Închide meniul

Andres Iniesta şi-a anunţat oficial retragerea din activitate! Mesajul transmis de fostul coleg al lui Lionel Messi

Bogdan Stănescu Publicat: 7 octombrie 2024, 19:56

Reclamă
Andres Iniesta şi-a anunţat oficial retragerea din activitate! Mesajul transmis de fostul coleg al lui Lionel Messi

Andres Iniesta şi-a anunţat oficial retragerea din activitate!

Andres Iniesta / Profimedia Images

Andres Iniesta şi-a anunţat, luni, oficial retragerea din activitate, la vârsta de 40 de ani. Mijlocaşul spaniol a fost o figură importantă a Barcelonei şi a echipei naţionale a Spaniei, cu care a câştigat numeroase trofee până la plecarea sa din Europa.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Jocul continuă”, şi-a intitulat el videoclipul de anunţ, publicat luni, aşa cum era prevăzut, pe Instagram.

Andres Iniesta şi-a anunţat oficial retragerea din activitate! Mesajul transmis de fostul coleg al lui Lionel Messi

Andres Iniesta îşi încheie cariera de fotbalist profesionist la vârsta de 40 de ani, dar refuză să spună adio fotbalului. Cinci antrenori de renume – Luis Enrique, Arrigo Sacchi, Louis Van Gaal, Pep Guardiola şi Vicente Del Bosque – au adus pe rând un omagiu carierei exemplare a mijlocaşului spaniol, care a debutat la nivel profesionist pentru FC Barcelona în 2002, relatează news.ro.

Este unul dintre foarte puţinii fotbalişti care a fost profesor înainte de a fi elev. El ştia deja totul”, a glumit Sacchi, înainte ca Van Gaal să continue să laude un jucător «care avea totul în cap» şi totul, în afară de o capacitate fizică medie. Talentul său înnăscut, dublat de o etică a muncii imensă, i-a permis să aibă un impact imediat la Barça, unde a adunat 674 de apariţii (57 de goluri) şi 32 de trofee – inclusiv patru ligi ale campionilor şi nouă campionate spaniole – înainte de a pleca la Vissel Kobe în Japonia în 2018. O ţară în care a petrecut cinci ani şi pe care a început să o iubească.

Iniesta a marcat golul cu care Spania a câştigat Cupa Mondială în 2010

Jucător emblematic al marii Barca a lui Pep Guardiola, care a câştigat tripla în 2011, şi o întruchipare comună a „tiki taka” spaniol alături de Xavi, partenerul său de o viaţă, Iniesta a fost, de asemenea, una dintre figurile-cheie ale dominaţiei La Roja la începutul anilor 2010. Dublu campion european în 2008 şi 2012, el a fost singurul marcator al victoriei cu 1-0 a Spaniei în faţa Olandei în finala Cupei Mondiale din 2010.

Reclamă
Reclamă

El a fost desemnat omul meciului în acea zi, iar în acelaşi an a fost al doilea în clasamentul Balonului de Aur în faţa coechipierului său de la club, Lionel Messi.

Un om al constanţei, Iniesta a depăşit pragul simbolic de 1 000 de apariţii în carieră (1 005 pentru 101 goluri şi 172 de pase decisive) graţie unui ultim stagiu de un an în Emiratele Arabe Unite. Deşi avea o opţiune pentru al doilea an cu clubul Emirates, a decis că a venit timpul să deschidă un nou capitol în viaţa sa.

Presa anticipa că acesta va fi anunţul pe care Andres Iniesta îl va face. În urmă cu câteva zile, fostul star al Barcelonei şi al naţionalei Spaniei transmitea că urmează să facă un anunţ important.

Reclamă
 
View this post on Instagram
 
A post shared by Andres Iniesta (@andresiniesta8)

Reclamă

Va scoate Marius Şumudică echipa din criză?

Loading ... Loading ...
Citește și:
0:15 8 oct.

Calendar WTA în octombrie. Cele mai importante întreceri pe tabloul feminin programate luna aceasta

23:57

Florin Tănase are ruptură musculară! Jucătorul de la FCSB a aflat cât va lipsi de pe gazon

23:48

Doliu în lumea motorsportului! Frédéric Baudry a murit după un accident la Raliul Marocului

23:23

Marius Şumudică i-a răspuns lui Gigi Becali! Mesaj direct pentru patronul FCSB-ului, care a dat de înţeles că „Şumi” va demisiona

23:19

„E clar!” Marius Şumudică a anunţat când poate juca Aaron Boupendza la Rapid! Ce se întâmplă cu procesul intentat de Zamalek

23:06

Marius Şumudică a lămurit subiectul presupusei demisii de la Rapid: „Am avut o discuţie cu domnul Şucu”! Anunţul antrenorului

1 Răzvan Lucescu l-a anunţat pe Ivan Savvidis că e dispus să plece de la PAOK: „Dacă cineva nu este mulţumit, îmi fac bagajele” 2 FotoCum a putut să reacţioneze antrenorul lui Rangers, după ce Ianis Hagi a fost eliminat! Gestul făcut pe stadion de Clement 3 Ianis Hagi, eliminat la revenirea în prima echipă a lui Rangers! Cum au reacţionat fanii după pasa de gol 4 Cine a răsturnat carul la Red Bull? Analiza lui Adrian Georgescu 5 Ianis Hagi, avertizat de antrenorul lui Rangers, după ce a fost eliminat la revenire: „E unul dintre principiile mele” 6 Cum a reacționat Gigi Becali când a auzit că Marius Șumudică e aproape să-și dea demisia de la Rapid: „Nici pe ei să nu-i bați!”
Citește și