Închide meniul

Lionel Messi a reacționat, după ce Andres Iniesta și-a anunțat retragerea din fotbal: „Un fenomen!”

Alex Ioniță Publicat: 8 octombrie 2024, 9:26

Reclamă
Lionel Messi a reacționat, după ce Andres Iniesta și-a anunțat retragerea din fotbal: „Un fenomen!

Lionel Messi a reacționat, după ce Andres Iniesta și-a anunțat retragerea din fotbal

Profimedia

Lionel Messi a reacționat, după ce Andres Iniesta și-a anunțat retragerea din fotbal. Superstarul de la Inter Miami a transmis un mesaj superb, pentru fostul coleg de la FC Barcelona.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ajuns la 40 de ani, Iniesta și-a anunțat oficial retragerea din fotbal. Jucătorul care i-a adus Spaniei Cupa Mondială din 2010 a jucat ultima dată pentru clubul Emirates, din Emiratele Arabe Unite, echipă la care a ajuns în anul 2023.

Lionel Messi a reacționat, după ce Andres Iniesta și-a anunțat retragerea din fotbal

După ce Iniesta și-a anunțat retragerea, Lionel Messi a transmis un mesaj superb, în care l-a numit pe mijlocaș „un fenomen”.

„Unul dintre coechipierii cu cea mai mare magie și unul dintre cei cu care mi-a plăcut cel mai mult să joc. Balonului îi va fi dor de tine, la fel și nouă.

Îți doresc totdeauna binele, ești un fenomen”, a spus Lionel Messi, citat de Fabrizio Romano.

Reclamă
Reclamă

La Barcelona, Lionel Messi și Andres Iniesta au fost colegi în perioada 2005-2018.

Andres Iniesta a ajuns în academia lui Barcelona în 1999 și a fost promovat la prima echipă a catalanilor în 2002. Până în 2018, atunci când a plecat la Vissel Kobe, în Japonia, a adunat 674 de meciuri în tricoul blaugrana, în care a marcat 57 de goluri și a oferit 135 de pase decisive.

Iniesta a atins cea mai mare cotă de piață în anul 2013. La momentul respectiv valora suma de 70 de milioane de euro.

Reclamă

Ce a spus Iniesta, după ce și-a anunțat retragerea

Andres Iniesta şi-a anunţat, luni, oficial retragerea din activitate, la vârsta de 40 de ani. Mijlocaşul spaniol a fost o figură importantă a Barcelonei şi a echipei naţionale a Spaniei, cu care a câştigat numeroase trofee până la plecarea sa din Europa.

Andres Iniesta îşi încheie cariera de fotbalist profesionist la vârsta de 40 de ani, dar refuză să spună adio fotbalului. Cinci antrenori de renume – Luis Enrique, Arrigo Sacchi, Louis Van Gaal, Pep Guardiola şi Vicente Del Bosque – au adus pe rând un omagiu carierei exemplare a mijlocaşului spaniol, care a debutat la nivel profesionist pentru FC Barcelona în 2002, relatează news.ro.

„Este unul dintre foarte puţinii fotbalişti care a fost profesor înainte de a fi elev. El ştia deja totul”, a glumit Sacchi, înainte ca Van Gaal să continue să laude un jucător «care avea totul în cap» şi totul, în afară de o capacitate fizică medie. Talentul său înnăscut, dublat de o etică a muncii imensă, i-a permis să aibă un impact imediat la Barça, unde a adunat 674 de apariţii (57 de goluri) şi 32 de trofee – inclusiv patru ligi ale campionilor şi nouă campionate spaniole – înainte de a pleca la Vissel Kobe în Japonia în 2018. O ţară în care a petrecut cinci ani şi pe care a început să o iubească.

Reclamă

Va scoate Marius Şumudică echipa din criză?

Loading ... Loading ...
Citește și:
16:55

VideoAntenaSport Update! Cele mai tari ştiri ale zilei de 10 octombrie

16:48

„Mergem până în pânzele albe!” Dan Şucu l-a băgat în şedinţă pe Marius Şumudică după înfrângerea de la Botoşani

16:44

Adrian Mazilu a fost operat! Mesajul fostului jucător al Farului

15:43

EXCLUSIVCristina Neagu a dat cărţile pe faţă despre scandalul banilor publici: „Eu am semnat un contract”

15:29

Noi probleme pentru Dinamo! Poliția a deschis un dosar penal. Sunt investigate infracțiuni de delapidare și înșelăciune

15:01

Naționala Angliei, fără jucători de la Manchester United pentru acțiunea din luna octombrie! Nu s-a mai întâmplat din 1976

1 FotoFlorinel Coman şi Ioana Timofeciuc se cunună religios! Soţia vedetei de la Al Gharafa a anunţat când va avea loc evenimentul 2 Răzvan Lucescu l-a anunţat pe Ivan Savvidis că e dispus să plece de la PAOK: „Dacă cineva nu este mulţumit, îmi fac bagajele” 3 Cine a răsturnat carul la Red Bull? Analiza lui Adrian Georgescu 4 FotoDiana Şucu, postare emoţionantă după ce a aniversat 17 ani de la cununia religioasă cu Dan Şucu! 5 FotoCum a putut să reacţioneze antrenorul lui Rangers, după ce Ianis Hagi a fost eliminat! Gestul făcut pe stadion de Clement 6 Ianis Hagi, eliminat la revenirea în prima echipă a lui Rangers! Cum au reacţionat fanii după pasa de gol
Citește și