Închide meniul

Portarul Filip Gustavsson a marcat primul său gol în NHL! Suedezul de la Minnesota Wild se alătură unui grup select

Alex Masgras Publicat: 16 octombrie 2024, 17:03

Reclamă
Portarul Filip Gustavsson a marcat primul său gol în NHL! Suedezul de la Minnesota Wild se alătură unui grup select

Portarul Filip Gustavsson a marcat primul său gol în NHL!

Filip Gustavsson, după ce a marcat primul său gol în NHL / Profimedia

Portarul Filip Gustavsson a marcat primul său gol în NHL. Minnesota Wild a obţinut a doua victorie a sezonului după ce s-a impus pe terenul celor de la St. Louis Blues cu 4-1.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Filip Gustavsson, portarul celor de la Wild, a avut 27 de intervenţii în duelul de la St. Louis. Suedezul nu doar că şi-a salvat echipa în mai multe rânduri, dar a reuşit să îşi treacă în cont şi primul gol al carierei.

Portarul Filip Gustavsson a marcat primul său gol în NHL! Suedezul de la Minnesota Wild se alătură unui grup select

Ryan Hartman a deschis scorul în prima repriză, după care Wild a majorat diferenţa în repriza secundă prin Jakub Lauko. În debutul reprizei a treia, Minnesota a marcat şi al treilea gol prin Marco Rossi. Gazdele din St. Louis au încercat o revenire după golul marcat de Mathieu Joseph, iar pe final de partidă au forţat, chiar dacă aveau un om eliminat.

St. Louis a scos portarul, dar nu a reuşit să mai înscrie vreun gol. Cu nouă secunde înainte de final, portarul Filip Gustavsson a prins un şut şi a profitat de poarta goală a adversarilor, marcând primul său gol în NHL. (VEZI AICI GOLUL LUI FILIP GUSTAVSSON)

La finalul partidei, suedezul de 26 de ani a dezvăluit că Marc-Andre Fleury, fostul câştigător al Cupei Stanley cu Pittsburgh Penguins, în prezent celălalt portar de la Wild, a fost cel care i-a sugerat să îşi încerce norocul:

Reclamă
Reclamă

„Au cerut un time-out cu 30 de secunde înainte de final şi Fleury (n.r. al doilea portar al celor de la Wild) s-a uitat la tabelă şi mi-a spus să încerc dacă am ocazia. Antrenorii se enervează de obicei când conduci cu un gol şi e degajare interzisă dacă ratezi, dar la 3-1, dacă am şansa, voi încerca”, a declarat Filip Gustavsson, după ce a marcat primul gol al carierei.

Filip Gustavsson este al 15-lea portar din istoria NHL care înscrie

După reuşita din meciul cu St. Louis Blue, Filip Gustavsson se alătură unui grup select de portari. În istoria NHL au fost marcate 18 goluri de către portrari. Doar 15 portari au reuşit însă acest lucru.

Martin Brodeur este portarul cu cele mai multe reuşite, el marcând în trei rânduri (1997, 2000 şi 2013). Ron Hextall este portarul cu două reuşite, în 1987 şi 1989.

Reclamă

De asemenea, el este al treilea portar care reuşeşte să înscrie când echipa sa are un power-play, după Evgeni Nabokov în 2002 şi Martin Brodeur în 2013.

În ianuarie 2020, Pekka Rinne, fostul portar al celor de la Nashville Predators marca un gol în meciul cu Chicago Blackhawks. La vremea respectivă, antrenorul celor de la Predators era Jon Hynes, antrenorul din prezent al lui Gustavsson la Minnesota Wild:

„Era unul dintre primele mele meciuri la Nashville. A fost asemănător cu cel marcat de Gus. Ambii băieţi şi-au încercat norocul. E grozav să vezi astfel de goluri”, a spus şi Jon Hynes, potrivit nhl.com.

Minnesota Wild va mai juca abia pe 19 octombrie, pe terenul celor de la Columbus Blue Jackets, în timp ce St. Louis Blues se pregăteşte pentru meciul de pe teren propriu cu New York Islanders, de pe 17 octombrie.

Reclamă

Ce rezultat va fi la derby-ul Dinamo - FCSB?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Citește și:
21:32

Prima reacție din partea lui Dinamo, după procesul câștigat de Mircea Rednic: „Rufele să nu fie spălate în afara familiei!”

20:55

VideoNoul transfer al FCSB-ului, Lukas Zima, a început fotbalul ca fundaş. Nu se teme de Gigi Becali: „E bine să fii sub presiune”

20:07

Gigi Becali, toate detaliile despre derby-ul cu Dinamo! Pe cine nu se va baza FCSB, la duelul cu marea rivală

20:03

Cristi Borcea ştie cu ce scor se va termina derby-ul Dinamo-FCSB. Fostul patron al ”câinilor” nu se va uita la meci

19:46

„Mâine dau banii” Gigi Becali a spus suma cu care îl transferă pe Lukas Zima! Condiţia pentru ca cehul să fie titular la FCSB

19:40

VideoBernadette Szocs şi Ovidiu Ionescu s-au calificat în turul 2 la dublu mixt, la Campionatul European Individual, în AntenaPLAY

1 FotoDavid Popovici a spus motivul pentru care nu mai vrea să conducă niciuna dintre cele două maşini primite de la Ion Ţiriac! 2 VIDEOLituania – România 1-2 a fost pe Antena 1 şi în AntenaPLAY! „Tricolorii”, victorii pe linie în Liga Naţiunilor 3 NEWS ALERTRomânia U21 s-a calificat la EURO 2025! Victorie clară cu Elveţia U21! Performanţă remarcabilă pentru „tricolorii” lui Pancu 4 EXCLUSIVLukas Zima a anunţat că acceptă să se transfere la FCSB! Răspunsul portarului Petrolului la oferta lui Gigi Becali 5 Cornel Dinu, fascinat de un jucător al României! L-a comparat cu un mare fotbalist din echipa uriaşă a lui Cruyff 6 Gigi Becali, reacţie clară după ce englezii au anunţat că Joyskim Dawa e aproape de Premier League
Citește și