Închide meniul
VIDEO

Când a realizat Nadia Comăneci că a uimit o lume întreagă, după JO de la Montreal: „Erau 10.000 de oameni la aeroport”

Alex Ioniță Publicat: 20 martie 2024, 17:54

Reclamă
Când a realizat Nadia Comăneci că a uimit o lume întreagă, după JO de la Montreal: Erau 10.000 de oameni la aeroport”

Când a realizat Nadia Comăneci că a uimit o lume întreagă, după JO de la Montreal

Nadia Comăneci, în timpul unui interviu / Profimedia Images

Când a realizat Nadia Comăneci că a uimit o lume întreagă, după JO de la Montreal. Fosta sportivă a rememorat momentele petrecute după ce a obținut prima notă de 10, în urma performanței sale uluitoare de la Jocurile Olimpice din 1976.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

„Zeița de la Montreal” a vorbit despre momentele întâmplate după ce a venit în țară. Aceasta a recunoscut faptul că nu și-a dat seama că a realizat o performanță prin care a intrat în istorie, pentru că s-a întors prea repede în România.

Când a realizat Nadia Comăneci că a uimit o lume întreagă, după JO de la Montreal

Totuși, Nadia a recunoscut faptul că și-a dat seama că a uimit o lume întreagă în momentul în care a ajuns pe aeroport. Fosta gimnastă a dezvăluit că o așteptau 10.000 de oameni la sosirea în țară și a povestit și ce a făcut în momentul în care a văzut această mulțime.

„Nu am fost foarte conștientă la Montreal pentru că odată ce gimnastica s-a încheiat, nu am rămas până la sfârșitul Jocurilor Olimpice, așa că ne-am întors acasă. Așa că nu mi s-a împresurat în minte până când am ajuns acasă și erau 10.000 de oameni la aeroport.

Și, pentru mine, nu a fost deloc așteptat pentru că mă gândeam așa: ‘Ei bine, am făcut asta de atâtea ori’. Și îmi amintesc că am ieșit și apoi am revenit în avion, și apoi m-am întors și am ieșit din nou pentru că am fost atât de surprinsă.

Reclamă
Reclamă 4

În timp am realizat ce am făcut, dar nu imediat. Chiar acum când mă uit înapoi, e aproape jumătate de secol în urmă, și mă gândesc la copila de 14 ani și la curajul și nebunia și determinarea…

Mă uit la acea copilă de 14 ani ca și cum nu aș fi eu. Știi ce vreau să spun? Ce lucruri uimitoare a făcut acea copilă de 14 ani”, a spus Nadia Comăneci, într-un interviu publicat pe conturile sociale ale Jocurilor Olimpice.

Reclamă

Câţi bani primeşte Nadia Comăneci de la statul român în 2024

Guvernul a implementat în luna decembrie măsuri de austeritate pentru anulul 2024 şi a decis să nu existe o creştere a sumei  care este oferită foştilor sportivi. Potrivit Ordonanței de Urgență Nr 115/2023, „rentele viagere prevăzute la art. 64 din Legea educației fizice și sportului nr. 69/2000, cu modificările și completările ulterioare, se acordă în cuantumul aflat în plată în luna decembrie 2023„.

Astfel, Nadia Comăneci primeşte tot suma de 16.635 de lei, cât a încasat şi în luna decembrie a anului trecut. În prezent, fosta mare gimnastă locuiește în Statele Unite, împreună cu soțul ei, Bart Conner, și de fiul lor, Dylan Paul.

În total, 35 de români primesc renta viageră maximă de la statul român, pentru merite deosebite. Alături de Nadia Comăneci mai sunt, printre alţii, Doina Melinte, Gabriela Szabo, Georgeta Andrunache, Doina Ignat, Elisabeta Lipă, Gina Gogean, Sandra Izbaşa şi Alina Dumitru.

Poți urmări știrile Antena Sport și pe Google News!

Recomandări

Cum se va încheia meciul România - Belgia de la EURO 2024?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Citește și:
0:04

Fază controversată în Olanda – Franţa! Xavi Simons a înscris, dar golul starului de la Leipzig a fost anulat

23:53 21 iun.

Olanda – Franța 0-0. Duelul „incendiar” din Grupa D s-a încheiat nedecis. Xavi Simmons a avut un gol anulat

23:35 21 iun.

România – Belgia, la EURO 2024 | Totul despre meciul care ar putea să le aducă tricolorilor calificarea în optimi la EURO 2024!

23:03 21 iun.

VideoAlexandra Tudor şi Dani Oţil au luat pulsul Marelui Premiu de Formula 1 de la Barcelona: „Se anunţă o cursă uau”

22:54 21 iun.

România – Belgia, la EURO 2024 | Domenico Tedesco i-a lăudat pe „tricolori”! Ce jucători a remarcat: „Asta e calitatea lor”

22:24 21 iun.

David Popovici, după ce a cucerit două medalii de aur la Campionatele Europene de Nataţie: „Sunt chiar fericit”!

1 Foto„E un parastas al tău?” Replica fabuloasă pe care i-a dat-o Ilie Năstase lui Ion Ţiriac! 2 FotoIvana Knoll e gata să le sucească minţile şi nemţilor: „Mai sexy ca niciodată! Abia aştept ca toată lumea să mă vadă!” 3 România – Ucraina 3-0! Nicolae Stanciu, Răzvan Marin şi Drăguş au scris istorie! „Tricolorii”, meci colosal la EURO 2024 4 FotoFCSB a plecat în cantonament în Olanda! Imagini de pe aeroport cu jucătorii „roş-albaştri” 5 FotoAdrian Mutu, mesaj emoţionant pentru fiica sa cea mare: „Te iubesc!” Adriana a întors toate privirile la braţul tatălui său 6 VIDEODavid Popovici s-a calificat în finala probei 100 de metri liber, în direct pe Antena 3 CNN şi în AntenaPLAY (miercuri, 19:52)
Citește și