Închide meniul

CFR Cluj, traseu infernal spre grupele Champions League! Când debutează campioana României în preliminarii

Alexandru Ivan Publicat: 18 mai 2021, 23:28

Reclamă
CFR Cluj, traseu infernal spre grupele Champions League! Când debutează campioana României în preliminarii

Katerina Sulova/CTK via ZUMA Press)

CFR Cluj, traseu infernal în Champions League

CFR Cluj, traseu infernal în Champions League. Ardelenii au ajuns la 4 titluri la rând, performanță fără precedent în ultimii 20 de ani în fotbalul românesc. În total, CFR a ajuns la 7 titluri, devenid cea mai de succes echipă din provincie.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

CFR Cluj, traseu infernal în Champions League

Campioana României trebuie să treacă de 4 runde ca să ajungă în grupele Champions League. Ardelenii vor reveni la formatul dinainte de pandemie, duelurile în dublă-manșă. În 2020, CFR Cluj a jucat preliminariile într-un singur meci.

Emoțiile CFR-ului încep peste o lună. Prima tragere la sorți are loc pe 15 iunie. Campioana va debuta în turul 1, în perioada 6-7 iulie. CFR Cluj va fi cap de serie în prima rundă.

Tragerea la sorti turul 1: 15 iunie. Tur: 6-7 iulie / Retur: 13-14 iulie
Tragerea la sorti turul 2: 16 iunie. Tur: 20-21 iulie / Retur: 27-28 iulie
Tragerea la sorti turul 3: 19 iulie. Tur: 3-4 august / Retur: 10 august
Tragerea pentru playoff: 19 iulie. Tur: 17-18 august/ Retur: 24-25 august

Între posibilele adversare ale lui CFR Cluj din primul tur se află Șahtior Soligorsk (Belarus), Shamrock Rovers (Irlanda), Connah’s Quay Nomads (Țara Galilor), Valur (Islanda), Bodo/Glimt (Norvegia), Hamrun Spartans (Malta).

Reclamă

CFR Cluj n-a prins în grupele Champions League, dar a ajuns în Europa League atât în actuala, cât și în precedenta stagiune.

Anul trecut, clujenii au fost eliminați în turul 3 Champions League de Dinamo Zagreb. În 2019, CFR Cluj a pierdut în play-off împotriva Slaviei Praga.

Cea mai mare performanță a fost realizată în stagiunea 2019-2020, când CFR Cluj a ajuns în „şaisprezecimile” Europa League, ieșind dintr-o grupă cu Celtic, Rennes și Lazio. Doar colosul Sevilla a stat în calea CFR-ului (1-1 în Gruia / 0-0 pe Ramon Sanchez Pizjuan).

Reclamă 4 / 0/3

CFR Cluj a devenit campioana României

Andrei Burcă a marcat unicul gol al meciului de la Botoșani în minutul 53, datorită unei devieri norocoase. Arlauskis i-a salvat pe ardeleni în prelungiri, când a intervenit decisiv în fața lui Al Mawas. S-a terminat 1-0 pentru CFR Cluj, iar ardelenii au cucerit al 4-lea titlu la rând. Acesta este şi primul trofeu pentru Edi Iordănescu ca antrenor.

 

Citește și:

Care va fi finala UEFA Champions League?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
10:33 U Cluj – Dinamo, 20:00, LIVE TEXT. „Câinii”, obligați să câștige pentru a mai spera la salvarea de la retrogradare 10:06 „Aștept să îmi termin contractul” Daniel Oprița vrea să plece de la CSA Steaua! Cu ce echipe negociază 9:56 FotoGabi Tamaș și-a dezvăluit „rețeta pentru mahmureală”. Tactica prin care reușea să se pună rapid pe picioare 9:44 „Ce interes după acest meci?” Mihai Popescu, mesaj despre transferul la FCSB după 1-4 cu Sepsi! S-a prăbușit și a răspuns sincer 9:25 Anghel Iordănescu împlinește 74 de ani. Mesaj plin de emoție primit de la Edi Iordănescu: „Tată și cel mai bun prieten!” 9:17 „Nu mai vorbiți că sunt dinamovist” Mircea Rednic a răbufnit după a primit o întrebare legată de Dinamo! 8:53 Reacția presei din Ungaria după scandalul xenofob de la Farul – Sepsi 1-4! Ce s-a scris despre scandări 8:42 Florin Manea, anunț ferm despre viitorul lui Radu Drăgușin: „Dacă va fi în continuare rezervă, nu va rămâne la Tottenham!” 8:21 „M-am simțit teribil!” Max Verstappen a avut probleme în calificările cursei de sprint a Marelui Premiu de la Miami! 8:14 Primul transfer de titlu pe care îl face Dan Petrescu la CFR Cluj! Atacantul a refuzat-o pe FCSB și este într-o formă de senzație Vezi toate știrile
Citește și