Închide meniul

„Nu este obiectivul meu!” Novak Djokovic, discurs sincer despre Turneul Campionilor. Campionul olimpic a uimit pe toată lumea

Alex Ioniță Publicat: 16 septembrie 2024, 19:43

Reclamă
„Nu este obiectivul meu! Novak Djokovic, discurs sincer despre Turneul Campionilor. Campionul olimpic a uimit pe toată lumea

"Nu este obiectivul meu!" Novak Djokovic, discurs sincer despre Turneul Campionilor

Novak Djokovic, într-o conferinţă de presă/ Profimedia

Novak Djokovic a avut un discurs sincer despre Turneul Campionilor. „Nu este obiectivul meu”, a declarat tenismanul sârb, când a fost întrebat de presă despre felul cum va arăta pentru el finalul sezonului, relatează site-ul eurosport.fr.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

După ce a ajutat Serbia să-şi salveze locul în grupa mondială a Cupei Davis datorită victoriei cu 3-0 împotriva Greciei în barajul de la Belgrad, Djokovic a asigurat că prezenţa la Turneul Campionilor, ce va avea loc la Torino, nu este importantă pentru el.

„Nu este obiectivul meu!” Novak Djokovic, discurs sincer despre Turneul Campionilor

În acest moment al sezonului, prezenţa lui Djokovic la Turneul Campionilor de obicei nu mai este sub semnul întrebării. Dar în afară de titlul său olimpic de la Paris, poate ultimul mare vis al carierei pe care a reuşit să-l realizeze, Novak Djokovic are un sezon 2024 dificil, ţinând cont de standardele sale. Sârbul nu a câştigat niciun titlu de Mare Şlem în acest an, ceea ce nu i s-a mai întâmplat din 2017, şi se află pe locul 9 ATP Race for Torino, notează agerpres.ro.

Sârbul nu ştie cum va arăta pentru el finalul sezonului, în afara de un meci demonstrativ împotriva lui Grigor Dimitrov, marţi, la Sofia, şi de participarea la turneul ATP Masters 1.000 de la Shanghai (2-13 octombrie).

„Voi vedea ce voi face. De-a lungul carierei, mi-am planificat întregul program cu şase luni înainte. Dar în prezent, nu este cazul. Acum, este mai spontan. În primul rând, am nevoie să mă refac fizic, emoţional şi mental înainte de a mă gândi măcar la ce vreau să fac în continuare”, le-a spus Djokovic jurnaliştilor sârbi.

Reclamă
Reclamă

„Torino nu este deloc obiectivul meu, să fiu sincer. Nu alerg după Turneul Campionilor, nu alerg după clasament. Din punctul meu de vedere, am terminat cu aceste turnee”, a spus Djokovic zâmbind. „Nu pot spune acum dacă voi juca la alte turnee în acest an. Principalele mele priorităţi sunt să joc pentru echipa mea naţională şi în turneele de Mare Şlem. Toate celelalte sunt mai puţin importante”, a continuat el.

Ce a putut să răspundă Toni Nadal când a fost întrebat cine este GOAT-ul între Djokovic, Nadal şi Federer

Toni Nadal a fost întrebat cine este GOAT-ul din tenis, între cei trei mari care au dominat ultimele decenii, Rafael Nadal, Novak Djokovic şi Roger Federer.

Cel mai cunoscut unchi din tenisul mondial, care acum are o funcţie importantă la Academia Rafael Nadal, a admis că Nole este numărul 1, cifrele fiind de partea super-campionului sârb. Toni a fost însă fascinat de jocul lui Roger Federer şi susţine că Nadal ar fi fost numărul 1 all time, dacă nu ar fi avut atâtea accidentări.

Reclamă

„Cel care a jucat cel mai bun tenis este Roger Federer. Cel mai bun este Novak Djokovic. El a câştigat cele mai multe trofee. Cine putea fi cel mai bun fără accidentări?

Nepotul meu, Rafa, dar el a suferit prea multe accidentări. La final, cel mai bun este Djokovic, dar, în opinia mea, ce am văzut pe teren când juca Federer, nimeni nu a mai făcut aşa ceva!”, a spus Toni Nadal, citat de welovetennis.fr.

Statistica susţine analiza lui Toni, legată de accidentările lui Rafa: ibericul a ratat 18 turnee de Grand Slam. Ţinând cont că Nadal a câştigat unul din trei Grand Slam-uri la care a participat, el putea să mai aibă cel puţin 5 trofee, fără desele accidentări.

Reclamă

Cine va câştiga Liga Campionilor?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Citește și:
10:17

Ioan Ovidiu Sabău a vorbit despre titlu, după ce Universitatea Cluj a câştigat în Giuleşti

9:59

Un suporter al lui Liverpool a murit în Italia, după ce a fost lovit de o maşină

9:10

Endrick a intrat în istoria lui Real Madrid chiar la debutul în Liga Campionilor. A bătut recordul legendarului Raul

8:52

Neluţu Varga a anunţat un nou transfer de la CFR Cluj: „Avem o ofertă bună din Arabia Saudită”

8:49

Mesajul lui Harry Kane, după ce a reuşit un „poker” de senzaţie în Bayern – Dinamo Zagreb 9-2: „O noapte de ţinut minte!”

8:29

„A fost o seară mare!” Kylian Mbappe, în extaz după ce a marcat primul gol pentru Real Madrid în Champions League

1 FotoO vedetă din Australia a trăit un şoc în România: „A fost nebunesc!”. Dezvăluirile logodnicei portarului de la Rapid 2 VIDEOAl Hilal, victorie la scor în Liga Campionilor Asiei! Cancelo şi Milincovic-Savic au făcut show în AntenaPLAY! Rezultatele zilei 3 Harry Kane, „poker” în Bayern – Dinamo Zagreb 9-2. Mbappe a marcat pentru Real Madrid. AC Milan – Liverpool 1-3, derby-ul Ligii! 4 Gigi Becali a dat o lovitură uriaşă pentru piaţa transferurilor: „Este unul dintre cei mai buni!” Anunţul lui Adrian Mutu 5 De ce zboară mașinile McLaren. Analiza lui Adrian Georgescu 6 Marius Şumudică şi-a făcut praf jucătorii după Rapid – U Cluj 0-2 şi a anunţat măsuri drastice: „E strigător la cer”
Citește și