Închide meniul

Mesajul EHF, după ce Cristina Neagu a anunţat că se retrage: „Handbalul îşi va pierde unul din magicieni”

Valentin Pîrcălabu Publicat: 13 septembrie 2024, 17:57

Reclamă
Mesajul EHF, după ce Cristina Neagu a anunţat că se retrage: „Handbalul îşi va pierde unul din magicieni

Mesajul EHF, după ce Cristina Neagu a anunţat că se retrage

Cristina Neagu, în timpul unui meci/ Profimedia

Mesajul EHF, după ce Cristina Neagu a anunţat că se retrage. Forul european de handbal (EHF) a titrat, vineri, mesajul ”Mulţumim, Cristina!”, în urma anunţului Cristinei Neagu că acesta este ultimul sezon din cariera sa. ”O vom vedea pe ea şi pe CSM Bucureşti la Turneul F4?”, încheie EHF mesajul transmis pe pagina Ligii Campionilor.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Handbalista Cristina Neagu anunţa, joi seară, că la finalul acestui sezon îşi va încheia cariera de 25 de ani petrecuţi în sportul pe care l-a iubit.

Mesajul EHF, după ce Cristina Neagu a anunţat că se retrage

”Am decis ca la finalul acestui sezon să mă retrag din activitatea de handbalistă, am decis asta de ceva timp, nu a fost peste nopate, m-am tot gândit la momentul  potrivit, dar acesta nu e niciodată. Am hotărât că acesta va fi ultimul meu sezon pe terenul de handbal”, a spus căpitanul CSM Bucureşti şi al naţionalei, până la retragerea din decembrie 2023 de la reprezentativă.

Vineri, EHF a postat o fotografie intitulată ”Ultimul dans al lui Neagu”, alături de mesajul: ”????????????????̦????????????????, ????????????????????????????????! Handbalul îşi va pierde unul din magicieni la finalul acestui sezon, după ce legenda României şi-a anunţat retragerea. Reuşitele sale în Liga Campionilor: un trofeu, 2 finale, de 7 ori cel mai bun inter stânga, de 3 ori golgeter şi parte a Club 1000, cu 1.136 de goluri (n.r. – marcatoarele cu peste 1.000 de goluri înscrise în competiţie). O vom vedea pe ea şi pe CSM Bucureşti la Turneul F4 din acest sezon?”, scrie news.ro.

Şi Cristina Neagu a completat, vineri, veştile din seara precedentă cu un mesaj.

Ieri mi-am anunţat retragerea din handbal la finalul acestui sezon. Însǎ acest sezon este abia la început, mai avem multe momente în care ne putem bucura împreună. Pentru fanii fideli de acasă: vă aştept în continuare în număr cât mai mare la meciurile din Bucureşti, echipa are nevoie de sprijinul vostru şi îmi doresc să trăim multe victorii frumoase împreună. Pentru fanii din întreaga ţară: vom avea această caravană care va merge cu mine la toate meciurile din deplasare şi va organiza întâlnirile dintre mine şi voi după terminarea meciurilor. E felul meu de a vă mulţumi pentru susţinerea pe care mi-aţi arătat-o chiar dacă de cele mai multe ori am venit ca adversară în oraşele voastre. Aşadar, nu e momentul să fim trişti încă. Sezonul e lung şi îmi doresc să avem cât mai multe momente memorabile împreună!”.

Reclamă
Reclamă

Caravana va fi susţinută de sponsorii jucătoarei, care va fi însoţită de managerii săi – fostul jucător al naţionalei de baschet Virgil Stănescu şi soţia lui Ana.

Desemnată de patru ori de IHF cea mai bună jucătoare din lume, Neagu are 36 de ani, iar cariera sa a început la CSŞ 5 Bucureşti, pe când avea 11 ani. Cariera sa a însemnat contracte cu formaţiile Activ Ploieşti, Rulmentul Braşov, Oltchim Rm. Vâlcea şi ZRK Buducnost, iar din 2017 a jucat doar la CSM Bucureşti.

A început acest ultimul sezon din Liga Campionilor cu un total de 1.132 de goluri marcate, pe locul 2 în clasamentul all-time şi are mari şanse să încheie cu încă un record personal o carieră de 25 de ani. Un alt record al handbalistei este cel de golgeter all-time la Campionatul European (303 goluri).

Reclamă

 

Reclamă

Va ieși România pe primul loc în grupa ei din Liga Națiunilor?

Loading ... Loading ...
Citește și:
22:13

LIVE VIDEOArouca – Sporting se joacă ACUM în AntenaPLAY. Campioana vrea să își continue seria perfectă în Liga Portugal

22:07

Patricia Ţig s-a calificat dramatic în semifinalele turneului Ţiriac Foundation Trophy. Cu cine se va lupta pentru finală

22:06

Cristiano Ronaldo, premiat de Al-Nassr după ce a ajuns la borna de 900 de goluri marcate! Cadoul primit de superstar

21:30

Claudiu Petrila poate pleca de la Rapid: „Există negocieri avansate!”

21:17

România – China 2-0, la Cupa Davis! Adrian Boitan l-a învins pe Yi Zhou într-o oră și 41 de minute

20:42

Aaron Boupendza a fost prezentat oficial de Rapid! Prima reacție a atacantului: „Marius Șumudică e ca un tată pentru mine”

1 VIDEOCharles Leclerc, cel mai rapid pilot în a doua sesiune de antrenamente a Marelui Premiu al Azerbaidjanului 2 FotoNadia Comăneci, anunţ uriaş despre cazul finalei de la sol de la Jocurile Olimpice! Ce s-ar putea întâmpla cu Voinea şi Bărbosu 3 Ce a putut să răspundă Toni Nadal când a fost întrebat cine este GOAT-ul între Djokovic, Nadal şi Federer 4 Alex Cicâldău a devenit cel mai bine plătit jucător din Liga 1! Salariul uriaş pe care îl primeşte la Universitatea Craiova 5 Răzvan Burleanu, noul vicepreşedinte al COSR. Mihai Covaliu a fost unic candidat pentru postul de preşedinte 6 Gabi Tamaş a râs de Alexandru Mitriţă: „El e bad boy? Eu ce mai sunt? Eu am spart un termopan, el nu a făcut nimic”
Citește și