Închide meniul
Foto

Ce se întâmplă cu pensia uriaşă a lui Ion Ţiriac, după recalculare! Suma primită de la statul român de miliardar

Publicat: 27 august 2024, 12:37

Reclamă
Ce se întâmplă cu pensia uriaşă a lui Ion Ţiriac, după recalculare! Suma primită de la statul român de miliardar

Ce se întâmplă cu pensia uriaşă a lui Ion Ţiriac, după recalculare

Ion Ţiriac, în timpul unui eveniment/ Profimedia

S-a aflat ce se întâmplă cu pensia uriaşă a lui Ion Ţiriac, după recalculare. Miliardarul primeşte lunar o sumă considerabilă de la statul român, dar nu pentru performanţele sale din sport, ci pentru că a fost ofiţer în cadrul Ministerului de Interne.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ion Ţiriac a revenit pe primul loc în topul celor mai bogaţi români. Miliardarul de 85 de ani are o avere colosală, estimată de Forbes la nu mai puţin de 2,1 miliarde de dolari.

Ce se întâmplă cu pensia uriaşă a lui Ion Ţiriac, după recalculare

Mulţi pensionari români au primit veşti bune în această perioadă, după ce pensiile lor s-au mărit, în urma recalculării impuse de o nouă lege dată de statul român.

În cazul lui Ion Ţiriac, cel care primeşte lunar o pensie de 12.000 de lei, legea nu se poate aplica. Concret, miliardarul ar urma să nu primească o pensie mai mare, deoarece nu a avut un stagiu de cotizare contributiv mai mare de 25 de ani.

Şeful Casei Naţionale de Pensii Publice a transmis recent că mulţi pensionari români nu vor beneficia de majorare, în special cei care nu au avut un stagiu de cotizare mai mare de 25 de ani.

Reclamă
Reclamă

„Rămân cei 1 milion și ceva de pensionari care vor avea aceeași pensie. Aceștia sunt cei care au avut un stagiu de cotizare mai mic de 25 de ani. Ei au beneficiat de indexarea de 13,8% de la începutul anului și vor continua să beneficieze, în fiecare an, de indexarea prevăzută de lege”, a spus oficialul Casei Naţionale de Pensii Publice, conform Antena 3 CNN.

Astfel, după recalcularea pensiilor, Ion Ţiriac ar urma să rămână cu aceeaşi pensie pe care o primeşte deja, de 12.000 de lei. Această sumă îi intră în conturi miliardarului român pentru faptul că timp de 20 de ani a activat ca ofiţer în Ministerul de Interne, având grad de colonel.

Miliardarul a luat decizia ca, din 1999, să depună lunar cei 12.000 de lei într-un cont, din care nu ar fi făcut nicio tranzacţie până în prezent. Astfel, în contul de care vorbeam, fără să punem la socoteală şi anumite dobânzi, s-au strâns până în acest moment aproape 700.000 de euro.

Reclamă

Ilie Năstase a recunoscut că are pensia de opt ori mai mică decât a lui Ion Ţiriac

lie Năstase a recunoscut că are o pensie de opt ori mai mică decât cea primită de prietenul său Ion Ţiriac. Fostul mare campion încasează de la statul român 1.435 de lei lunar, în timp ce magnatul primeşte 12.000 de lei pe lună.

Năstase are grad de general-maior în retragere, cu două stele, acesta fiind motivul pentru care primeşte această pensie. De-a lungul timpului, mai multe voci susţineau că, de fapt, el ar încasa o sumă uriaşă de la statul român, lucru care l-a scos din minţi. Nasty neagă totul, la 50 de ani de când a devenit lider mondial ATP.

Nu am fost răsplătit, nu am primit nici măcar felicitări. Eu am fost răsplătit cu o pensie de militar de 1.435 de lei pe lună. Asta este răsplata pe care eu o primesc in fiecare lună.

Dar să ştiţi că nu mă aşteptam să mă răsplătească cu nimic… Dar dacă tot dau la alţii şi dau serios pensiile astea speciale… L-am auzit pe unul care spunea că «am eu pensie specială» … Dacă a mea este pensie specială, alea cu adevărat speciale cum dracu’ sunt? Cât or primi ăia?”, a spus Năstase, citat de agerpres.ro.

Reclamă

Este Dennis Man cel mai în formă internaţional român?

Loading ... Loading ...
Citește și:
14:37

Dani Olmo poate juca pentru Barcelona, chiar în meciul cu Rayo Vallecano

14:20

Cum a ajuns Hakim Abdallah la Dinamo. Atacantul lui Zeljko Kopic a dat cărțile pe față: „Am crezut că e o glumă!”

14:19

„Tatăl s-a înfuriat!” Scoţienii au reacţionat imediat, după ce Gică Hagi a criticat-o pe Rangers! Mesaj despre Ianis Hagi

14:00

Ce a spus Zeljko Kopic despre Claudiu Niculescu, înainte de Voluntari – Dinamo! Mesaj despre meciul din Cupa României

13:51

„Un proces diferit pentru toţi!” Nick Kyrgios nu a uitat de suspendarea de dopaj a Simonei Halep! Mesaj tranşant despre româncă

13:49

Motivul pentru care Cristi Balaj se teme, înainte de Pafos – CFR Cluj: „Ne putem gândi la orice!”

1 VIDEOBraga – Moreirense 3-1 a fost în AntenaPLAY! Sporting, FC Porto și Benfica, spectacol în etapa a 3-a din Liga Portugal 2 „Îţi dai seama ce hal de fotbalist?!” Gigi Becali a umilit un fotbalist în direct la TV: „Uitaţi-o pe asta, că e de râs!” 3 Gigi Becali, decizie radicală după 0-2 cu Hermannstadt! Patronul nu mai ține cont de nimic: „Mă duc la echipă! Să țip, să urlu” 4 Gigi Becali l-a distrus pe Chiricheş după dezastrul cu Hermannstadt: „Cu el mi-e frică! Te doare capul” 5 Elias Charalambous, după Hermannstadt – FCSB 2-0: „E o greşeală care ne costă! Trebuie să găsim soluţii” 6 EXCLUSIVGigi Becali s-a răzgândit după ce a făcut iureş la TV şi a anunţat o decizie radicală la FCSB!
Citește și