Închide meniul

Știrea începutului de an: două cicliste s-au ”dopat” la o cursă virtuală și au fost suspendate șase luni!

Antena Sport Publicat: 3 februarie 2021, 18:40 / Actualizat: 11 mai 2021, 18:30

Reclamă
Știrea începutului de an: două cicliste s-au ”dopat” la o cursă virtuală și au fost suspendate șase luni!

Cele două cicliste au fost suspendate șase luni, după ce și-au modificat datele de concurs la o competiiție virtuală

Israelianca Antonina Reznikov și germanca Selma Trommer au fost excluse din cursele virtuale ale platformei ”Zwift” pentru ”dopaj numeric”, după ce ambele și-au modificat datele într-o probă virtuală, disputată de la domiciliu, ”discreditând sportul”. Frauda a ajuns inclusiv la ”E-sports”, compania ce patronează platforma respectivă. 

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Cele două cicliste au fost excluse de la toate evenimentele oficiale ale ”Zwift Cycling Esports” până la mijlocul lunii iulie a acestui an, după ce au primit câte șase luni de suspendare începând cu 11, respectiv 18 ianuarie, după cum informează cei de la ”CyclingTips”.

Reznikov, atletă ”Ironman”, care a terminat pe trei campionatele israeliene de ciclism pe șosea anul trecut, și-a modificat datele, ocupând locul al patrulea. ”Sistemele automatizate ale Zwift au semnalat faptul că datele dublului registru al măsurătorului de putere ale ciclistei au fost modificate”, a sunat comunicatul oficial. Concret, valorile prezentate erau cu 32 la sută mai mari decât cele înregistrate prima oară. Același lucru s-a constatat și la Trommer, locul 10 la cursele pe șosea din Germania. Ea a urcat cu ”doar” nouă la sută valorile de putere.

Ambele sportive vor putea utiliza platformele ”Zwift”, dar nu mai au dreptul de a participa, pânăa la mijlocul anului, la cursele organizate sub patronajul ”E-sports”. Interesant este faptul că ele nu sunt primele care încearcă să păcălească sistemul! Austriaca Shanni Berger e suspendată din august, anul trecut, la fel ca și britanica Lizi Duncombe (”pedepsită” din 20 septembrie), numai că aceste cazuri nu au fost mediatizate.

”Zwift” controlează ”la sânge” toate datele în astfel de întreceri, așa cum Agenția Mondială Antidopaj o face la probele ce se desfășoară în aer liber.

Reclamă
Recomandări
Citește și:

Care va fi finala UEFA Champions League?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
4
mai
0:15
VIDEOMax Verstappen, pole position în cursa de sprint a Marelui Premiu de la Miami (Antena 3 CNN şi în AntenaPLAY, de la ora 19:00)
23:57 Mihai Stoica a anunţat o schimbare majoră la FCSB: „Poate chiar se va ajunge să se voteze!” 22:55 „Penibil!” Oficialii de la Sepsi au ieșit la atac după 4-1 cu Farul! Mesaj dur despre scandările xenofobe 22:45 „Nu le-am dat nicio șansă” Reacții categotice din tabăra lui Sepsi după 4-1 cu Farul! Ce s-a spus despre performanța de la Ovidiu 22:37 Prima reacţie a lui Gică Hagi, după umilinţa din Farul – Sepsi 1-4: „Un meci de care îţi este ruşine! E greu să accepţi” 22:26 Marius Ștefănescu, anunțul momentului despre transferul la FCSB. Ce a spus despre declarațiile lui Laszlo Dioszegi 22:16 VIDEOProgramul complet al F1 Academy™ de la Miami! Abbi Pulling, pe primul loc în a doua sesiune de antrenamente, live în AntenaPLAY 21:59 Farul – Sepsi 1-4! Umilință uriașă pentru echipa lui Gică Hagi! Safranko a făcut spectacol la Ovidiu 21:29 România – Japonia LIVE VIDEO în AntenaPLAY (13:30). Ultimul meci de la Campionatul Mondial de hochei pentru tricolori 21:27 OFICIAL! Edi Iordănescu poate convoca 26 de jucători pentru EURO 2024. Decizia luată de UEFA Vezi toate știrile
Citește și