Închide meniul

Cluburile din La Liga, îngropate de pandemie! Echipele au trebuit să își reducă salariile. Barcelona, pierderi financiare uriașe

Gal Dorin Publicat: 17 noiembrie 2020, 15:45

Reclamă
Cluburile din La Liga, îngropate de pandemie! Echipele au trebuit să își reducă salariile. Barcelona, pierderi financiare uriașe

profimediaimages

Barcelona a fost afectată financiar de pandemia de COVID-19

După cum se știe, salariile din primul eșalon al fotbaului spaniol sunt controlate de asociație, care beneficiază de autoritate în ceea ce privește limitarea bugetului pe care cluburile le au exclusiv pentru plata jucătorilor.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

În funcție de venit, acestea trebuie să se încadreze într-un anumit plafon pentru a nu depăși conceptul cunoscut sub denumirea de ”fairplay financiar”.

Care cluburi din La Liga au fost cele mai afectate

Chiar dacă toate cluburile au fost mai mult sau mai puțin atinse de criza economică, Barcelona a înregistrat printre cele mai mari pierderi, iar clubul catalan are un buget de salarii cu aproape 300 de milioane de euro mai mic decât sezonul trecut. Suma de acum este aproape 383 de milioane de euro.

Rivalii de la Real Madrid au suferit și ei o reducere semnificativă, dar au disponibile 80 de milioane în plus față de catalani, anunță spaniolii de la Marca.

Reclamă

Atletico Madrid, noua destinația a lui Luis Suarez, a fost forțată să reducă salariile cu aproape 100 de milioane de euro.

Barcelona pierde zeci de milioane de euro din cauza pandemiei

Campionatul în Spania a fost întrerupt din cauza epidemiei de coronavirus. Chiar și marile puteri sunt afectate financiar de această decizie.

Jurnaliștii de la Marca au calculat cât pierde FC Barcelona pentru un meci de pe Camp Nou. Conform spaniolilor, catalanii pierd 3,3 milioane de euro pe meci.

Reclamă 4 / 0/3

Barcelona face eforturi uriașe pentru a ajuta comunitatea din Catalonia. Campiona Spaniei a intrat pe toate fronturile în luptă cu pandemia de Covid-19. Gruparea blaugrana a reușit să achiziționeze un număr impresionant de echipamente medicale

Fundația ”Barcelona” a donat în jur de 15.000 de echipamente de protecție tuturor unităților unde erau necesare.

Recomandări
Citește și:

Va termina Bayer Leverkusen sezonul fără înfrângere?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
19:46 „O să ajung în București!” Jose Mourinho, mesaj fabulos pentru Gică Popescu! Ce i-a transmis „The Special One” 19:40 LIVE TEXTUTA – FCU Craiova 3-1. Oltenii lui Mititelu, la pământ într-un meci crucial pentru salvarea de la retrogradare! 19:31 Universitatea Craiova – FCSB LIVE TEXT, ora 21:00. Oltenii continuă lupta pentru locul 2 în faţa campioanei. Echipele de start 19:25 Florin Prunea, verdict despre corectitudinea meciului Hermannstadt – Poli Iași 0-1! Ce a spus despre șansele lui Dinamo 19:08 FotoDaniel Pancu, fotografie superbă cu soţia lui, în Iaşi, în ziua victoriei uriaşe a lui Poli: „Te iubesc” 18:58 „Îmi doresc asta” Valentin Mihăilă, anunț important despre viitorul său după ce Parma a promovat în Serie A! Unde va juca românul 18:41 „Are experiență!” Propunere surpriză pentru postul de antrenor de la Rapid! Sfat important pentru Dan Șucu 18:25 Sponsorul lui Dinamo, acuzaţii teribile după ce „câinii” au ajuns aproape de Liga 2: „A fost o tentativă de puci în vestiar”! 17:51 „Pitbull” Tony da Silva, euforic după victoria cu Hermannstadt: „Muream pe teren, mușcam din adversar”! Ce a spus de Măldărăşanu 17:49 „Nu mă interesează nicio speculație” Marius Măldărășanu a făcut scandal la interviu după Hermannstadt – Poli Iași 0-1! Vezi toate știrile
Citește și