Închide meniul

Sabrina Voinea a luat decizia finală, după ce Camelia Voinea anunţase retragerea din gimnastică. Anunţul făcut de Federaţie

Publicat: 6 septembrie 2024, 20:19

Reclamă
Sabrina Voinea a luat decizia finală, după ce Camelia Voinea anunţase retragerea din gimnastică. Anunţul făcut de Federaţie

Sabrina Voinea a luat decizia finală

Sabrina Voinea, cu lacrimi în ochi / AS.ro

Sabrina Voinea a luat decizia finală, după scandalul de la Jocurile Olimpice 2024. Gimnasta de 17 ani, care a ratat medalia de bronz în finala de la sol, este pregătită pentru o nouă provocare. Hotărârea i-a transmis-o deja preşedintei Federaţiei.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Sabrina Voinea nu a reuşit să urce pe podium, iar arbitrii au stârnit controverse uriaşe. A fost momentul în care mama Sabrinei, Camelia Voinea, a anunţat retragerea din gimnastică. S-a dus la TAS, dar nici acolo nu a avut câştig de cauză. Tribunalul de la Lausanne i-a dat medalia celeilalte românce din finală, Ana Bărbosu.

Sabrina Voinea a luat decizia finală, după scandalul de la Jocurile Olimpice 2024

La o lună după finala de la Paris, Sabrina Voinea şi Camelia Voinea au ales ce vor face. Ambele au renunţat la decizia de a se retrage şi vor începe pregătirea pentru următoarea ediţie a Jocurilor Olimpice.

Preşedinta Federaţiei Române de Gimnastică a dezvăluit că Sabrina va face luni vizita medicală.

Sabrina a stat cu familia, e alături de mama ei. Ea a plecat mai târziu în vacanță, dar acum se pregătește să revină și ea la treabă, încet, încet. Va face vizita medicală luni și apoi la treabă”, a declarat Carmencita Constantin pentru iamsport.ro.

Reclamă
Reclamă

Sabrina Voinea nu renunţă la bronzul olimpic şi continuă lupta. Ea a depus recurs, la Tribunalul Elveţian de la Lausanne, împotriva deciziei TAS.

Noi încă avem speranțe, altfel nu demaram demersul, suntem încrezători”, a declarat președintele FRG.

Sabrina Voinea nu acceptă decizia TAS

Federaţia Română de Gimnastică (FRG) anunţă că Tribunalul Suprem Elveţian (TSE) a confirmat primirea recursului formulat de către FRG şi Sabrina Maneca Voinea împotriva hotărârii pronunţate de către Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne privind concursul de sol de la Jocurile Olimpice.

Reclamă

Sabrina Voinea solicită acordarea a trei medalii de bronz pentru finala de la sol, pentru ea, Ana Bărbosu şi Jordan Chiles.

Mulţumim Comitetului Olimpic şi Sportiv Român pentru sprijinul constant oferit în prezentul demers, avocaţilor noştri Dr. Av. Mădălina Diaconu şi Av. Sabin Gherdan, care ne reprezinta la TSE, precum şi partenerilor autorizaţi ai Federaţiei Române de Gimnastică, Casa de avocatură Popescu & Asociaţii şi Av . Bogdan Foloştină”, a anunţat Federaţia Română de Gimnastică.

La 10 august, FR Gimnastică a anunţat că TAS a decis că Ana Maria Bărbosu obţine medalia de bronz în concursul de sol de la Jocurile Olimpice, iar Sabrina Maneca Voinea încheie competiţia pe locul 4. TAS a admis doar contestaţia gimnastei Ana Maria Bărbosu, nu şi a Sabrinei Voinea. Ambele contestaţii au fost depus de FRG împotriva FIG şi a Donatellei Sacchi, preşedintele Comitetului tehnic feminin şi preşedintele Superior Jury, care a judecat toate contestaţiile depuse în timpul concursului.

Decizia TAS din 10 august, după audieri maraton de peste 8 ore în care partea română a propus inclusiv ca toate cele trei sportive să primească medalia de bronz, a fost ratificată de forul internaţional de gimnastică (FIG), cu informarea Comitetului Olimpic Internaţional (CIO).

Conform deciziei TAS, clasamentul primelor 5 locuri este următorul: 1. Rebeca Andrade (Brazilia) – nota 14.166, 2. Simone Biles (SUA) – 14.133, 3. Ana Maria Bărbosu (România) – 13.700, 4. Sabrina Voinea (România) – 13.700 şi 5. Jordan Chiles (SUA) – 13.666 (nota dinaintea contestaţiei admise de arbitre).

Reclamă

Ce rezultat va înregistra România la meciul cu Kosovo?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Citește și:
0:32 7 sept.

Kosovarii au trimis la declarații un singur jucător după 0-3 cu România: „E jenant! Nimeni nu se aștepta”

0:16 7 sept.

Mihai Stoichiță, discurs superb despre Mircea Lucescu după Kosovo – România 0-3: „Nu a venit să piardă!”

0:13 7 sept.

EXCLUSIVMircea Lucescu a tras concluziile după Kosovo – România 0-3: „I-am provocat să facă ce am vrut noi!” Jucătorii lăudaţi

0:06 7 sept.

EXCLUSIVDennis Man, prima reacţie după ce a făcut show în Kosovo – România 0-3: „Nea Mircea ne-a ajutat mult!” VIDEO

23:57

EXCLUSIVVIDEO | „Am ieșit cu tricoul rupt” Valentin Mihăilă, scandal cu jucătorii din Kosovo după 3-0 la Priștina: „Le-am arătat tabela!”

23:51

Reacţia lui Gică Popescu, după Kosovo – România 0-3: „Cei doi au fost extraordinari!” Ce a spus despre Mircea Lucescu

1 VIDEOKosovo – România 0-3. Start perfect pentru Mircea Lucescu în drumul spre World Cup 2026. Man, Răzvan Marin şi Drăguş, decisivi 2 FotoAngel Di Maria s-a retras în lacrimi de la naţionala Argentinei! Mesajul emoţionant al lui Leo Messi 3 Foto„Mută munții în continuare!” Kira Hagi, reacție superbă după ce Gică Hagi a inaugurat investiția de 8 milioane de euro 4 FotoAntrenamentul oficial al naţionalei a fost oprit! Ce s-a întâmplat pe stadionul din Priştina înainte de meciul cu Kosovo 5 FotoMaria Sharapova a avut o apariţie tulburătoare la US Open 2024. Rusoaica, pe locul şase într-un clasament condus de Ion Ţiriac 6 FotoVizita de care au avut parte, după antrenamentul oficial, jucătorii naţionalei şi selecţionerul Mircea Lucescu!
Citește și