FCSB a câştigat titlul: „Merită pe deplin!” 17:06 „Stau bine cu inima, iau pastile!” Dorinel Munteanu, reacţie savuroasă după ce Oţelul a urcat pe primul loc în play-out 16:50 „Cea mai proastă decizie!” Arbitra făcută praf de Gigi Becali nu scapă de critici! A fost pusă la zid după un meci de Ligă 16:47 „Sunteţi pregătit să antrenaţi Rapid?” Răspunsul dat imediat de Marius Măldărăşanu! Ce a spus despre înlocuirea lui Bogdan Lobonţ 16:34 „Trebuie să primească o medalie mai mică!” Un jucător de la FCSB, criticat după titlul câştigat 16:29 Gigi Becali oferă prime uriașe dacă FCSB se califică în Champions League! Sumele fabuloase trecute în contractele jucătorilor 15:54 România, trei medalii de aur la Campionatele Europene de canotaj! O nouă zi plină de medalii pentru „tricolori” Vezi toate știrile
Citește și