Închide meniul

Atletico Madrid, noua regină a Spaniei! Diego Simeone a devenit cel mai titrat antrenor din istoria clubului. Luis Suarez, omul de titlu al „los colchoneros”

Reclamă

Dragoș Vasile Publicat: 22 mai 2021, 21:46

Atletico Madrid, noua regină a Spaniei! Diego Simeone a devenit cel mai titrat antrenor din istoria clubului. Luis Suarez, omul de titlu al „los colchoneros

Profimedia

Atletico Madrid, campioana Spaniei

Atletico Madrid, noua regină a Spaniei, după o aşteptare de 7 ani. Echipa lui Diego Simeone (51 ani) a obţinut mult râvnitul trofeu la finalul unui sezon de-a dreptul „exploziv”.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Reţeta succesului pentru Atletico a rămas aceeaşi ca în ultimii ani. Simeone a devenit campion cu cea mai bună defensivă din La Liga, 25 de goluri încasate în 38 de etape. La capitolul ofensivă, gruparea din Madrid a fost pe poziţia secundă, la egalitate cu rivala Real, 67 de goluri, dar sub Barcelona, 85 de goluri.

În urma acestui succes, tehnicianul argentinian a cucerit al optulea trofeu din carieră cu gruparea madrilenă şi a devenit cel mai titrat antrenor din istoria clubului. Două titluri în Spania, două trofee Europa League, două Supercupe ale Europei, o Cupă a Spaniei şi o Supercupă are în palmares „Cholo”.

Reclamă

În ultima etapă, Real şi Atletico au luptat până în ultimul minut pentru titlu. Atletico a avut duel cu Valladolid, în deplasare, în timp ce Real a primit vizita lui Villarreal. Ambele echipe s-au văzut conduse în prima repriză, însă au obţinut cu toate cele 3 puncte.

Nici măcar banii promişi de Ronaldo Nazario nu a ajutat-o pe Real Madrid: 150.000 de euro de jucător era dispus brazilianul să le dea fotbaliștilor lui Real Valladolid, club pe care îl patronează, dacă câştigă meciul.

Reclamă 4 / 0/3

Atletico Madrid, noua regină a Spaniei. Luis Suarez, asul din mâneca lui Diego Simeone

După plecarea lui Antoine Griezmann la Barcelona, Atletico şi-a pierdut golgheterul. Transferul lui Joao Felix pentru 126 de milioane nu a adus un plus pe plan ofensiv în tabăra „colchoneros”. A făcut-o în schimb Luis Suarez, transferat pentru doar 7 milioane de euro, de la rivala Barca, care l-a considerat „prea bătrân”.

Atacantul în vârstă de 34 de ani a demonstrat contrariul. A marcat 21 de goluri, cu 9 mai puţin decât bunul prieten Messi, şi a adus nu mai puţin de 21 de puncte cu reuşitele sale. Astfel, un sfert din totalul de 86 de puncte i se datorează lui Suarez.

Luis Suarez
Profimediaimages

„Barcelona nu m-a preţuit! M-au subestimat şi Atletico mi-a deschis uşa cu o oportunitate. Le voi fi mereu dator pentru că au avut încredere în mine!”, a transmis Suarez după ce a devenit campion în Spania.

Ian Oblak, „zidul impenetrabil” din Madrid

După David de Gea şi Thibaut Courtois, Ian Oblak a fost pariul conducerii lui Atletico. Şi ce pariu! În actualul sezon, acesta a fost titular în toate cele 38 de etape şi a încasat doar 25 de goluri.

Cotat în prezent la 90 de milioane de euro pe site-urile de specialitate, „zidul” lui Simeone a scris istorie: l-a egalat pe legendarul Abel Resino, care deţinea cele mai multe apariţii în tricoul grupării din Madrid, 303 la număr.

Reclamă
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
0:05 Gică Hagi, discurs uriaş după ce FCSB a câştigat campionatul: „Trebuie să vorbim mai puţin şi să-i felicităm!” 27
apr.
23:33
VideoJucătorii de la FCSB au întrerupt conferința lui Charalambous și au declanșat nebunia: „Campionii, campionii!”
27
apr.
23:18
„Sunt antrenor de marcă!” Gigi Becali, reacţie savuroasă după triumful FCSB-ului: „Mă întorc la muls oile acum!”
27
apr.
23:16
Florinel Coman, după titlul cucerit de FCSB după 9 ani: „Golul lui Băluţă a fost cel mai emoţionant”
27
apr.
23:14
Octavian Popescu l-a imitat pe „Dodel” Tănase după ce FCSB a câștigat titlul: „Bravo vouă, bă!”
27
apr.
23:00
Gigi Becali, propunere în direct pentru Florinel Coman, după ce FCSB a devenit campioană: „Trebuie să discut cu el!”
27
apr.
22:51
Mihai Stoica, plin de sânge în peluză după ce FCSB a câștigat titlul! Imagine uluitoare cu oficialul roș-albaștrilor
27
apr.
22:43
Gigi Becali a anunţat primul jucător de pe lista de transferuri de la FCSB. Ce a spus despre Denis Alibec, Kiki şi Louis Munteanu
27
apr.
22:42
Gigi Becali nu le-a uitat pe rivalele Rapid şi Dinamo! Prima reacţie, după ce FCSB a devenit campioană: „Nu mă interesează!”
27
apr.
22:31
FotoNebunie pe Arena Națională după ce FCSB a câștigat titlul! Imagini de senzație cu noii campioni ai României
Vezi toate știrile
Citește și