Închide meniul

“Nu vreau să vând, dar nimeni nu trăiește dacă nu vinde”. Motivul pentru care Valeriu Iftime renunță la cei mai buni jucători. “Cred că am pierdut mai mult de 8.000.000 de euro”

Alexandru Ivan Publicat: 25 ianuarie 2021, 15:15

Reclamă
“Nu vreau să vând, dar nimeni nu trăiește dacă nu vinde”. Motivul pentru care Valeriu Iftime renunță la cei mai buni jucători. “Cred că am pierdut mai mult de 8.000.000 de euro”

SportPictures / Razvan Pasarica via Hepta

Valeriu Iftime este patronul lui FC Botoșani

FC Botoșani este printre echipele care au vândut mulți jucători talentați în campionatul intern sau în străinătate. Valeriu Iftime spune că acesta este singurul mod de a păstra clubul în viață. 

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Valeriu Iftime a pierdut 8 milioane de euro din fotbal 

”În niciun caz nu e un business fotbalul din România. Fotbalul adus de la zero spre performanță, e costisitor. Cred că am pierdut mai mult de 8.000.000 de euro până acum. Din 2004 până în 2013, când am ajuns la Liga 1, am pierdut 6.000.000 de euro. Acum, de trei sau patru ani, suntem pe zero. Nu mai pierdem bani, nu cheltuim mai mult decât încasăm”, a spus Iftime pentru Digi Sport. 

FC Botoșani a încasat sume importante pentru fotbaliști precum Michael Ngadeu, Olimpiu Moruțan sau Hervin Ongenda. Noile “perle” ale lui Valeriu Iftime sunt Andrei Chindriș și Denis Haruț, cel din urmă refuzând în ultima clipă un transfer la FCSB. 

Valeriu Iftime a dat marea lovitură pe plan financiar în 2016. Savia Praga îl transfera atunci pe Michael Ngadeu pentru 1,4 milioane de euro.  

Valeriu Iftime: “În cupele europene se câțigă bani, dar nu mult” 

"În cupele europene se câștigă bani, dar nu mult. Poate iei 100.000 de euro, dar ăștia merg la jucători. De la locul șapte în plus, înseamnă bani în plus pentru fotbaliști. Din banii care vin, cam 80% se duc către fotbaliști, și restul rămâne în club. 

Reclamă

Eu nu vreau neapărat să vând fotbaliști, dar nimeni nu trăiește dacă nu vinde, nu poți aștepta bani de la stat. La privat, să aduci 3-4.000.000 de euro, nu poți decât prin vânzarea jucătorilor”, a mai spus Iftime.  

FC Botoșani a încheiat sezonul trecut pe locul al treilea în Liga 1. Grație acestei performanțe, moldovenii au participat în acest sezon în preliminariile Europa League, unde au fost eliminați de Shkendija în turul al doilea.  

Fotbaliștii de top vânduți de FC Botoșani 

Reclamă 4 / 0/3
Citește și:

Care va fi finala UEFA Champions League?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
11:15 Gigi Becali s-a enervat pe Mihai Stoica! Ce a produs furia patronului de la FCSB: „Băi, nu te enerva aiurea!” 10:37 VIDEORomânii atacă tabloul principal de la Saudi Smash 2024. Eduard Ionescu s-a calificat în turul 2, LIVE în AntenaPLAY 10:34 „Unde vei juca în sezonul viitor?” Răspunsul dat imediat de Risto Radunovic! Fundaşul, aproape să-şi încheie contractul cu FCSB 10:14 „Ne-am ţinut de cuvânt!” FCSB se „mută” în sezonul viitor! Mihai Stoica a anunţat pe ce arenă vor evolua campionii 9:57 Topul în care Simona Halep şi Serena Wiiliams strălucesc încă. Ce performanţă pentru Aryna Sabalenka 9:39 Oferta pe care Dan Şucu i-a făcut-o lui Mircea Lucescu: „Vino!” Răspunsul dat imediat de pe „Il Luce” 9:01 Sebastian Vettel va pilota monopostul McLaren MP4/8 al lui Ayrton Senna în weekendul Marelui Premiu din Emilia-Romagna 8:42 Kylian Mbappe, mesaj de patru cuvinte după ce PSG a fost învinsă de Borussia Dortmund! Postarea făcută imediat după meci 8:36 Anunţul radical făcut de Ronnie O`Sullivan, după ce a fost eliminat în sferturile Campionatului Mondial de snooker 8:20 Dennis Man, desemnat jucătorul sezonului la Parma, în Gazzetta dello Sport! Mihăilă, în top şi el! Sezon de vis pentru români Vezi toate știrile
Citește și