Închide meniul
Foto

Dănuţ Lupu a răbufnit după ce Ianis Hagi le-a luat faţa lui Mitriţă şi Bîrligea: „Pentru că-l cheamă Hagi trebuie să și joace?”

Publicat: 13 octombrie 2024, 18:19

Reclamă
Dănuţ Lupu a răbufnit după ce Ianis Hagi le-a luat faţa lui Mitriţă şi Bîrligea: „Pentru că-l cheamă Hagi trebuie să și joace?”

Dănuţ Lupu a răbufnit după ce Ianis Hagi a jucat în Cipru - România şi le-a luat faţa lui Alex Mitriţă şi Daniel Bîrligea. Ce a declarat

Dănuț Lupu, în timpul unui interviu / AS.ro

Dănuţ Lupu a răbufnit după ce Ianis Hagi le-a luat faţa lui Alex Mitriţă şi Daniel Bîrligea în meciul Cipru – România, scor 0-3, din UEFA Nations League. Mijlocaşul lui Rangers a intrat în minutul 72, în locul lui Dennis Man. În schimb, golgheterul Universităţii Craiova a fost rezervă neutilizată.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Mircea Lucescu a decis să nu îl convoace pe Daniel Bîrligea, atacantul de 2 milioane de euro transferat de Gigi Becali la FCSB. Decizia l-a bulversat pe Dănuţ Lupu, care nu înţelege de ce selecţionerul îl „ajută” atât de mult fiul lui Gică Hagi.

Dănuţ Lupu a răbufnit după ce Ianis Hagi le-a luat faţa lui Mitriţă şi Bîrligea în Cipru – România 0-3

Fostul internaţional este convins că Alex Mitriţă merită să fie supărat pentru că nu a jucat la Larnaca. Golgheterul Universităţii Craiova a marcat 7 goluri şi a oferit o pasă decisivă în această ediţie a Ligii 1.

Am spus-o și o repet. Ianis, ca să fie la nivelul pe care mi-l doresc și eu și pe care și-l dorește toată lumea, trebuie să joace. Dar ca să o luăm și pe partea cealaltă… Întrebi de ce e supărat Mitriță… El e titular etapă de etapă și uite că nu l-a băgat să joace. Poate să fie supărat?

Bîrligea e titular meci de meci la FCSB și nu e convocat… Am putea discuta foarte mult, dar e vorba de nea Mircea și nu pot… Tocmai de aia ți-am spus «Următoarea întrebare».

Reclamă
Reclamă

Mie îmi place și nu-mi place toată chestia asta cu Ianis, Ianis, Ianis, Ianis… Toată lumea vrem să-l ajutăm, dar important este să se ajute și el. Eu spun să vorbim despre Ianis în momentul în care o să joace. Momentan nu joacă.

Toți vrem să-l ajutăm, dar pe altă parte mai sunt și alții care trebuie ajutați. De ce doar pe el să-l ajutăm? Mitriță, Bîrligea… Poate și Mitriță merita și avea nevoie să fie ajutat. Pe Ianis îl bagă meci de meci, pe Mitriță nu l-a băgat…

Nimeni n-a vorbit de Rațiu și de Drăgușin cât vorbim de Ianis. De ce? Pentru că-l cheamă Hagi trebuie să și joace? Trebuie și convocat? Eu îmi doresc ca acest copil să joace și să vorbească prin joc și să nu mai fie nevoie să-l ajutăm. Că nu are nici saci, n-are nici ghiozdan în spate ca să-l ajutăm„, a declarat Dănuţ Lupu la fanatik.ro.

Reclamă

Mircea Lucescu urmează să facă mai multe schimbări în primul 11 pentru meciul din Lituania, care va fi marţi, de la ora 21:45, în direct pe Antena 1 şi în AntenaPLAY.

Reprimit la prima echipă a lui Rangers, Ianis Hagi a fost eliminat la primul meci după revenire. A văzut cartonaş roşu, la scurt timp după ce reuşise un assist împotriva celor de la St. Johnstone.

