Închide meniul

Ce se întâmplă cu stadionul lui Dinamo! Anunţul ministrului Dezvoltării

Bogdan Stănescu Publicat: 12 septembrie 2024, 11:20

Reclamă
Ce se întâmplă cu stadionul lui Dinamo! Anunţul ministrului Dezvoltării

Ce se întâmplă cu stadionul lui Dinamo! Anunţul ministrului Dezvoltării

Aşa ar trebui să arate noul stadion al lui Dinamo/ Facebook Noul stadion Dinamo

Ministrul Dezvoltării, Adrian Veştea, a anunţat ce se întâmplă cu stadionul lui Dinamo. Proiectul noului stadion Dinamo Bucureşti se află într-o procedură de achiziţie. Aceasta prevede inclusiv demolarea vechii arene.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Veştea a menţionat că aceste lucrări de demolare cad în sarcina Ministerului Afacerilor Interne.

Ce se întâmplă cu stadionul lui Dinamo! Anunţul ministrului Dezvoltării

Adrian Veştea a fost întrebat, miercuri, la finalul şedinţei de Guvern, ce se întâmplă cu stadionul echipei Dinamo Bucureşti.

În prezent se află într-o procedură de achiziţie. Procedurile de achiziţie prevăd inclusiv demolarea lucrărilor existente, care pică în sarcina Ministerului de Interne. Ulterior, şi partea de realizare a proiectului”, a declarat Veştea, citat de news.ro.

Stadionul Dinamo, cu o valoare avizată de 854,5 milioane de lei, va fi destinat meciurilor de fotbal şi celor de rugby şi va avea 25.059 de locuri în tribune, două parcări, spaţii de cazare cu 80 de locuri, un spaţiu expoziţional, un amfiteatru pentru 200 de persoane, o sală de mese cu 160 de locuri, spaţii de antrenament ce vor deservi o parte dintre disciplinele sportive care intră în obiectul de activitate al CS Dinamo Bucureşti, precum şi un centru de recuperare pentru sportivi.

Reclamă
Reclamă

Veste uriaşă pentru Gică Hagi! Anunţul despre stadionul din Constanţa, care ar urma să-i poarte numele

Veste uriaşă pentru Gică Hagi! Construcţia noului stadion din Constanţa, care ar urma să poarte numele „Regelui”, intră în linie dreaptă.

Ministrul Dezvoltării, Adrian Veştea, a anunţat după şedinţa de Guvern de miercuri că procedura de achiziţie pentru construirea stadionului „Gheorghe Hagi” este finalizată.

România va avea curând două stadioane noi, cel din Constanţa şi cel care se va construi în Piteşti. Investiţia totală este de 176 de milioane de euro.

Reclamă

Vechiul stadion din Constanţa a fost demolat. La ceremonia de începere a demolării, care a avut loc în iulie 2023, a participat şi ministrul Dezvoltării, Adrian Veştea.

Procedura de achiziţie este finalizată. Avem sumele necesare, urmează să semnăm contractul şi ulterior vor urma aceleaşi proceduri valabile oricărei investiţii: organizare de şantier, grafic de execuţie pe care îl vom prezenta în momentul semnării contractului. (…) Avem sumele alocate, urmează ca în perioada următoare să primim limite pentru creditele de angajament şi în felul acesta să putem semna toate cele trei contracte despre care vorbeam”, a declarat ministrul Dezvoltării, Adrian Veştea.

Toate procedurile pentru începerea construcţiei la stadionul „Gheorghe Hagi” ar urma să se încheie la finalul lunii următoare. Ulterior va începe propriu-zis construcţia.

Stadionul „Gheorghe Hagi” din Constanţa va avea o capacitate de 18.500 de locuri. Proiectul noului stadion din Constanţa mai prevede săli de antrenament – atletism indoor, squash/tenis de masă şi fitness, centru de conferinţe, spaţiu expoziţional, spaţii administrative, spaţii comerciale şi zone de loisir.

Noul stadion „Gheorghe Hagi” va costa 379.000.000 lei

”5 miliarde de lei au fost alocate pentru încheierea contractelor de achiziție publică și a actelor adiționale la contractele în derulare, aferente obiectivelor de investiții realizate prin PNCIPS.

Această măsură va contribui inclusiv la semnarea unor contracte pentru obiective majore de investiții, precum stadioanele «Gheorghe Hagi» din Constanța, «Nicolae Dobrin» din Pitești sau patinoarul artificial de la Sfântu Gheorghe, în condițiile în care, în prezent, pentru 220 de obiective de investiții se așteaptă încheierea contractelor de finanțare”, a declarat ministrul Dezvoltării, Adrian-Ioan Veștea, citat într-un comunicat postat pe site-ul Ministerului Dezvoltării.

Proiectul stadionului „Gheorghe Hagi” este realizat de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, prin Compania Naţională de Investiţii şi UAT Constanţa, şi are valoarea de 379.000.000 lei fără TVA, fiind cofinanţat de la bugetul local cu 48.000.000 lei fără TVA pentru lucrări de construcţii şi 5.000.000 lei fără TVA pentru asigurarea de utilităţi.

Reclamă

Va ieși România pe primul loc în grupa ei din Liga Națiunilor?

Loading ... Loading ...
Citește și:
16:30

Mikel Arteta și-a prelungit contractul cu Arsenal! Prima reacție a antrenorului: „Mă simt extrem de mândru!”

16:28

Jordan Chiles a dat cărţile pe faţă, după scandalul de la Jocurile Olimpice: „Simt că am fost cu adevărat lăsată în întuneric!”

15:48

NEWS ALERTRăzvan Burleanu, noul vicepreşedinte al COSR. Mihai Covaliu a fost unic candidat pentru postul de preşedinte

15:20

Carlos Alcaraz şi Jannik Sinner, aşteptaţi să domine tenisul mondial în următorii 20 de ani: „La fel ca Roger, Rafa şi Nole”

14:58

Gică Hagi, un nou transfer la Farul! Prima reacţie a jucătorului după ce a fost prezentat oficial la constănţeni

14:44

Clinton N’Jie a anunţat obiectivul la Rapid. „Să îi facem pe fani fericiţi!”

1 FotoCiprian Tătăruşanu şi-a anunţat retragerea! Mesaj emoţionant transmis de fostul portar al naţionalei: „Am dat totul din prima zi” 2 FotoSportivii olimpici şi paralimpici români, decoraţi de Klaus Iohannis! Ce distincţii au primit David Popovici şi Mihaela Cambei 3 FotoNadia Comăneci, anunţ uriaş despre cazul finalei de la sol de la Jocurile Olimpice! Ce s-ar putea întâmpla cu Voinea şi Bărbosu 4 FotoCum a apărut iubita lui David Popovici la Palatul Cotroceni, la ceremonia în care iubitul ei a fost decorat de Klaus Iohannis! 5 Salariul uriaş pe care Alexandru Mitriţă îl are la Universitatea Craiova: „Aşa am auzit de la patron!” 6 Dennis Man poate prinde transferul vieţii la finalista Ligii Campionilor. Anunţul făcut de italieni
Citește și