Închide meniul

„Nu vreau să-mi încep mandatul cu ameninţări” Mircea Lucescu, reacţie categorică după ce Horaţiu Moldovan nu a venit la naţională

Viviana Moraru Publicat: 5 septembrie 2024, 19:54

Reclamă
„Nu vreau să-mi încep mandatul cu ameninţări Mircea Lucescu, reacţie categorică după ce Horaţiu Moldovan nu a venit la naţională

Mircea Lucescu, reacţie categorică după ce Horaţiu Moldovan nu a acceptat convocarea

Mircea Lucescu, în timpul unei conferinţe de presă la naţională/ AntenaSport

Mircea Lucescu a oferit o reacţie categorică, după ce Horaţiu Moldovan nu a acceptat convocarea la echipa naţională, pentru „dubla” cu Kosovo şi Lituania, din Liga Naţiunilor. Selecţionerul a transmis că a fost sunat de portarul român, însă el a fost cel care a luat decizia finală în cazul său, după ce s-a consultat şi cu antrenorul celor de la Sassuolo.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Mircea Lucescu e gata să-şi înceapă noul mandat pe banca naţionalei la Priştina. Partida României cu Kosovo va fi în direct pe Antena 1 şi în AntenaPLAY, vineri, de la ora 21:45.

Mircea Lucescu, reacţie categorică după ce Horaţiu Moldovan nu a acceptat convocarea

Mircea Lucescu a dezvăluit că Horaţiu Moldovan ar fi rămas pe banca de rezerve la naţională, dacă accepta să facă parte din lot pentru această acţiune. Astfel, „Il Luce” a luat decizia de a-l lăsa pe portar să se antreneze la noua sa echipă, Sassuolo, pentru a deveni titular.

De asemenea, Lucescu a subliniat că a fost decizia sa, în cazul lui Horaţiu Moldovan, deoarece dacă l-ar fi forţat, jucătorul ar fi acceptat în cele din urmă să vină la naţională. „Il Luce” a transmis, totodată, că nu vrea să-şi înceapă mandatul cu „ameninţări” şi vrea să-şi contruiască o relaţie bună cu jucătorii lui.

„(N.r. Despre Horaţiu Moldovan) Asta e hotărârea mea, e decizia mea în legătură cu el, m-a sunat şi m-a rugat să-l las, vrea să devină titular. Şi eu vreau să devină titular acolo. I s-a reproşat că nu a jucat, din cauză că nu s-a antrenat cu echipa şi are nevoie de timp pentru a se antrena cu echipa. Mi-a dat telefon. Consider că e mai important pentru noi să rămână acolo să se antreneze, să devină titular, decât să-l ţinem rezervă.

Reclamă
Reclamă

Nu regret cu absolut nimic, el şi-a dat seama că era rezervă, decât să fie rezervă, mai bine antrenament de antrenament…am vorbit cu antrenorul de la Sassuolo, îl aşteaptă să joace. A fost decizia mea, nu a lui! Dacă-l forţam, venea, dar nu vreau să-mi încep acest mandat cu ameninţări la adresa jucătorilor, nu sunt un antrenor care pedepseşte. Prefer o relaţie umană, să ne rezolvăm problemele”, a declarat Mircea Lucescu, la conferinţa de presă.

În locul lui Horaţiu Moldovan, la naţională a fost convocat Laurenţiu Popescu. Portarul de la Universitatea Craiova a fost convocat în premieră la lotul naţional.

„Ne duceţi la Mondial?” Mircea Lucescu, răspuns ferm înainte de Kosovo – România

Mircea Lucescu a oferit un răspuns ferm la întrebarea legată de o eventuală calificare a naţionalei la Mondial, înainte partidei dintre Kosovo şi România. Selecţionerul a prefaţat confruntarea din Liga Naţiunilor, oferind declaraţii şi despre turneul final de peste doi ani.

Reclamă

„(N.r. Să ne aşteptăm la schimbări) Deocamdată, am avut doar două zile. Unii jucători au făcut doar două antrenamente cu mine. E greu de spus că se vor produce multe schimbări. Raportul meu cu ei a fost un raportul de oameni care îşi folosesc mintea pentru a rezolva lucrurile. Voi vedea şi eu, echipa va rămâne cea care a terminat turneul final. Mă aştept să facă un pas înainte şi unul serios.

(N.r. Începe drumul către Campionatul Mondial) Sigur, îşi dau şi ei seama, de aceea nu vreau să fac schimbări care să ducă la confuzie în cadrul grupului. S-au stabilit aici ierarhii şi vom vedea cum vor evolua toate acestea.

(N.r. Ne duceţi la Cupa Mondială?) Hai să nu discutăm despre asta. Sunt să ajut în momentul acesta, era un moment dificil, nimeni nu voia să preia echipa naţională, responsabilitatea e imensă. Cei care au preluat echipa naţională şi nu au reuşit au plecat pe unde au plecat. Când vii la echipa naţională trebuie să reuşeşti, ca să poţi să ai continuitate ca antrenor, aşa cum s-a întâmplat cu mine în anii 80, echipa naţională mi-a dat avânt pentru perfomanţele făcute, valabil acelaşi lucru pentru toţi antrenorii care preiau, e o responsabilitate deosebită”, a declarat Mircea Lucescu, pentru AntenaSport.

Reclamă

Ce rezultat va înregistra România la meciul cu Kosovo?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Citește și:
8:23

Mihai Stoica „a luat foc”, după ce FCSB a fost pedepsită de UEFA: „E un fan al Rapidului! E incredibil!”

8:00

Ar trebui să introducă McLaren ordine de echipă? Analiza lui Adrian Georgescu

23:19 5 sept.

„A venit cu pretenţii!” Gigi Becali, prima reacţie după ce transferul lui Sekou Sidibe la FCSB a picat

23:05 5 sept.

UPDATEKosovo – România, LIVE VIDEO pe Antena 1 şi în AntenaPLAY (vineri, 21:45)! Mircea Lucescu îşi începe noul mandat la naţională

22:50 5 sept.

Cristiano Ronaldo a marcat pentru Portugalia şi a ajuns la o bornă fabuloasă! Niciun jucător nu a mai reuşit aşa ceva

22:48 5 sept.

FotoImagini de la antrenamentul oficial al naţionalei înainte de meciul Kosovo – România! Anunţul FRF privind gazonul de la Priştina

1 FotoSuma uriaşă pe care o va primi Georgina Rodriguez, lunar, de la Cristiano Ronaldo, dacă se vor despărţi! Totul a fost dezvăluit 2 Foto„Sunt recunoscătoare!” Mesajul emoționant primit de Gică Hagi de la soția lui Ianis Hagi 3 FotoFernando Alonso şi-a prezentat „bijuteria” de 4 milioane de euro: „Ce privilegiu! Este greu de exprimat în cuvinte” 4 Gigi Becali a anunţat cum va arăta FCSB după noile transferuri! Jucătorii pe care îi impune în primul 11: „Staff-ul nu vrea aşa” 5 Iga Swiatek a fost eliminată de la US Open 2024! Jessica Pegula, victorie categorică în faţa numărului 1 mondial 6 Rodrygo nu s-a putut abţine când a văzut că nu e pe lista pentru Balonul de Aur. Atacantul lui Real Madrid, reacţie categorică
Citește și