Închide meniul

Monica Niculescu şi Gabriela Ruse au câştigat turneul de la Hong Kong, la dublu

Bogdan Stănescu Publicat: 6 octombrie 2024, 11:49

Reclamă
Monica Niculescu şi Gabriela Ruse au câştigat turneul de la Hong Kong, la dublu

Monica Niculescu şi Gabriela Ruse au câştigat turneul de la Hong Kong, la dublu

Gabriela Ruse şi Monica Niculescu / Profimedia Images

Monica Niculescu şi Gabriela Ruse au câştigat, duminică, turneul de la Hong Kong, la dublu. Româncele au învins, în finala turneului de categorie WTA 125 din Hong Kong, perechea formată din japonezele Nao Hibino şi Makoto Ninomiya.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Româncele s-au impus în super-tie-break. Scorul final al finalei a fost 6-3, 5-7, 10-5 în favoarea perechii din România. Meciul a durat o oră şi 54 de minute.

Monica Niculescu şi Gabriela Ruse au câştigat turneul de la Hong Kong, la dublu

Pentru performanţa lor, Monica Niculescu şi Gabriela Ruse au primit un premiu în valoare de 6.000 de dolari şi 125 de puncte în clasamentul WTA de dublu.

În vârstă de 37 de ani, Monica Niculescu se afla pe locul 42 în ierarhia de dublu, potrivit clasamentului WTA. Românca a câştigat circa 7 milioane de dolari, din premii, de-a lungul carierei la simplu şi la dublu. În prezent ea nu mai evoluează decât la dublu.

Gabriela Ruse (26 de ani) se afla pe locul 93 la simplu şi pe locul 63 la dublu. Ea are peste 2.100.000 de dolari câştigaţi din premiile din tenis. În acest an se apropie de 500.000 de dolari din premii.

Reclamă
Reclamă

Pentru Monica Niculescu şi Gabriela Ruse a fost al doilea titlu pe care l-au cucerit împreună la dublu. În 2021, cele două câştigau finala turneului ITF de la Nottingham. Turneul acela era însă mult mai mic ca valoare, premiile totale fiind de 100.000 de dolari.

Pentru accederea în finală la Hong Kong, japonezele Nao Hibino şi Makoto Ninomiya au primit un cec de 4.300 de dolari şi 81 de puncte WTA în clasamentul de dublu.

Cele două perechi ar putea fi adversare şi în duelul pe care România îl va avea cu Japonia la Billie Jean King Cup. Disputa dintre România şi Japonia va avea loc pe 14 noiembrie, la Malaga, în faza optimilor de finală ale competiţiei.

Reclamă

Gabriela Ruse a fost eliminată la simplu în primul tur de la Hong Kong

Gabriela Ruse a fost eliminată de la Hong Kong. Românca a pierdut în două seturi duelul cu Ajla Tomljanovic, scor 7-5, 6-3. Duelul a avut loc în turul secund al turneului de 125 de puncte WTA.

Ruse (26 ani, 93 WTA) s-a înclinat după o oră şi 31 de minute, în care a alternat momente bune cu altele mai puţin reuşite.

Românca a încheiat cu 6 aşi, dar şi cu 5 duble greşeli, având un procentaj redus la mingile de break fructificate (3/8).

Gabriela Ruse a câştigat singura sa partidă jucată anterior cu Tomljanovic (31 ani, 107 WTA), cu 6-1, 7-5, în ultimul tur al calificărilor la Dubai, în 2022.

Ruse va fi recompensată cu un cec de 2.000 de dolari şi 15 puncte WTA pentru evoluţia sa de la simplu.

Reclamă

Ar fi trebuit să fie convocat Bîrligea la naţională?

Loading ... Loading ...
Citește și:
15:20

Cristiano Ronaldo în vrea pe Kevin de Bruyne la Al-Nassr! Șefii saudiți, presați să facă o ofertă uriașă pentru belgian

15:00

LIVE VIDEOMa Long – Lin Shidong, marea finală masculină de la China Smash 2024, e ACUM în AntenaPLAY

14:41

EXCLUSIVDenis Alibec a dezvăluit ce i-a transmis Gică Hagi înainte de a pleca la echipa naţională!

14:35

Dorinel Munteanu a venit cu replica, după comentariile lui Adrian Mutu: „Am luat-o razna..”

14:10

VIDEOSun Yingsha e câştigătoarea China Smash 2024! Ea a învins-o cu 4-2 pe Wang Manyu în marea finală transmisă în AntenaPLAY

14:10

Nicolae Mitea, semnal de alarmă pentru Mihai Lixandru după accidentarea din PAOK – FCSB 0-1: „E posibil să faci recidivă!”

1 VIDEOFlorin Niţă a salvat un jucător care s-a prăbuşit pe teren: „Eşti un adevărat erou, omule”! 2 Antrenorul lui Rangers s-a răzgândit, după ce l-a văzut pe Ianis Hagi la antrenamente. Scoţienii anunţă decizia luată de Clement 3 Florin Prunea a dat verdictul în privinţa transferului lui Daniel Bîrligea la FCSB! Ce a spus de eliminarea lui Olaru cu PAOK 4 Denis Alibec, criticat după declaraţiile făcute despre Dinamo: „Nu ai cum să spui asta! Golul a venit întâmplător!” 5 VIDEOFC Porto – Braga LIVE VIDEO în AntenaPLAY (22:30). Benfica joacă de la 20:00! Programul zilei din Liga Portugal 6 De câte puncte mai are nevoie FCSB pentru a se califica în „primăvara” Europa League! Mihai Stoica a făcut calculul
Citește și