Închide meniul

Gigi Becali e convins că va putea folosi marca Steaua: „N-am schimbat numele. FCSB e Steaua”! Decizia pe care o aşteaptă

Publicat: 10 octombrie 2024, 9:06

Reclamă
Gigi Becali e convins că va putea folosi marca Steaua: „N-am schimbat numele. FCSB e Steaua! Decizia pe care o aşteaptă

Gigi Becali e convins că va putea folosi marca Steaua

Gigi Becali şi Florin Talpan / Colaj Hepta

Gigi Becali e convins că va putea folosi marca Steaua. Patronul roş-albaştrilor a anunţat că a înregistrat la Biroul European de Proprietate Intelectuală (EUIPO) dreptul de a folosi marca Steaua.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Clubul CSA Steaua a făcut apel, iar acum Becali aşteaptă decizia. Patronul FCSB-ului este sigur că va avea câştig de cauză.

Gigi Becali e convins că va putea folosi marca Steaua: „N-am schimbat numele. FCSB e Steaua”! Decizia pe care o aşteaptă

”Marca Steaua… Trebuie să ne vină rezultatul acum de la Madrid. Am înregistrat-o la Madrid, ei au făcut opoziție, mergem la judecată să facem revizuire. Dacă Europa ne dă marca Steaua…

Că ne-a aprobat-o, dar au făcut ei opoziție, dar o vor respinge (n.r: contestaţia CSA). Apoi venim aici, că avem marca Steaua în Europa. Noi n-am schimbat numele niciodată. FCSB e Steaua. Aici nu e vorba de nume, e vorba de ce crede suporterul.

Dacă vom câștiga, facem revizuire în România la hotărârea Înaltei Curți sau folosim motivarea la instanțele din România și apoi buluc pe capul lor. Dacă o să câștig acolo, o folosesc deja. Păi, dacă eu am marcă europeană? Am înregistrat, am marcă europeană.

Reclamă
Reclamă

Ei au făcut opoziție, nu? E marca Steaua și o să o folosim ca până acum. Știi ce o să vedeți? O să vedeți și marca lor anulată. La fotbal, nu la celelalte. Dacă cinci ani nu folosești o marcă, iar ei n-au folosit-o 10, e în decădere”, a declarat Gigi Becali pentru digisport.ro.

Gigi Becali a pierdut definitiv marca Steaua în 2014

La finalul anului 2014, Gigi Becali a pierdut definitiv marca Steaua în favoarea clubului CSA, al Armatei. Becali a încercat să facă revizuire, dar în 2018 cererea sa a fost respinsă definitiv de instanţă.

FCSB şi CSA Steaua se judecă şi în dosarul în care clubul Armatei solicită despăgubiri de 37 de milioane de euro pentru folosirea, fără drept, a mărcii de către clubul patronat de Gigi Becali. Florin Talpan spunea în luna mai a acestui an că procesul privind prejudiciul ar trebui să se încheie într-un an de zile. Şi el era sigur că va avea câştig de cauză în acest dosar.

Reclamă

În ultima perioadă, Gigi Becali a folosit de mai multe ori termenul „Steaua”, referindu-se la echipa pe care o patronează, FCSB. Totodată, în mai multe rânduri, a susţinut că CSA Steaua va pierde dreptul de folosire a mărcii Steaua. În acest an, Florin Talpan a reuşit reînnorirea mărcii Steaua, pe o perioadă de 10 ani.

Gigi Becali şi Florin Talpan s-au judecat şi într-un alt proces, de defăimare. Juristul clubului CSA Steaua l-a acuzat pe patronul FCSB-ului că l-a jignit, afectându-i, astfel, imaginea. Iniţial, Florin Talpan a avut câştig de cauză, instanţa stabilind că Becali trebuie să îi plătească 30.000 de euro drept despăgubiri. Decizia a fost pusă în executare, dar Becali a contestat-o şi a reuşit să reducă cuantumul despăgubirilor. Astfel, Talpan e nevoit să îi restituie 25.000 de euro lui Becali. Patronul FCSB-ului anunţa, după decizie, că îi va executa casa lui Talpan dacă acesta nu va plăti suma pe care i-ar datora-o. Talpan a contestat decizia Judecătoriei Dorohoi, care nu era definitivă, şi se aşteaptă un verdict în acel caz. Juristul CSA Steaua preciza că este dispus să meargă la CEDO în această cauză, dacă nu va mai avea altă cale de contestaţie.

Reclamă

Ce rezultat va face România cu Cipru?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Citește și:
12:41

Rafael Nadal a anunţat că se retrage din tenis! Mesajul cu lacrimi în ochi al marelui campion

12:27

Adrian Mutu a dat detalii despre oferta pe care a primit-o din Liga 1! Răspunsul „Briliantului”

11:53

VideoUltimele imagini cu George Baldock în viaţă. Regretatul fotbalist a jucat în derby-ul Panathinaikos – Olympiacos

11:52

„În trei zile am dormit șapte ore!” Cristi Săpunaru, devastat de criza de la Rapid: „Cum să mă duc eu la domnul Șucu?”

11:14

NEWS ALERTRapid a primit răspunsul final de la FIFA! Ce se întâmplă cu Aaron Boupendza, după „războiul” declanșat de Zamalek

10:49

Primele ipoteze în cazul morţii lui George Baldock. Care ar fi cauza decesului jucătorului lui Panathinaikos

1 Ianis Hagi pleacă de la Rangers! Scoţienii au făcut anunţul, după revenirea „Prinţului” la prima echipă 2 EXCLUSIVIon Țiriac este internat în spital, la Viena! Care e starea de sănătate a miliardarului 3 Jurgen Klopp revine în fotbal. Surpriză uriaşă: ce post a acceptat după despărţirea de Liverpool 4 „Îi dau afară pe toți!” Gigi Becali promite „revoluție” la FCSB, dacă ajunge în situația lui Dan Șucu. Avertisment teribil 5 FotoKira Hagi a transmis un mesaj emoționant pentru Gică Popescu, în ziua în care „Baciul” împlinește 57 de ani 6 Joan Laporta, ofertă uriașă pentru Gică Popescu și Gică Hagi. „Baciul” a dezvăluit totul: „Am discutat cu el!”
Citește și