Închide meniul
Foto

„Eram filmat, mi-am pierdut cumpătul!” Momentul uluitor în care Ion Ţiriac s-a decis să le ofere olimpicilor români maşini de lux

Publicat: 4 septembrie 2024, 21:26

Reclamă
„Eram filmat, mi-am pierdut cumpătul!” Momentul uluitor în care Ion Ţiriac s-a decis să le ofere olimpicilor români maşini de lux

Momentul genial în care Ion Ţiriac s-a decis să le ofere olimpicilor maşini de lux

Ion Ţiriac/ Profimedia

Ion Ţiriac a dezvăluit momentul genial în care s-a decis să le ofere olimpicilor maşini de lux. Miliardarul român a oferit detalii dintr-un episod petrecut în timpul Jocurilor Olimpice, episod despre care susţine că nu i s-a întâmplat în „70 de ani de sport”.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ion Ţiriac i-a răsplătit pe toţi românii care au cucerit câte o medalie, la Jocurile Olimpice de la Paris. Acesta le-a oferit o maşină sportivilor, fiind răsplătită inclusiv Sabrina Voinea, după controversa din finala de la sol. Cei care au primit două medalii la Paris, cum s-a întâmplat în cazul lui David Popovici, au primit două maşini din partea miliardarului român.

Momentul genial în care Ion Ţiriac s-a decis să le ofere olimpicilor români maşini de lux

Ion Ţiriac a transmis că a trăit o bucurie peste măsură atunci când David Popovici a câştigat aurul, în finala de 200 de m liber. Acela a fost momentul când şi-a spus: „Îi dau o mașină omului ăsta mâine dimineață”, iar Elisabeta Lipă, care era alături de el, i-a transmis imediat: „Ai promis o mașină, dar nu poți să-i dai doar lui”, notează gsp.ro.

Miliardarul român s-a decis ulterior să-i răsplătească pe toţi sportivii români care cuceresc o medalie la Paris, fiind impresionat de performanţele acestora: „Le dau la toți, domne’. Să câștige încă 10 medalii sau 20 de medalii!”, a fost replica pe care i-a acordat-o ulterior Elisabetei Lipă.

Eram cu doamna Lipă, eram cu doamna Potec și cu toată lumea la bazinul La Defense, ca să-l vedem pe domnul David Popovici. Aveam talangă (nr. acreditarea de acces). Aveam dreptul să mă duc. Numai la tenis n-am avut dreptul să mă duc. Dar, în rest, peste tot am avut dreptul. Nu, nu am avut dreptul să merg la tenis pentru că eu am o relație foarte fricționată cu domnul președinte.

Reclamă
Reclamă

„Mi-am pierdut cumpătul!”

L-am văzut pe domnul Popovici. Când domnul Popovici și-a întins unghiile și mi-a câștigat aur, este prima dată când eu, în 70 de ani de sport, mi-am pierdut cumpătul. Mi-am aruncat și pălăria în aer, am început să fluier. Cineva a și filmat la treaba asta. Fluier ca un disperat. Se uita lumea la mine, nu credea cine sunt. Extraordinar!

M-a luat gura pe dinainte! Dar nu contează, asta e o nimica. O nimica. Oamenii ăștia însă merită. Pentru mine, care sunt sportiv de o viață întreagă, a fost o experiență de băgat în seamă”, a declarat Ion Ţiriac, conform sursei citate mai sus.

Pentru medaliaţii cu aur, Ion Ţiriac a acordat câte un Hyundai Ioniq 5, în valoare de 52.000 de euro. Medaliaţii cu argint de la Paris au primit un Hyundai Kona, în valoare de 25.000 de euro, iar cei care au primit medalii de bronz au fost recompensaţi cu un Hyundai Bayon, care valorează 20.000 de euro.

Reclamă

Ionela Cozmiuc a primit noua maşină de la Ion Ţiriac

Ionela Cozmiuc a primit noua maşină de la Ion Ţiriac. Vicecampioană olimpică la Paris, în proba de dublu vâsle, categorie uşoară, alături de Gianina van Groningen, s-a numărat printre sportivii care au primit maşini de la Ion Ţiriac pentru performanţele de la Paris.

La scurt timp după încheierea Jocurilor Olimpice, Ionela Cozmiuc a devenit campioană mondială la ultima cursă din carieră. Ea a câştigat aurul la Campionatele Mondiale de canotaj pentru seniori de la St Catharines (Canada), în proba de simplu vâsle, categoria uşoară.

În primă fază, Ionela Cozmiuc a primit un Hyundai Kona Hybrid (25.000 de euro) de la Ion Ţiriac, pentru medalia de argint de la Paris. După performanţa din Canada, Cozmiuc a adus înapoi maşina, iar în cursul zilei de joi, Ţiriac i-a oferit un Hyundai Ioniq electric, de 52.500 de euro.

„Și-a câștigat medalia de argint și a luat mașina pentru medalie de argint. Având în vedere că o olimpică termină astăzi și mâine dimineața ia avionul, se duce în Canada și după trei zile mai câștigă un titlu mondial.

Am vorbit cu șefa noastră, doamna Elisabeta, de data asta președinta organizației sportive din țara asta, și am zis: «Domnule, hai să facem ceva, să-i dăm ceva mai mult decât argintul».

Și atunci am dat mașina mare, aia de aur, facuta pentru ea și pe care a trebuit să mai scriem și campioană mondială și vicecampioană olimpică”, a spus Ion Ţiriac, citat de gsp.ro.

Reclamă

Ce rezultat va înregistra România la meciul cu Kosovo?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Citește și:
23:18

„Va face ravagii!” Adrian Mititelu, prima reacţie după ce Gigi Becali l-a transferat pe Sidibe la FCSB

23:04

Kosovo – România, LIVE VIDEO pe Antena 1 şi în AntenaPLAY (vineri, 21:45)! Mircea Lucescu îşi începe noul mandat la naţională

23:04

Eugen Neagoe este noul antrenor al Gloriei Buzău! Antrenorul a revenit în Liga 1, după 1 sezon în eșalonul secund

22:40

„Maxim!” Victor Angelescu, primele impresii despre Marius Șumudică! Mesaj direct despre antrenorul de la Rapid, după 2 etape

22:35

„Şi-a câştigat locul la naţională!” Mihai Stoichiţă, mesaj ferm despre Ianis Hagi la sosirea României în Kosovo

22:23

Lionel Messi și Cristiano Ronaldo nu au fost nominalizați la Balonul de Aur 2024! Lista completă a jucătorilor

1 FotoPlecare de ultimă oră de la FCSB: „Transfer definitiv!”. Jucătorul la care a renunţat Gigi Becali 2 Ce se întâmplă la Red Bull!?! Analiza lui Adrian Georgescu 3 Reacţia lui Giovanni Becali, după transferul de milioane făcut de Gigi Becali la FCSB: „Sumă cam exagerată” 4 Două echipe din România se luptă pentru semnătura lui Alex Cicâldău: „Se discută doar în privinţa salariului!” 5 Adrian Şut pleacă de la FCSB! Gigi Becali a făcut anunţul: „Ofertă de două milioane!” 6 „Azi eşti regele, mâine eşti ticălosul!” Dat afară de la Rapid, Neil Lennon a făcut anunţul despre viitorul său
Citește și