Închide meniul
Foto

Întrebat ce pensie are după recalculare, miliardarul Ion Ţiriac nu s-a mai abţinut: „Mi-e ruşine! Nu am cerut niciodată!”

Publicat: 5 septembrie 2024, 14:11

Reclamă
Întrebat ce pensie are după recalculare, miliardarul Ion Ţiriac nu s-a mai abţinut: „Mi-e ruşine! Nu am cerut niciodată!”

Întrebat ce pensie are după recalculare, miliardarul Ion Ţiriac nu s-a mai abţinut

Ion Ţiriac, în timpul unui eveniment / Hepta

Întrebat ce pensie are după recalculare, Ion Ţiriac nu s-a mai abţinut şi a vorbit despre banii pe care îi primeşte de la statul român. Miliardarul român a venit cu lămuriri şi despre averea uriaşă pe care o deţine.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Fostul mare jucător de tenis a împlinit, în luna mai, 85 de ani. Ţiriac primeşte lunar o sumă considerabilă, dar nu pentru performanţele sale din sport, ci pentru că a fost ofiţer în cadrul Ministerului de Interne.

Întrebat ce pensie are după recalculare, miliardarul Ion Ţiriac nu s-a mai abţinut

Din informaţiile apărute în spaţiul public, Ion Ţiriac are o pensie de 12.000 de lei. Această sumă îi intră în conturi miliardarului român pentru că, timp de 20 de ani, a activat ca ofiţer în Ministerul de Interne, având grad de colonel.

Ion Ţiriac a confirmat informaţiile că nu a scos niciodată banii pe care îi primeşte de la statul român. Aceştia intră într-un cont, din care nu ar fi făcut nicio tranzacţie până în prezent. Omul de afaceri nici nu ştie câţi bani primeşte.

(Domnule Țiriac, ați primit pensia recalculată?) Mi-e rușine să spun, mi-e rușine să spun! Scuzați-mă… asta nu este foarte meritoriu din partea mea. Nu am întrebat niciodată de pensie și nici nu știu ce pensie am. Nici nu știu cât am dreptul la pensie și așa mai departe. Adică nu am cerut niciodată. Nu știu! Nu știu…„, a precizat Ion Ţiriac la gsp.ro.

Reclamă
Reclamă

Americanii de la Forbes au estimat averea lui Ion Ţiriac la 2.1 miliarde de dolari. Fostul jucător de tenis a avut un sfat pentru toţi românii.

Cred că ne jignește lumea, dom’ne! Oamenii ăștia muncesc în fiecare an. Eu am muncit pentru turneul ăla de tenis de la Madrid 20 de ani.

Sigur că îl cumperi cu 3 lei și îl vinzi cu 400. Dar ai făcut ceva cu el. Adică nu vinzi același lucru. Avem totuși cea mai mare companie de asigurări din România. Iar sfatul meu pentru oameni este: asigurați-vă cu orice aveți! Dar sunt multe asigurări în România. Nu numai a noastră„, a mai spus Ţiriac.

Reclamă

Ce se întâmplă cu pensia uriaşă a lui Ion Ţiriac, după recalculare

Mulţi pensionari români au primit veşti bune în această perioadă, după ce pensiile lor s-au mărit, în urma recalculării impuse de o nouă lege dată de statul român.

În cazul lui Ion Ţiriac, cel care primeşte lunar o pensie de 12.000 de lei, legea nu se poate aplica. Concret, miliardarul ar urma să nu primească o pensie mai mare, deoarece nu a avut un stagiu de cotizare contributiv mai mare de 25 de ani.

Şeful Casei Naţionale de Pensii Publice a transmis recent că mulţi pensionari români nu vor beneficia de majorare, în special cei care nu au avut un stagiu de cotizare mai mare de 25 de ani.

Rămân cei 1 milion și ceva de pensionari care vor avea aceeași pensie. Aceștia sunt cei care au avut un stagiu de cotizare mai mic de 25 de ani. Ei au beneficiat de indexarea de 13,8% de la începutul anului și vor continua să beneficieze, în fiecare an, de indexarea prevăzută de lege„, a spus oficialul Casei Naţionale de Pensii Publice, conform Antena 3 CNN.

Astfel, după recalcularea pensiilor, Ion Ţiriac ar urma să rămână cu aceeaşi pensie pe care o primeşte deja, de 12.000 de lei.

Miliardarul a luat decizia ca, din 1999, să depună lunar pensia într-un cont. Astfel, fără să punem la socoteală şi anumite dobânzi, s-au strâns până în acest moment aproape 700.000 de euro.

Reclamă

Ce rezultat va înregistra România la meciul cu Kosovo?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Citește și:
8:51

Aryna Sabalenka – Jessica Pegula, finala feminină de la US Open

8:43

Gică Hagi a transferat de la FCSB! Jucătorul cedat de campioană: „Îi dau drumul liber, să fie sănătos!”

8:39

San Marino, prima victorie într-un meci oficial! A pus capăt unei serii de 140 de înfrângeri! Rezultatele de joi

8:23

Mihai Stoica „a luat foc”, după ce FCSB a fost pedepsită de UEFA: „E un fan al Rapidului! E incredibil!”

8:00

Ar trebui să introducă McLaren ordine de echipă? Analiza lui Adrian Georgescu

23:19 5 sept.

„A venit cu pretenţii!” Gigi Becali, prima reacţie după ce transferul lui Sekou Sidibe la FCSB a picat

1 FotoSuma uriaşă pe care o va primi Georgina Rodriguez, lunar, de la Cristiano Ronaldo, dacă se vor despărţi! Totul a fost dezvăluit 2 UPDATEKosovo – România, LIVE VIDEO pe Antena 1 şi în AntenaPLAY (vineri, 21:45)! Mircea Lucescu îşi începe noul mandat la naţională 3 Foto„Sunt recunoscătoare!” Mesajul emoționant primit de Gică Hagi de la soția lui Ianis Hagi 4 FotoFernando Alonso şi-a prezentat „bijuteria” de 4 milioane de euro: „Ce privilegiu! Este greu de exprimat în cuvinte” 5 FotoImagini de la antrenamentul oficial al naţionalei înainte de meciul Kosovo – România! Anunţul FRF privind gazonul de la Priştina 6 Iga Swiatek a fost eliminată de la US Open 2024! Jessica Pegula, victorie categorică în faţa numărului 1 mondial
Citește și