Mircea Lucescu a avut un discurs vehement înainte de Lituania – România. Ce a declarat după victoria României cu Cipru

Mircea Lucescu este deja cu gândul la meciul cu Lituania, care se va disputa în condiţii diferite şi care poate fi decisiv pentru clasarea pe primul loc.

Băieţii merită felicitări pentru modul în care au interpretat acest joc, pentru modul în care s-au pregătit pentru acest joc. Pentru aceste 3-4 zile, pentru faptul că uşor-uşor încep să joace ceea ce eu îmi doresc şi ceea ce fotbalul românesc a demonstrat de-a lungul anilor… controlam jocul, controlam întâlnirile cu adversari puternici. Nu ne era niciodată frică. Un stil de joc în care construcţia, posesia erau foarte importante.

Ceea ce m-a impresionat pe mine a fost capacitatea lor de a recupera rapid atunci când au pierdut mingea. Asta ţine de însufleţirea cu care joacă, este extrem de important.

Încep se înţeleagă ce vreau eu. Sunt jucători talentaţi, trebuie să facem absolut tot ce e posibil să construim un stil de joc valabil pentru calităţile jucătorilor noştri. Asta o putem face. Depinde de încrederea în ei şi în coechipierii lor. A fost un meci cu învăţăminte, mai bine să tragi învăţăminte dintr-o victorie decât dintr-o înfrângere. Oamenii au fost extraordinari aici.

Cu Lituania trebuie să câştigăm. Trecem de la 30 de grade la 6 grade şi va fi destul de dificil, ei sunt acasă, se pot recupera. Facem şi deplasarea foarte lungă. E un meci pe care trebuie să îl câştigăm. Poate fi un meci decisiv„, a declarat Mircea Lucescu în exclusivitate pentru AS.ro.

Reclamă

Ce rezultat va obţine România în Lituania? (marţi, 21:45, Antena 1 şi AntenaPLAY)

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Citește și:
23:07

„Mircea Lucescu poate să facă asta!” Marele câştig după victoria din Cipru: „Mulţi vor avea discuţia asta cu selecţionerul!”

23:00

LIVE SCOREAustria – Norvegia 5-1! Umilinţă totală pentru Erling Haaland şi coechipierii săi! „Plouă” cu goluri. Rezultatele serii

22:49

Bernadette Szocs, înainte de Campionatul European Individual 2024 (15-20 octombrie): „Doresc medalii în toate probele”

22:27

„Tricolorii” au ajuns la Kaunas: „Nu e cea mai călduroasă primire!” Lituania – România (marţi, 21:45, Antena 1 şi AntenaPLAY)

22:02

„E peste toţi, e liderul de care naţionala are nevoie!” Mihai Stoica a dat verdictul după Cipru – România 0-3

21:23

Echipa de floretă cadete a României a cucerit medalia de aur la competiţia de la Samorin

1 Ultraşii lui PAOK, mesaj superb pentru Răzvan Lucescu: „Ne manifestăm dragostea pentru el. Criticii se vor confrunta şi cu noi” 2 Marius Şumudică începe curățenia la Rapid! Jucătorul care poate pleca la o altă echipă din Liga 1, în iarnă 3 Cipru – România 0-3. Tricolorii „defilează” cu Mircea Lucescu pe bancă! Man, Răzvan Marin şi Drăguşin au marcat la Larnaca 4 FotoGarbine Muguruza s-a căsătorit cu un milionar pe care l-a cunoscut pe stradă: „Este un film total!” 5 Boupendza şi N’Jie au debutat pentru Rapid. Giuleştenii au pierdut amicalul cu FC Voluntari: „Ar trebui să le fie ruşine” 6 Max Verstappen a numit circuitul pe care îl vrea înapoi în Formula 1! Campionul mondial a răspuns fără să ezite: „Viraje rapide”
Citește și