Închide meniul

Luis Suarez s-a retras de la naţionala Uruguayului! Imagini emoţionate cu atacantul de 37 de ani

Alex Masgras Publicat: 7 septembrie 2024, 12:04

Reclamă
Luis Suarez s-a retras de la naţionala Uruguayului! Imagini emoţionate cu atacantul de 37 de ani

Luis Suarez s-a retras de la naţionala Uruguayului! Imagini emoţionate cu atacantul de 37 de ani

Luis Suarez / Profimedia

Luis Suarez s-a retras de la naţionala Uruguayului. Marele atacant, în prezent la Inter Miami, a disputat ultimul meci internaţional al carierei.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Duelul dintre Uruguay şi Paraguay, încheiat la egalitate, scor 0-0, a fost ultimul meci la echipa naţională pentru atacantul care a evoluat în cariera sa la echipe precum Ajax, Liverpool, Barcelona sau Atletico Madrid.

Luis Suarez s-a retras de la naţionala Uruguayului! Imagini emoţionate cu atacantul de 37 de ani

Legendarul atacant uruguayan Luis Suarez a jucat o ultimă partidă internaţională la Montevideo, vineri, în remiza, scor 0-0 cu Paraguay, în preliminariile zonei sud-americane pentru Cupa Mondială FIFA 2026.

„El Pistolero” se retrage din tricoul albastru, după ce a marcat 69 de goluri în 143 de selecţii, suficient pentru a deveni, la 37 de ani, cel mai bun marcator din toate timpurile al Celeste.

„Mulţumesc pentru tot, Lucho”, «Ai fost şi vei rămâne idolul meu etern», «Eşti unic şi incomparabil»: mesajele de adio au fost numeroase pe stadionul Centenario, unde se adunaseră peste 60.000 de spectatori, notează news.ro.

Reclamă
Reclamă

În cele din urmă, Suarez nu a reuşit să atingă borna 70 într-un meci marcat de 24 de faulturi şi punctat de un singur şut pe poartă pentru Uruguay. El însuşi a ratat o şansă în minutul 18, şutul său lovind bara.

Fostul jucător de la Atletico Madrid, Barcelona şi Liverpool a făcut primii paşi în echipa naţională sub comanda selecţionerului Oscar Washington Tabarez (2006-2021), alături de ceilalţi doi iluştri atacanţi uruguayeni ai acestui secol, Diego Forlan şi Edinson Cavani.

Reclamă

Lăudat pentru simţul său pentru gol oriunde a fost, calităţile sale de atacant nu au fost niciodată puse la îndoială, deşi comportamentul său pe teren a fost.

Încarnând „garra” uruguayană, ferocitatea care este o valoare naţională, jucătorul originar din Salto şi-a pierdut calmul de mai multe ori.

Luis Suarez, un personaj extrem de controversat

Înainte de cazul Chiellini, care i-a adus o suspendare de câteva luni, el muşcase deja doi adversari: Otman Bakkal în 2010, în campionatul olandez, când juca pentru Ajax Amsterdam, şi Branislav Ivanovic în 2013, în Premier League.

În 2011, în timp ce era la Liverpool, a fost suspendat pentru opt meciuri pentru că a folosit cuvântul spaniol „negro” (negru) când i s-a adresat francezului Patrice Evra, în meciul din Liga Campionilor cu Manchester United.

În altă ordine de idei, în sferturile de finală ale Cupei Mondiale FIFA 2010, împotriva Ghanei, a oprit cu mâna o lovitură de cap din apropiere şi a primit cartonaşul roşu. A fost un act de antijoc pur, dar a dat roade, deoarece ghanezii au ratat penalty-ul acordat şi au pierdut apoi la loviturile de departajare.

Un motiv în plus pentru a deveni cel mai popular fotbalist din mica ţară sud-americană care a câştigat de două ori Cupa Mondială.

Din punct de vedere pur sportiv, purtând tricoul Uruguayului, Suarez se poate lăuda cu un titlu Copa America câştigat în Argentina în 2011, un trofeu care ocupă un loc special în inima sa.

„Nu aş schimba titlul Copa America pentru nimic în lume”, a declarat luni actualul atacant al echipei Inter Miami. „A fost cel mai frumos moment al carierei mele”.

Reclamă

Ce rezultat va obţine România cu Lituania, după victoria de senzaţie cu Kosovo?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Citește și:
15:49

Ianis Hagi a cedat după Kosovo – România 0-3! Atac direct la adresa lui Giovanni Becali: „Nu e impresarul meu!”

15:43

Răsturnare de situaţie pentru jucătorul pe care Gigi Becali voia să îl dea gratis la Farul! S-ar putea transfera la altă echipă!

15:28

„N-a călcat atacant ca ăsta în România” Marius Şumudică a anunţat primul transfer la Rapid: „Mult peste nivelul campionatului”

15:23

Lionel Messi, mesaj emoționant după ce Luis Suarez s-a retras de la națională. Nici Neymar nu l-a uitat pe fostul coechipier

15:14

A murit Ron Yeats, un fost legendar căpitan al echipei Liverpool!

14:53

Marcel Răducanu, mesaj superb după ce România s-a distrat cu Kosovo, la Priștina: „Așa arată o națională care vrea la Mondiale!”

1 VIDEOKosovo – România 0-3. Start perfect pentru Mircea Lucescu în drumul spre World Cup 2026. Man, Răzvan Marin şi Drăguş, decisivi 2 FotoAngel Di Maria s-a retras în lacrimi de la naţionala Argentinei! Mesajul emoţionant al lui Leo Messi 3 Foto„Mută munții în continuare!” Kira Hagi, reacție superbă după ce Gică Hagi a inaugurat investiția de 8 milioane de euro 4 FotoMaria Sharapova a avut o apariţie tulburătoare la US Open 2024. Rusoaica, pe locul şase într-un clasament condus de Ion Ţiriac 5 FotoAntrenamentul oficial al naţionalei a fost oprit! Ce s-a întâmplat pe stadionul din Priştina înainte de meciul cu Kosovo 6 Scoțienii, anunț final despre viitorul lui Ianis Hagi! Adevăratul motiv pentru care nu s-a produs transferul la Rapid
Citește și