Închide meniul

Atletico Madrid, noua regină a Spaniei! Diego Simeone a devenit cel mai titrat antrenor din istoria clubului. Luis Suarez, omul de titlu al „los colchoneros”

Dragoș Vasile Publicat: 22 mai 2021, 21:46

Atletico Madrid, noua regină a Spaniei! Diego Simeone a devenit cel mai titrat antrenor din istoria clubului. Luis Suarez, omul de titlu al „los colchoneros

Profimedia

Atletico Madrid, campioana Spaniei

  • Atletico Madrid, noua regină a Spaniei
  • Diego Simeone a intrat în istoria clubului

Atletico Madrid, noua regină a Spaniei, după o aşteptare de 7 ani. Echipa lui Diego Simeone (51 ani) a obţinut mult râvnitul trofeu la finalul unui sezon de-a dreptul „exploziv”.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Reţeta succesului pentru Atletico a rămas aceeaşi ca în ultimii ani. Simeone a devenit campion cu cea mai bună defensivă din La Liga, 25 de goluri încasate în 38 de etape. La capitolul ofensivă, gruparea din Madrid a fost pe poziţia secundă, la egalitate cu rivala Real, 67 de goluri, dar sub Barcelona, 85 de goluri.

Reclamă

În urma acestui succes, tehnicianul argentinian a cucerit al optulea trofeu din carieră cu gruparea madrilenă şi a devenit cel mai titrat antrenor din istoria clubului. Două titluri în Spania, două trofee Europa League, două Supercupe ale Europei, o Cupă a Spaniei şi o Supercupă are în palmares „Cholo”.

Reclamă

În ultima etapă, Real şi Atletico au luptat până în ultimul minut pentru titlu. Atletico a avut duel cu Valladolid, în deplasare, în timp ce Real a primit vizita lui Villarreal. Ambele echipe s-au văzut conduse în prima repriză, însă au obţinut cu toate cele 3 puncte.

Nici măcar banii promişi de Ronaldo Nazario nu a ajutat-o pe Real Madrid: 150.000 de euro de jucător era dispus brazilianul să le dea fotbaliștilor lui Real Valladolid, club pe care îl patronează, dacă câştigă meciul.

Reclamă 4 / 0/3

Atletico Madrid, noua regină a Spaniei. Luis Suarez, asul din mâneca lui Diego Simeone

După plecarea lui Antoine Griezmann la Barcelona, Atletico şi-a pierdut golgheterul. Transferul lui Joao Felix pentru 126 de milioane nu a adus un plus pe plan ofensiv în tabăra „colchoneros”. A făcut-o în schimb Luis Suarez, transferat pentru doar 7 milioane de euro, de la rivala Barca, care l-a considerat „prea bătrân”.

Atacantul în vârstă de 34 de ani a demonstrat contrariul. A marcat 21 de goluri, cu 9 mai puţin decât bunul prieten Messi, şi a adus nu mai puţin de 21 de puncte cu reuşitele sale. Astfel, un sfert din totalul de 86 de puncte i se datorează lui Suarez.

Luis Suarez
Profimediaimages

„Barcelona nu m-a preţuit! M-au subestimat şi Atletico mi-a deschis uşa cu o oportunitate. Le voi fi mereu dator pentru că au avut încredere în mine!”, a transmis Suarez după ce a devenit campion în Spania.

Ian Oblak, „zidul impenetrabil” din Madrid

După David de Gea şi Thibaut Courtois, Ian Oblak a fost pariul conducerii lui Atletico. Şi ce pariu! În actualul sezon, acesta a fost titular în toate cele 38 de etape şi a încasat doar 25 de goluri.

Cotat în prezent la 90 de milioane de euro pe site-urile de specialitate, „zidul” lui Simeone a scris istorie: l-a egalat pe legendarul Abel Resino, care deţinea cele mai multe apariţii în tricoul grupării din Madrid, 303 la număr.

Reclamă

Ar trebui să fie convocat Ianis Hagi la EURO 2024 dacă nu va juca la Alaves în următoarea perioadă?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
28
mart.
23:35
Simona Halep nu va participa la Stuttgart! Anunţul organizatorilor turneului din Germania
28
mart.
23:35
Pierdere importantă pentru FCSB înainte de meciul cu Farul! Fotbalistul lui Gigi Becali care e în pericol să îşi încheie sezonul!
28
mart.
23:01
FotoHoraţiu Moldovan şi-a făcut publică relaţia cu fosta iubită a lui Dragoş Nedelcu! Primele imagini cu cei doi sărutându-se!
28
mart.
23:01
Viorel Moldovan, sfat preţios pentru jucătorul pus la zid de Edi Iordănescu: „La muncă, copile! Trece trenul pe lângă tine”
28
mart.
22:16
VideoCampioana europeană Mihaela Cambei e gata să dea lovitura la Cupa Mondială de haltere, LIVE în AntenaPLAY! Cum se pregăteşte
28
mart.
22:15
Reacţia lui Edi Iordănescu după ce Gică Hagi l-a lăudat pe Ianis Hagi şi a dat de înţeles că trebuie să fie la EURO 2024
28
mart.
21:50
Eliza Samara – Wang Yidi (vineri, 07:30, AntenaPLAY), duel pentru sferturile de finală de la WTT Champions Incheon 2024
28
mart.
21:37
VideoAlimentele care le dau energie „tricolorilor” din naţionalele de tineret ale României! Puştii le recomandă tuturor românilor
28
mart.
21:29
Cum a trăit Toto Wolff momentul în care Lewis Hamilton i-a spus că pleacă la Ferrari: „Cred că a fost dificil pentru el”
28
mart.
20:30
Anunţul lui Andrei Nicolescu după decizia teribilă primită de Dinamo: „Vom ataca”! Planul „câinilor” pentru a scăpa de sancţiune!
Vezi toate știrile
Pe același subiect
Luis Rubiales riscă să ajungă la închisoare! Ce pedeapsă cer procurorii, după ce a sărutat-o pe Jenni Hermoso
Fotbal • 27 mart., 18:20
FOTO
Luis Rubiales riscă să ajungă la închisoare! Ce pedeapsă cer procurorii, după ce a sărutat-o pe Jenni Hermoso
Mesajul postat de Atletico Madrid pe TikTok, în limba română, pentru Horaţiu Moldovan
Echipa naţională • 26 mart., 13:55
Mesajul postat de Atletico Madrid pe TikTok, în limba română, pentru Horaţiu Moldovan, înainte de Columbia – România
Fără Messi, dar cu Luis Suarez, Jordi Alba şi Busquets, Inter Miami a fost umilită de New York Red Bulls în MLS
Fotbal extern • 23 mart., 22:18
Fără Messi, dar cu Luis Suarez, Jordi Alba şi Busquets, Inter Miami a fost umilită de New York Red Bulls în MLS
Spania - Columbia 0-1
AntenaPLAY • 23 mart., 0:52
Spania – Columbia 0-1! Victorie pentru sud-americani, înaintea duelului de la Madrid cu România (marţi, 21:30, Antena 1)
Atletico - Barcelona
Fotbal extern • 17 mart., 23:58
Atletico Madrid – Barcelona 0-3! Manchester United s-a calificat în semifinalele FA Cup după 4-3 cu Liverpool