Închide meniul

Veste uriaşă pentru Gică Hagi! Anunţul despre stadionul din Constanţa, care ar urma să-i poarte numele

Bogdan Stănescu Publicat: 11 septembrie 2024, 23:01

Reclamă
Veste uriaşă pentru Gică Hagi! Anunţul despre stadionul din Constanţa, care ar urma să-i poarte numele

Veste uriaşă pentru Gică Hagi! Anunţul despre stadionul din Constanţa

Gică Hagi / Hepta

Veste uriaşă pentru Gică Hagi! Construcţia noului stadion din Constanţa, care ar urma să poarte numele „Regelui”, intră în linie dreaptă.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ministrul Dezvoltării, Adrian Veştea, a anunţat după şedinţa de Guvern de miercuri că procedura de achiziţie pentru construirea stadionului „Gheorghe Hagi” este finalizată.

Veste uriaşă pentru Gică Hagi! Anunţul despre stadionul din Constanţa, care îi va purta numele

România va avea două stadioane noi, cel din Constanţa şi cel care se va construi în Piteşti. Investiţia totală este de 176 de milioane de euro.

Vechiul stadion din Constanţa a fost demolat. La ceremonia de începere a demolării, care a avut loc în iulie 2023, a participat şi ministrul Dezvoltării, Adrian Veştea.

Procedura de achiziţie este finalizată. Avem sumele necesare, urmează să semnăm contractul şi ulterior vor urma aceleaşi proceduri valabile oricărei investiţii: organizare de şantier, grafic de execuţie pe care îl vom prezenta în momentul semnării contractului. (…) Avem sumele alocate, urmează ca în perioada următoare să primim limite pentru creditele de angajament şi în felul acesta să putem semna toate cele trei contracte despre care vorbeam”, a declarat ministrul Dezvoltării, Adrian Veştea.

Reclamă
Reclamă

Toate procedurile pentru începerea construcţiei la stadionul „Gheorghe Hagi” ar urma să se încheie la finalul lunii următoare. Ulterior va începe propriu-zis construcţia.

Stadionul „Gheorghe Hagi” din Constanţa va avea o capacitate de 18.500 de locuri. Proiectul noului stadion din Constanţa mai prevede săli de antrenament – atletism indoor, squash/tenis de masă şi fitness, centru de conferinţe, spaţiu expoziţional, spaţii administrative, spaţii comerciale şi zone de loisir.

Noul stadion „Gheorghe Hagi” va costa 379.000.000 lei

”5 miliarde de lei au fost alocate pentru încheierea contractelor de achiziție publică și a actelor adiționale la contractele în derulare, aferente obiectivelor de investiții realizate prin PNCIPS.

Reclamă

Această măsură va contribui inclusiv la semnarea unor contracte pentru obiective majore de investiții, precum stadioanele «Gheorghe Hagi» din Constanța, «Nicolae Dobrin» din Pitești sau patinoarul artificial de la Sfântu Gheorghe, în condițiile în care, în prezent, pentru 220 de obiective de investiții se așteaptă încheierea contractelor de finanțare”, a declarat ministrul Dezvoltării, Adrian-Ioan Veștea, citat într-un comunicat postat pe site-ul Ministerului Dezvoltării.

Proiectul stadionului „Gheorghe Hagi” este realizat de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, prin Compania Naţională de Investiţii şi UAT Constanţa, şi are valoarea de 379.000.000 lei fără TVA, fiind cofinanţat de la bugetul local cu 48.000.000 lei fără TVA pentru lucrări de construcţii şi 5.000.000 lei fără TVA pentru asigurarea de utilităţi.

Gică Hagi spunea în aprilie că stadionul nu îi va purta numele

Gică Hagi recunoştea în luna aprilie a acestui an că se vehicula numele său pentru noul stadion din Constanţa. El nu părea însă prea dornic ca noul stadion din Constanţa să se numească „Gheorghe Hagi”.

Hagi atrăgea atenţia că un stadion trebuie întreţinut. El sublinia că e bine să apară sponsori, pentru a se genera nişte fonduri cu care să se întreţină stadionul.

Nu cred că îmi va purta numele. Stadionul trebuie să fie al Constanţei. Trebuie să aibă un alt nume, nu al meu. Eu am o academie, eu mi-am făcut o academie. Deja am numele undeva, clar, stabil. Am investit tot acolo.

Stadionul nu va avea numele meu. O spun public, chiar dacă prin acte se speculează numele meu. Acolo trebuie să vină un sponsor, un nume, să se ia nişte bani. Un stadion trebuie întreţinut. Nu trebuie să ai doar costuri, ci şi câştiguri.

E bine ca la Constanţa să se gândească la un sponsor foarte mare. Şi eu mi-aş dori lucrul ăsta. Trebuie să producem ca să acoperim costurile. Nu lucrez la stadion. Nu ştiu când va fi gata. Nu e pe teritoriul meu. E o necesitate. Constanţa are nevoie de un stadion”, declara Gică Hagi.

 

Reclamă

Va ieși România pe primul loc în grupa ei din Liga Națiunilor?

Loading ... Loading ...
Citește și:
23:20

Mihai Stoica, impresionat de un transfer de la rivala Rapid! Jucătorul clasat peste doi titulari de la FCSB: „E foarte bun!”

23:09

„Rezultatele nu sunt întâmplătoare!” Gabi Tamaş s-a convins, după primele meciuri ale lui Mircea Lucescu la naţională

22:29

Mihai Stoica a ales cel mai bun prim 11 din Liga 1! Jucătorul de la Rapid care l-a cucerit

22:03

„Ai cerut 300.000 de euro dacă eşti dat afară?” Răspunsul lui Adrian Mutu, după ce a primit o ofertă din Liga 1!

21:56

Transfer de senzaţie pentru Răzvan Lucescu! Un fost campion cu Liverpool, aşteptat la PAOK

21:48

„A avut oferte” Ce a păţit un titular al echipei naţionale după ce a ratat transferul: „Sunt dezamăgit de antrenor şi preşedinte”

1 FotoCiprian Tătăruşanu şi-a anunţat retragerea! Mesaj emoţionant transmis de fostul portar al naţionalei: „Am dat totul din prima zi” 2 FotoSportivii olimpici şi paralimpici români, decoraţi de Klaus Iohannis! Ce distincţii au primit David Popovici şi Mihaela Cambei 3 FotoCum a apărut iubita lui David Popovici la Palatul Cotroceni, la ceremonia în care iubitul ei a fost decorat de Klaus Iohannis! 4 Salariul uriaş pe care Alexandru Mitriţă îl are la Universitatea Craiova: „Aşa am auzit de la patron!” 5 Muntenegru U21 – Elveţia U21 0-2. România U21 a picat pe locul 3 în grupa de calificare la EURO 2025 6 Lovitura dată de Dan Şucu pe piaţa transferurilor. Fostul jucător de la Marseille şi Tottenham a fost prezentat oficial de Rapid
Citește și