Închide meniul

A murit Gil Brandt, arhitectul echipei Dallas Cowboys din NFL

Bogdan Stănescu Publicat: 2 septembrie 2023, 11:32

Reclamă
A murit Gil Brandt, arhitectul echipei Dallas Cowboys din NFL

A murit Gil Brandt, arhitectul echipei Dallas Cowboys din NFL

Gil Brandt, la introducerea lui în Hall of Fame / Profimedia Images

Gil Brandt, arhitectul echipei Dallas Cowboys din NFL, a murit la vârsta de 91 de ani. Personalitate uriaşă a fotbalului american, Gil Brandt şi-a început cariera în NFL în 1957, atunci când a fost angajat ca scouter de către Los Angeles Rams.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

El nu avea decât un contract part-time, primul contract plin fiindu-i oferit de către San Francisco 49ers, pentru care a lucrat între 1958-1959.

A murit Gil Brandt, arhitectul echipei Dallas Cowboys din NFL

Gil Brandt avea să facă istorie în NFL la Dallas Cowboys, echipă de fotbal american la care a activat între 1960 şi 1988.

Atunci când Tex Schramm a preluat Dallas Cowboys ca General Manager în 1960, Gil Brandt avea să fie unul dintre primii oameni angajaţi în club, ca şef de scouting.

Brandt şi Schramm lucraseră împreună şi anterior, la Los Angeles Rams. Brandt este recunoscut ca unul dintre pionierii scoutingului modern în fotbalul american, fiind unul dintre primii scouteri care au utilizat computerul pentru a identifica noi talente în fotbalul american.

Reclamă

Gil a fost în centrul succesului timpuriu al echipei Dallas Cowboys și a continuat să slujească organizaţia timp de decenii după aceea, ca un mare ambasador al ei”, a declarat proprietarul Dallas Cowboys, Jerry Jones, după decesul lui Gil Brandt, potrivit cnn.com.

Ca vicepreşedinte al personalului de la Dallas Cowboys, Gil Brandt a adus în echipă 9 jucători care aveau să pătrundă în Hall of Fame. Şi Gil Brandt avea să fie inclus în Pro Football Hall of Fame. Cu el în echipă, Dallas Cowboys a câştigat de două ori Super Bowl, în 1971 şi 1977 (Super Bowl VI şi XII).

Gil Brandt a încetat din viaţă joi, 31 august, cu o zi înaintea celebrului Mohamed Al-Fayed. Decesul lui Mohamed Al-Fayed a avut loc vineri, 1 septembrie.

Reclamă 4 / 0/3

Omul de afaceri Mohamed Al-Fayed, fost proprietar Harrods şi al echipei de fotbal Fulham, a murit la vârsta de 94 de ani

Lumea sportului a fost zguduită, recent, de decesul lui Mohamed Al-Fayed, fostul proprietar al echipei de fotbal Fulham şi tatăl lui Dodi Al-Fayed, care a decedat alături de Prinţesa Diana în 1997, în teribilul accident rutier.

Mohamed Al Fayed a decedat sâmbătă, la  vârsta de 94 de ani. Născut în Egipt, acesta a construit un imperiu de afaceri în Orientul Mijlociu înainte de a se muta în Marea Britanie în anii 1970. Nu şi-a îndeplinit însă niciodată visul de a obţine un paşaport britanic, relata news.ro.

După ce fiul său cel mare, Dodi, a murit într-un accident de maşină alături de prinţesa Diana, Mohamed Al-Fayed a petrecut ani de zile punând la îndoială circumstanţele acelei tragedii. Decesul său intervine la o zi după ce se împliniseră 26 de ani de la moartea fiului său, Dodi Al-Fayed.

În ultimul deceniu, el rămăsese în mare parte în afara atenţiei publice, locuind în conacul său din Surrey împreună cu soţia sa Heini. Potrivit Forbes, Mohamed Al-Fayed avea o avere estimată la 2 miliarde de dolari.

Potrivit Sky News, Mohamed Al-Fayed a murit vineri dimineaţa devreme şi a fost înmormântat deja, conform tradiţiei musulmane, în centrul Londrei, după rugăciunile de vineri.

Omul de afaceri de origine egipteană, cunoscut mai ales ca fost proprietar al magazinului Harrods, a deţinut şi clubul de fotbal Fulham din Londra. El a vândut Harrods către Qatar Holdings în mai 2010. Trei ani mai târziu, a vândut şi FC Fulham omului de afaceri american Shahid Khan.

 

Reclamă
Recomandări
Citește și:

Rămâne Edi Iordănescu la naţională şi după EURO 2024?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
7:26 Simona Halep s-a retras de la Rabat Open 7:08 VIDEOOleksandr Usyk l-a învins pe Tyson Fury. Moment pentru istorie: prima înfrângere a britanicului. Suma colosală câştigată de Usyk 6:51 Aris – PAOK, finala campionatului pentru Răzvan Lucescu, e live în AntenaPLAY (duminică, 20:00). Românul, condamnat să câştige 0:30 VIDEOSporting – Chaves 3-0 şi Braga – Porto 0-1, în AntenaPLAY! Sporting a primit trofeul, Porto merge în grupele Europa League 0:20 Dan Petrescu a umilit-o pe Farul cu CFR Cluj, dar tot s-a enervat după meci! Ce l-a scos din sărite: „Voi spuneți ce vreți” 0:10 Gică Hagi, devastat după ce Farul a fost umilită în ultima etapă de CFR Cluj: „E dureros”! Anunţul pentru sezonul următor 18
mai
23:59
Marele Premiu de Formula 1 de la Imola e în direct pe Antena 1 şi în AntenaPLAY duminică, de la 15:45. Verstappen pleacă primul
18
mai
23:50
Momente uluitoare în meciul CFR Cluj – Farul 5-1! Cristi Ganea l-a ignorat total pe Gică Hagi, după ce „Regele” l-a schimbat!
18
mai
23:28
Andrei Ivan ştie unde a pierdut Universitatea Craiova locul 2: „Asta ne-a costat”! Ce a spus despre un posibil transfer
18
mai
23:10
VideoSporting a primit trofeul Ligii Portugal LIVE în AntenaPLAY! Spectacol total la festivitatea de premiere de pe Jose Alvalade
Vezi toate știrile
Citește și