Închide meniul

Australian Open 2021 | Novak Djokovic – Aslan Karatsev 6-3, 6-4, 6-2. Sârbul a fost în zi de graţie şi s-a calificat în finală! "Îmi voi lua popcorn"

Antena Sport Publicat: 18 februarie 2021, 10:06

Reclamă
Australian Open 2021 | Novak Djokovic – Aslan Karatsev 6-3, 6-4, 6-2. Sârbul a fost în zi de graţie şi s-a calificat în finală! "Îmi voi lua popcorn"

Profimediaimages

Novak Djokovic l-a învins în minimum de seturi pe Aslan Karatsev

Campion de opt ori la Melbourne, sârbul poate triumfa pentru a treia oară la rând. Djokovic va juca, pentru a 28-a oară în carieră, în finala unui turneu de Grand Slam.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Novak Djokovic, în finală la Australian Open 2021

Venit din calificări, Aslan Karatsev a fost depăşit la toate capitolele de Djokovic. Ocupantul locului 114 mondial a cedat cu 3-6 primul set, iar în actul secund a fost condus cu 5-1. A reuşit să îi facă un break lui Novak, dar nu a putut mai mult.

Djokovic a fost de neoprit şi în cel de-al treilea set, pe care şi l-a adjudecat cu 6-2. A obţinut victoria cu 17 aşi şi acum este în căutarea câştigării celui de-al 18-lea turneu major. Se poate apropia de rivalii Roger Federer şi Rafael Nadal, care deţin câte 20.

Liderul ATP aşteaptă să vadă cu cine se va lupta în meciul care se va disputa cu trofeul pe masă. În acealaltă semifinală se întâlnesc Daniil Medvedev (4 ATP) şi Stefanos Tsitsipas (6 ATP).

"Medvedev este jucătorul care a fost la cel mai înalt nivel în ultimele 3-4 luni. A jucat o finală la US Open în urmă cu câţiva ani, în faţa lui Rafa Nadal. Stefanos încă nu s-a calificat într-o finală. Va fi plăcut să îi văd jucând. Mereu fac meciuri de cea mai mare intensitate. Amândoi joacă grozav! Îmi voi lua popcorn şi mă voi bucura de disputa lor", a declarat Novak Djokovic, pe teren, după victoria cu Karatsev.

Reclamă

Calificarea în finală îl ajută pe starul de 33 de ani să atingă o bornă impresionantă. Nu poate coborî de pe primul loc până în luna aprilie şi va ajunge astfel la 314 săptămâni petrecute la conducerea clasamentului ATP. Îl depăşeşte pe Roger Federer, cel care are 310, şi stabileşte un nou record în era Open.

Reclamă 4 / 0/3
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
21:48 Jannik Sinner s-a retras de la Madrid! Organizatorii turneului au dezvăluit problema italianului 21:29 Primele reacţii ale lui Dennis Man şi Valentin Mihăilă după ce au obţinut promovarea în Serie A! 21:10 Borussia Dortmund – PSG LIVE TEXT (22:00). Se anunţă spectacol în a doua semifinală Champions League. Echipe de start 21:04 Dennis Man şi Valentin Mihăilă au promovat în Serie A! Performanţă uriaşă pentru jucătorii naţionalei, alături de Parma! 21:00 VIDEOLecco – Sampdoria a fost în AntenaPLAY! Echipa lui Andrea Pirlo a făcut un pas important în lupta pentru baraj 20:51 Video„Selecţionerul nostru e un clovn!” Scandal uriaş la naţionala Ungariei, după înfrângerea istorică cu România 20:32 FotoAverea lui Ionuţ Negoiţă a „explodat”! Ce loc ocupă acum omul de afaceri în topul celor mai bogaţi români! 20:11 Carlos Alcaraz a fost eliminat în sferturile de la Madrid! Seria incredibilă a spaniolului, încheiată de Andrey Rublev 19:58 „Rămâne Mitriţă?” Mihai Rotaru a dat răspunsul la întrebarea care îi frământă cel mai tare pe suporterii Universităţii Craiova! 19:26 Fanii FCSB-ului iau cu asalt Arena Naţională la meciul cu CFR Cluj! Mihai Stoica a anunţat câte bilete s-au vândut în numai o oră Vezi toate știrile
Citește și