Închide meniul

Stadioanele se deschid în Liga 1 din sezonul viitor + Câţi fani vor asista la finala Cupei României şi ce condiţii trebuie să îndeplinească: "Avem nevoie de entuziasmul lor!"

Dragoș Vasile Publicat: 9 mai 2021, 15:14 / Actualizat: 12 mai 2021, 11:57

Reclamă
Stadioanele se deschid în Liga 1 din sezonul viitor + Câţi fani vor asista la finala Cupei României şi ce condiţii trebuie să îndeplinească: "Avem nevoie de entuziasmul lor!"

Mediafax Foto / Alexandru Dobre via Hepta

Finala Cupei României se joacă cu mii de spectatori

Tudor Pop, președintele Comisiei de Tineret și Sport din Camera Deputaților, a anunţat că 7.500 de fani vor putea fi prezenţi la finala Cupei României. Ultimul act se va disputa pe arena "Ilie Oană" din Ploieşti, iar suporterii trebuie să fie vaccinaţi cu ambele doze împotriva COVID-19 pentru a asista la meci.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

"Revenirea spectatorilor la evenimentele sportive este o decizie pe care trebuie să o cântărim cu atenție. Incidența medie în România a ajuns acum la 1,24 și trebuie să ne concentrăm și pe zona sportivă, dacă tot se fac eforturi pentru repornirea economiei și ne gândim la viața socială. În perspectiva Campionatului European, avem nevoie de proiecte pilot, de revenirea graduală în arene, iar unul dintre ele este finala Cupei României. 

Tudor Pop: "Din sezonul viitor al Ligii 1, spectatorii pot reveni pe stadioane, în orașele unde rata de vaccinare va ajunge la 50%"

Ar urma să avem 7.500 de spectatori, din 15.000 de locuri, atât cât este capacitatea arenei Ilie Oană. Important de precizat că pe stadion vor intra doar suporterii vaccinați cu ambele doze. La cum decurge vaccinarea în România, nu cred că sunt o problemă de găsit, iar FRF a dovedit că are capacitatea de a organiza meciuri în condiții speciale. Iar acum au la dispoziție două săptămâni. Cert este că avem nevoie de entuziasmul fanilor pe stadioane. Din sezonul viitor al Ligii 1, spectatorii pot reveni pe stadioane, în orașele unde rata de vaccinare va ajunge la 50%", a declarat Tudor Pop pentru ProSport.

Finala Cupei României se va disputa pe 22 mai

În Cupa României vor avea loc, săptămâna viitoare, partidele Dinamo – Astra Giurgiu (11 mai, ora 20.15) şi Viitorul Pandurii Târgu Jiu – Universitatea Craiova (12 mai, ora 20.30), în manşa secundă a semifinalelor. În tur, Astra a învins Dinamo cu 1-0 şi Universitatea Craiova s-a impus cu 3-0 în confruntarea cu Viitorul Pandurii.

Meciul disputat cu spectatori în Cupa României va fi un test înaintea Campionatului European, competiţie care se va desfăşura în această vară cu public – în număr limitat – şi în cadrul căreia Arena Naţională va găzdui patru meciuri.

Reclamă
Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
15:29 „Să fii cu soția lângă tine și să fii amăgit” Marius Şumudică îl compătimeşte pe Dan Şucu, după Rapid – Universitatea Craiova 15:29 LIVE VIDEOSlovenia – România se joacă ACUM, în AntenaPLAY, la Campionatul Mondial de Hochei, Divizia 1, Grupa A 14:39 Louis Munteanu, 20.000 de euro salariu pe lună la FCSB! Cât vrea Gigi Becali să plătească pentru transfer 14:13 Bayern Munchen – Real Madrid LIVE TEXT (22:00).  Duel stelar în semifinalele Ligii Campionilor 13:17 EXCLUSIVDecizia luată de conducerea Rapidului după umilinţele din play-off 12:39 Marian Iancu, la un pas de revenirea în fotbalul românesc! Echipa cu care vrea să facă performanţă: „Aş merge şi eu ca acţionar” 12:31 CSA Steaua, sancţionată de Comisia de Disciplină! Echipa din Ghencea va juca fără spectatori! Ce amendă trebuie să plătească 12:10 Statuia lui Dani Alves din oraşul natal a fost retrasă 11:55 Programul complet al Marelui Premiu de la Miami (3-5 mai, AntenaPLAY)! Calificările şi cursele sunt şi pe Antena 3 CNN 11:31 Coventry – Ipswich LIVE VIDEO (22:00, AntenaPLAY). Oaspeţii, meci cu miză uriaşă pentru promovarea în Premier League Vezi toate știrile
Citește și