Închide meniul

Manchester City – Chelsea | „Pariul” lui Guardiola era să dea gol! Raheem Sterling a încercat să înscrie cu călcâiul + Timo Werner s-a făcut de râs

Reclamă

Antena Sport Publicat: 29 mai 2021, 22:40

Manchester City – Chelsea | „Pariul lui Guardiola era să dea gol! Raheem Sterling a încercat să înscrie cu călcâiul + Timo Werner s-a făcut de râs

Profimedia

Manchester City - Chelsea. Pariul lui Guardiola era să dea gol. Raheem Sterling a încercat să înscrie cu călcâiul

Pep Guardiola a surprins cu echipa de start aliniată la finala cu Chelsea. Raheem Sterling a apărut printre titularii anunţaţi de uefa.com.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Manchester City – Chelsea | „Pariul” lui Guardiola era să dea gol

Acesta a jucat doar 10 minute în ultimele 4 meciuri de Champions League. Ultima dată când a fost titular a fost în manşa tur din „optimi”, împotriva lui Monchengladbach, când a jucat 69 de minute.

Culmea, tocmai Sterling era să dea gol la prima mare ocazie. Fotbalistul în vârstă de 26 de ani a încercat să finalizeze cu călcâiul din faţa lui Mendy.

La cealaltă poartă, Timo Werner a avut una dintre marile şanse ale primei părţi, dar a şutat pe lângă minge din careul lui City.

Reclamă

„Cum să îi conving pe copiii mei că Werner nu a şutat în mingea aflată la picioarele lui, într-o finală de Champions League”, a exclamat un fan al lui Chelsea, pe Twitter.

Guardiola, prima finală după 10 ani

Guardiola a semnat cu Manchester City în 2016 și, până acum, nu a trecut niciodată de faza „sferturilor” în Champions League. De altfel, cea mai bună performanță din istoria lui City în această competiție a fost semifinala din 2016, când pierdea cu Real Madrid.

Reclamă 4 / 0/3

„Cetățenii” au avut însă un sezon de vis. City și-a recucerit coroana în Premier League și țintește acum marele premiu. Clubul de pe Etihad se luptă cu istoria. În ultimii 20 de ani, nicio echipă care a ajuns în premieră în finala Champions League nu a reușit să pună mâna pe trofeu.

În drumul spre finală, Manchester City a trecut în „optimi” de Monchengladbach, în „sferturi” de Dortmund, iar în semifinale de PSG.

În ceea ce-l privește pe Guardiola, antrenorul catalan este la a treia finală Champions League din carieră și prima după 10 ani. Ultima dată când ajungea în ultimul act, Guardiola îl zdrobea pe Sir Alex Ferguson, Barcelona – Manchester United 3-1.

Chelsea, prima finală după 9 ani

Chelsea este echipa care l-a oprit pe Guardiola, în 2012, din drumul către a doua finală consecutivă. Londonezii eliminau Barcelona în semifinale, cu 3-2 la general. În acel sezon, Chelsea avea să câștige dramatic finala cu Bayern Munchen, la penalty-uri.

9 ani mai târziu, Chelsea este din nou în ultimul act. De altfel, suporterii londonezi trăiesc un deja-vu. În acel an 2012, Chelsea a schimbat 2 antrenori, Villas-Boas și Di Matteo. Acum, Chelsea este la al doilea manager din acest sezon, Thomas Tuchel, după ce Lampard a fost demis.

În drumul spre finală, Chelsea a trecut de Atletico Madrid în „optimi”, de FC Porto în „sferturi” și de Real Madrid în semifinale. Chelsea este la a treia finală Champions League din istoria clubului. În afara succesului din 2012, londonezii au pierdut în 2008 în fața lui Manchester United.

Reclamă

Cine va fi golgheterul Ligii 1?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
23
apr.
23:37
VIDEOLeicester – Southampton a fost live în AntenaPLAY. Liderul din Championship, victorie categorică
23
apr.
23:29
„Nu am mai trăit aşa ceva în viaţa mea!” Zeljko Kopic s-a prăbuşit emoţional, după ce Dinamo a fost învinsă de Botoşani
23
apr.
23:19
Ce a spus Bogdan Andone după victoria uriaşă cu Dinamo despre momentul în care a „explodat” la arbitri şi a văzut cartonaşul roşu
23
apr.
23:12
„Începe hegemonia FCSB-ului?” Răspunsul dat de Mihai Pintilii! Roş-albaştrii, la un pas de primul titlu după nouă ani
23
apr.
23:01
Marius Şumudică, sfătuitorul din umbră al lui Valeriu Iftime! Cum s-a implicat la Botoşani: „Îi mulţumescu mult!”
23
apr.
22:53
AS.ro LIVE | Alexandru Corneschi este invitatul lui Dan Pavel. Poveştile de senzaţie ale celui mai rapid maratonist român
23
apr.
22:50
Dennis Politic a cedat şi a transmis un mesaj categoric, după Botoşani – Dinamo 2-1: „Suntem penibili!”
23
apr.
22:20
„Ceva nu se leagă!” Răzvan Patriche, la pământ după ce Dinamo a fost învinsă în prelungiri de Botoşani
23
apr.
22:18
Ionel Dănciulescu a găsit principalul vinovat după ce Dinamo a fost învinsă de FC Botoşani: „Interpretează foarte prost”
23
apr.
21:59
Dinamo Bucureşti – Skjern Handbold 28-27, în turul sferturilor European League
Vezi toate știrile
Citește și