Închide meniul

Dezvăluiri uimitoare despre Arena Naţională. "N-a costat 120 de milioane de euro. Astea sunt povești!" Care este suma reală

Dragoș Vasile Publicat: 10 martie 2021, 17:00 / Actualizat: 12 mai 2021, 8:14

Reclamă
Dezvăluiri uimitoare despre Arena Naţională. "N-a costat 120 de milioane de euro. Astea sunt povești!" Care este suma reală

SportPictures / Razvan Pasarica/SPORT PICTURES via Hepta

Cât a costat, de fapt, construcţia Arenei Naţionale

Stadionul cu o capacitate de 55.635 de locuri a fost inaugurat în 2011, iar costul pentru construcţia acestuia a fost de 320 de milioane de lei, adică aproximativ 77 de milioane de euro la cursul valutar din perioada respectivă. Asta susţine Sprin Oprescu, fostul primar al Bucureştiului, care a inclus Arena Naţională printre realizările mandatului său.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Arena Naţională ar fi costat 77 de milioane de euro, nu 120 de milioane de euro 

"Sunt multe legende urbane. Au dorit acoperiș, a votat Consiliul General, iar acoperișul a costat 9 milioane de euro. Stadionul n-a costat 120 de milioane de euro sau cât s-a spus. Astea sunt povești, tot stadionul s-a dus spre 320 de milioane de lei.

În rest, a fost invidia ălora că eu am preluat o groapă, care era '23 August', și am terminat construcția în trei ani. Acoperișul era comandat de la Frankfurt. Cu gazonul, să mă ierte Dumnezeu!, dar e lucru românesc. Ei au zis că l-au făcut ca lumea. A rezistat la probă, apoi s-a întâmplat ce s-a întâmplat… De huiduit, nu m-a huiduit nimeni! Hai să vedem că Bucureștiul are Arena Națională", a declarat Sorin Oprescu pentru Kanal D.

EXCLUSIV | FCSB caută stadion! ”La Ghencea nu ne lasă!” Gigi Becali a răbufnit: ”Acolo e stăpân ăla… ”

FCSB este nevoită să își caute casă nouă după ce Arena Națională va fi predată către UEFA. Ultimul joc pe care formația lui Gigi Becali îl va disputa pe cel mai mare stadion din țară este cel cu CFR Cluj.

”O să vedem unde o să jucăm. Unde ne lasă o să jucăm. Suntem în România, în România trebuie să faci ce te lasă. Eu nu mai sunt ăla să mă mai cert. Jucăm unde ne lasă. Arcul de Triumf are proprietar. E ăla, Petrache, Petrache e propietar. Vorbim cu el, dacă ne lasă, ne rugăm de el. Ce MTS? Unde ne lasă”, a spus Becali, amuzat, la AS.ro.

Reclamă

Gigi Becali pare că și-a luat gândul și de la noul stadion Ghencea, deși a părut ironic atunci când a vorbit despre faptul că FCSB nu va avea voie să evolueze acolo.

”Stau să mă cert acum. Acolo la Ghencea nu ne lasă, are voie doar CSA-ul, ce să facem, dacă nu ne lasă. Jucăm unde ne lasă”, a mai spus Becali.

Reclamă 4 / 0/3
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
14:56 LIVE VIDEOSlovenia – România se joacă ACUM, în AntenaPLAY, la Campionatul Mondial de Hochei, Divizia 1, Grupa A 14:39 Louis Munteanu, 20.000 de euro salariu pe lună la FCSB! Cât vrea Gigi Becali să plătească pentru transfer 14:13 Bayern Munchen – Real Madrid LIVE TEXT (22:00).  Duel stelar în semifinalele Ligii Campionilor 13:17 EXCLUSIVDecizia luată de conducerea Rapidului după umilinţele din play-off 12:39 Marian Iancu, la un pas de revenirea în fotbalul românesc! Echipa cu care vrea să facă performanţă: „Aş merge şi eu ca acţionar” 12:31 CSA Steaua, sancţionată de Comisia de Disciplină! Echipa din Ghencea va juca fără spectatori! Ce amendă trebuie să plătească 12:10 Statuia lui Dani Alves din oraşul natal a fost retrasă 11:55 Programul complet al Marelui Premiu de la Miami (3-5 mai, AntenaPLAY)! Calificările şi cursele sunt şi pe Antena 3 CNN 11:31 Coventry – Ipswich LIVE VIDEO (22:00, AntenaPLAY). Oaspeţii, meci cu miză uriaşă pentru promovarea în Premier League 11:16 Farul aşteaptă ofertele de milioane de euro ale lui Gigi Becali: „Nu ne permitem să refuzăm” Vezi toate știrile
Citește și