Închide meniul

Wojciech Szczesny a semnat cu FC Barcelona! Anunţul oficial: ”Oferă toate garanţiile posibile”

Alexandra Costea Publicat: 2 octombrie 2024, 18:36

Reclamă
Wojciech Szczesny a semnat cu FC Barcelona! Anunţul oficial: Oferă toate garanţiile posibile

Instagram

Wojciech Szczesny a semnat cu FC Barcelona! După ce şi-a încheiat contractul cu Juventus şi a anunţat că se retrage din activitate, polonezul în vârstă de 34 de ani a parafat un contract valabil până în iunie 2025 cu liderul din La Liga. Pentru mai puţin de un an în care va apăra buturile clubului catalan, portarul va încasa un salariu de 3 milioane de euro, plus bonusuri de performanţă.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Astfel, după doar câteva săptămâni de absenţă, portarul îşi reia activitatea pentru a compensa absenţa lui Marc-Andre ter Stegen. Germanul a suferit o accidentare gravă la genunchi.

Wojciech Szczesny a semnat cu FC Barcelona! ”CV-ul său oferă toate garanţiile posibile”

Wojciech Szczesny decisese să se retragă, după şapte sezoane la Torino, dar a fost convins de FC Barcelona să se întoarcă pe terenul de fotbal.

„Chiar dacă noul portar ajunge la clubul nostru într-o situaţie cu totul aparte, este incontestabil că CV-ul său oferă toate garanţiile posibile”, au transmis oficialii FC Barcelona, potrivit agrepres.ro.

Sursă foto: Instagram
Sursă foto: Instagram

Polonezul în vârstă de 34 de ani are o carieră remarcabilă, jucând pentru mai multe cluburi de renume. Fostul portar de la Arsenal, AS Roma şi Juventus Torino, acesta ar trebui să devină rapid titular. Astfel, acesta va compemsa lipsa căpitanului Marc-Andre ter Stegen, care va absenta pentru câteva luni după ruptura de tendon rotulian la genunchiul drept. Szczesny are până acum 84 de selecţii la echipa naţională a Poloniei.

Reclamă
Reclamă

Polonezul se retrăsese din fotbal la finalul sezonului trecut

Cu o doar săptămână în urmă, Szczesny anunţa că este pregătit să renunţe la retragere şi să semneze cu FC Barcelona. În timp ce polonezul ajungea la Barcelona, germanul ter Stegen a fost operat cu succes. Portarul în vârstă de 32 de ani a suferit o accidentare gravă în partida cu Villarreal, din La Liga.

”Am un mare respect pentru istoria Barcelonei, este unul dintre cele mai bune cluburi din lume. Înţeleg situaţia dificilă care a apărut după accidentarea lui Marc-Andre ter Stegen şi cred că ar fi o lipsă de respect să nu iau în considerare această opţiune”, a dcelarat atunci polonezul, pentru ziarul catalan Sport.

Hansi Flick a declarat că rezerva Inai Pena este un potenţial înlocuitor al lui Ter Stegen. Antrenorul catalanilor a subliniat că se simte nevoia unui portar cu mai multă experienţă.

Reclamă

Szczensy a jucat 7 sezoane la Juventus

Wojciech Szczensy şi-a anunţat retragerea la finalul sezonului trecut. În vara acestui an, polonezul în vârstă de 34 de ani şi-a încheiat contractul cu Juventus Torino. Chiar dacă mai avea semnat pentru încă un an, fotbalistul a ales să se retragă. Cu 252 de meciuri în tricoul lui Juve, portarul a ajutat clubul din Torino să câştige trei titluri şi trei cupe în Italia.

Polonezul a ajuns la Juventus în 2017, transferat de la Arsenal Londra, care îl împrumutase la AS Roma între 2015 şi 2017. Dintre cele 252 de partide jucate de Wojciech Szczensy la Juventus, 103 au fost fără gol primit. Portarul a fost convocat de 84 de ori la naţionala Polniei. Acesta a fost titular la EURO 2024, acolo unde Polonia nu a trecut de faza grupelor.

Reclamă

Se va impune Ianis Hagi la prima echipă a lui Rangers?

Loading ... Loading ...
Citește și:
23:07

Probleme pentru Răzvan Lucescu înainte de PAOK – FCSB! Jucătorul de 3 milioane de euro este OUT pentru meciul din Europa League

22:29

Endrick a intrat în istoria lui Real Madrid! Carlo Ancelotti l-a ajutat să-l depăşească pe Raul

22:17

Adrian Mititelu l-a umilit pe Nicolo Napoli, când a aflat că va fi reclamat la FIFA: „Eu l-am ţinut în viaţă. A făcut figuraţie!”

21:50

LIVE SCOREReal Madrid, Liverpool şi Bayern joacă ACUM! „Galacticii”, conduşi de Lille! Kylian Mbappe e rezervă

21:38

Simona Halep – Anna Blinkova, LIVE TEXT (joi, ora 12:00)! Românca ţinteşte a doua victorie la Hong Kong

21:10

UPDATEGabi Torje, prezentat oficial la o echipă din Liga a 2-a: „Suporterii să fie convinşi că voi da 100%!”

1 VideoLuiza, soţia lui Cătălin Zmărăndescu, interviu rar despre familia sa: „Vrea să fie şef!” Pasiunea neaşteptată a fiicei sale 2 VIDEOVissel Kobe – Shandong Taishan şi Yokohama Marinos – Ulsan sunt ACUM în AntenaPLAY. Spectacol total în Liga Campionilor Asiei 3 Adrian Mititelu a făcut anunţul: cine e antrenorul lui FCU Craiova! De ce s-a prăbuşit echipa din Bănie 4 Suma uriaşă strânsă de David Popovici în doar 24 de ore pentru copiii cu dizabilităţi. „Sunt copleşit!” 5 Dennis Man, criticat de italieni, chiar şi după golul marcat în Parma – Cagliari 2-3: „Nu poţi juca 10 minute” 6 Cosmin Bărcăuan, avertisment teribil pentru FCSB înaintea meciului cu PAOK: „Este infern! Îi ia de pe tunel!”
Citește și