Închide meniul

Veste uriașă de la LPF! Suporterii, la un pas să revină pe stadioane. Ultimul obstacol în calea redeschiderii arenelor

Alexandru Ivan Publicat: 24 februarie 2021, 15:05 / Actualizat: 12 mai 2021, 8:15

Reclamă
Veste uriașă de la LPF! Suporterii, la un pas să revină pe stadioane. Ultimul obstacol în calea redeschiderii arenelor

Mediafax Foto / Alexandru Dobre via Hepta

Veste uriașă pentru suporteri

A trecut aproape un an de când România a închis porțile stadioanelor de fotbal din cauza pandemiei de corona virus. LPF și MTS luptă pentru aducerea suporterilor înapoi în tribune.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ultimul obstacol în calea redeschiderii stadioanelor

Ca fanii să urmărească meciurile pe viu, este nevoie de aprobarea Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU) și a Ministerului Sănătății. Solicitările oficiale au fost făcute deja. 

"Ne-am întâlnit astăzi cu ministrul Eduard Novak. Ne-a asigurat că avem sprijinul lui pentru deschiderea stadioanelor.

Urmează să avem discuţii cu domnii Arafat şi Voiculescu în perioada imediat următoare, sens în care vom trimite solicitări oficiale către IGSU şi Ministerul Sănătăţii.

Le vom demonstra acestor domni că regulile propuse de noi asigura protejarea sănătăţii oamenilor şi, împreună cu liderii de galerii, ne vom asuma respectarea acelor reguli, în caz contrar urmând a accepta ideea de a se reveni asupra deciziei de deschidere a stadioanelor", a transmis Justin Ștefan, pe Facebook.

Reclamă
Reclamă 4

Ultimul meci din România cu spectatori în tribune avea loc la data de 8 martie 2020 și se disputa în Liga 2. Atunci, Rapid pierdut cu 0-1 pe teren propriu cu CSM Reșița. Meciul s-a disputat aproape cu casa închisă!

Justin Ștefan cere dreptate pentru fotbalul românesc

Secretarul general LPF crede că redeschiderea stadioanelor nu ar reprezenta niciun risc pentru suporteri. Mai mult, acesta a cerut dreptate pentru fanii sportului, în condițiile în care restaurantele și cinematografele sunt deschise. 

"Le vom cere să înceteze imediat orice formă de discriminare în raport cu fanii din fotbalul românesc şi să asigure un tratament egal al sportului în raport cu alte activităţi de divertisment precum spectacolele, cinematografele, restaurantele etc.

Este inacceptabil ca industria sportului să fie tratată diferit în raport cu alte industrii. Familia sportului românesc s-a trezit şi nu va permite nimănui că sportul şi fanii săi să nu fie respectaţi", a încheiat Justin Ștefan. 

Tot la data de 8 martie 2020 a avut loc meciul FCSB – Universitatea Craiova, scor 4-1. După decizia autorităților privind prezența spectatorilor la evenimente, meciul de pe Arena Națională s-a disputat cu porțile închise. O galerie numeroasă a oltenilor a fost întoarsă din drum în ziua respectivă. 

Recomandări
Live Antena Sport
Citește și:

Va trece România de grupe la EURO 2024?

Loading ... Loading ...
10:00

AS.ro LIVE | Ediţie specială cu Gică Popescu, joi, de la 10:30. Fostul mare internaţional vorbeşte de echipa naţională

9:52

Aryna Sabalenka, probleme medicale la Roland Garros! Ce a păţit numărul 2 WTA înaintea eliminării de la Paris

9:29

România s-a calificat în sferturile de finală ale EURO 2024 de minifotbal

9:11

Momentul crucial care l-a făcut pe Leonard Doroftei să scape de problemele cu alcoolul. „O luasem razna”

9:08

Daniel Bîrligea, dorit de 3 echipe din străinătate! Ce sumă poate încasa CFR Cluj după EURO 2024

8:40

Alexander Zverev s-a calificat în semifinale la Roland Garros 2024

1 FotoFiicele lui Gică Popescu, Ilie Năstase și Adi Ilie au uluit pe toată lumea la o prezentare de modă. Cât de frumoase sunt 2 FotoBorussia Dortmund – Real Madrid 0-2! Real a cucerit cea de a 15-a Ligă a Campionilor din istorie! E a 5-a şi pentru Ancelotti! 3 FotoCristi Borcea: „Nu e uşor să fii milionar”. Din ce face, în 2024, milioane de euro. Afacerea uluitoare care l-a umplut de bani 4 FotoIanis Hagi şi Elena Tănase pun la punct ultimele detalii pentru „nunta anului”! Decorul de vis în care îşi vor uni destinele 5 FotoSimona Halep, mesaj superb pentru mama ei, de ziua acesteia! Postarea tenismenei a adunat rapid aproape 15.000 de like-uri! 6 FotoAlexandru Mitriță, gata să plece de la Universitatea Craiova! Starul oltenilor a primit oferte fabuloase
Citește și