Închide meniul

Manchester City – Chelsea | „Pariul” lui Guardiola era să dea gol! Raheem Sterling a încercat să înscrie cu călcâiul + Timo Werner s-a făcut de râs

Antena Sport Publicat: 29 mai 2021, 22:40

Reclamă
Manchester City – Chelsea | „Pariul lui Guardiola era să dea gol! Raheem Sterling a încercat să înscrie cu călcâiul + Timo Werner s-a făcut de râs

Profimedia

Manchester City - Chelsea. Pariul lui Guardiola era să dea gol. Raheem Sterling a încercat să înscrie cu călcâiul

Pep Guardiola a surprins cu echipa de start aliniată la finala cu Chelsea. Raheem Sterling a apărut printre titularii anunţaţi de uefa.com.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Manchester City – Chelsea | „Pariul” lui Guardiola era să dea gol

Acesta a jucat doar 10 minute în ultimele 4 meciuri de Champions League. Ultima dată când a fost titular a fost în manşa tur din „optimi”, împotriva lui Monchengladbach, când a jucat 69 de minute.

Culmea, tocmai Sterling era să dea gol la prima mare ocazie. Fotbalistul în vârstă de 26 de ani a încercat să finalizeze cu călcâiul din faţa lui Mendy.

La cealaltă poartă, Timo Werner a avut una dintre marile şanse ale primei părţi, dar a şutat pe lângă minge din careul lui City.

Reclamă

„Cum să îi conving pe copiii mei că Werner nu a şutat în mingea aflată la picioarele lui, într-o finală de Champions League”, a exclamat un fan al lui Chelsea, pe Twitter.

Guardiola, prima finală după 10 ani

Guardiola a semnat cu Manchester City în 2016 și, până acum, nu a trecut niciodată de faza „sferturilor” în Champions League. De altfel, cea mai bună performanță din istoria lui City în această competiție a fost semifinala din 2016, când pierdea cu Real Madrid.

Reclamă 4 / 0/3

„Cetățenii” au avut însă un sezon de vis. City și-a recucerit coroana în Premier League și țintește acum marele premiu. Clubul de pe Etihad se luptă cu istoria. În ultimii 20 de ani, nicio echipă care a ajuns în premieră în finala Champions League nu a reușit să pună mâna pe trofeu.

În drumul spre finală, Manchester City a trecut în „optimi” de Monchengladbach, în „sferturi” de Dortmund, iar în semifinale de PSG.

În ceea ce-l privește pe Guardiola, antrenorul catalan este la a treia finală Champions League din carieră și prima după 10 ani. Ultima dată când ajungea în ultimul act, Guardiola îl zdrobea pe Sir Alex Ferguson, Barcelona – Manchester United 3-1.

Chelsea, prima finală după 9 ani

Chelsea este echipa care l-a oprit pe Guardiola, în 2012, din drumul către a doua finală consecutivă. Londonezii eliminau Barcelona în semifinale, cu 3-2 la general. În acel sezon, Chelsea avea să câștige dramatic finala cu Bayern Munchen, la penalty-uri.

9 ani mai târziu, Chelsea este din nou în ultimul act. De altfel, suporterii londonezi trăiesc un deja-vu. În acel an 2012, Chelsea a schimbat 2 antrenori, Villas-Boas și Di Matteo. Acum, Chelsea este la al doilea manager din acest sezon, Thomas Tuchel, după ce Lampard a fost demis.

În drumul spre finală, Chelsea a trecut de Atletico Madrid în „optimi”, de FC Porto în „sferturi” și de Real Madrid în semifinale. Chelsea este la a treia finală Champions League din istoria clubului. În afara succesului din 2012, londonezii au pierdut în 2008 în fața lui Manchester United.

Reclamă
Citește și:

Care va fi finala UEFA Champions League?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
8:53 Reacția presei din Ungaria după scandalul xenofob de la Farul – Sepsi 1-4! Ce s-a scris despre scandări 8:42 Florin Manea, anunț ferm despre viitorul lui Radu Drăgușin: „Dacă va fi în continuare rezervă, nu va rămâne la Tottenham!” 8:21 „M-am simțit teribil!” Max Verstappen a avut probleme în calificările cursei de sprint a Marelui Premiu de la Miami! 8:14 Primul transfer de titlu pe care îl face Dan Petrescu la CFR Cluj! Atacantul a refuzat-o pe FCSB și este într-o formă de senzație 0:15 VIDEOMax Verstappen, pole position în cursa de sprint a Marelui Premiu de la Miami (Antena 3 CNN şi în AntenaPLAY, de la ora 19:00) 3
mai
23:57
Mihai Stoica a anunţat o schimbare majoră la FCSB: „Poate chiar se va ajunge să se voteze!”
3
mai
22:55
„Penibil!” Oficialii de la Sepsi au ieșit la atac după 4-1 cu Farul! Mesaj dur despre scandările xenofobe
3
mai
22:45
„Nu le-am dat nicio șansă” Reacții categotice din tabăra lui Sepsi după 4-1 cu Farul! Ce s-a spus despre performanța de la Ovidiu
3
mai
22:37
Prima reacţie a lui Gică Hagi, după umilinţa din Farul – Sepsi 1-4: „Un meci de care îţi este ruşine! E greu să accepţi”
3
mai
22:26
Marius Ștefănescu, anunțul momentului despre transferul la FCSB. Ce a spus despre declarațiile lui Laszlo Dioszegi
Vezi toate știrile
Citește și