Închide meniul

Omul de afaceri Mohamed Al-Fayed, fost proprietar Harrods şi al echipei de fotbal Fulham, a murit la vârsta de 94 de ani

Publicat: 2 septembrie 2023, 8:31

Reclamă
Omul de afaceri Mohamed Al-Fayed, fost proprietar Harrods şi al echipei de fotbal Fulham, a murit la vârsta de 94 de ani

Omul de afaceri Mohamed Al-Fayed, fost proprietar Harrods şi al echipei de fotbal Fulham, a murit la vârsta de 94 de ani

Mohamed Al-Fayed / Profimedia Images

Mohamed Al Fayed, fostul proprietar al magazinului britanic Harrods, al cărui fiu, Dodi Al-Fayed, a decedat alături de Diana, prinţesa de Wales, într-un accident de maşină în august 1997, a murit vineri la vârsta de 94 de ani, anunţă BBC şi Sky News.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Născut în Egipt, acesta a construit un imperiu de afaceri în Orientul Mijlociu înainte de a se muta în Marea Britanie în anii 1970. Nu şi-a îndeplinit însă niciodată visul de a obţine un paşaport britanic, relatează news.ro.

Mohamed Al Fayed a murit la 94 de ani

După ce fiul său cel mare, Dodi, a murit într-un accident de maşină alături de prinţesa Diana, Mohamed Al-Fayed a petrecut ani de zile punând la îndoială circumstanţele acelei tragedii. Decesul său intervine la o zi după ce se împliniseră 26 de ani de la moartea fiului său, Dodi Al-Fayed.

În ultimul deceniu, el rămăsese în mare parte în afara atenţiei publice, locuind în conacul său din Surrey împreună cu soţia sa Heini. Potrivit Forbes, Mohamed Al-Fayed avea o avere estimată la 2 miliarde de dolari.

Potrivit Sky News, Mohamed Al-Fayed a murit vineri dimineaţa devreme şi a fost înmormântat deja, conform tradiţiei musulmane, în centrul Londrei, după rugăciunile de vineri.

Omul de afaceri de origine egipteană, cunoscut mai ales ca fost proprietar al magazinului Harrods, a deţinut şi clubul de fotbal Fulham din Londra.

Reclamă

El a vândut Harrods către Qatar Holdings în mai 2010. Trei ani mai târziu, a vândut şi FC Fulham omului de afaceri american Shahid Khan.

„Povestea clubului Fulham nu poate fi spusă fără un capitol despre impactul pozitiv al lui Al-Fayed”

Fulham i-a adus vineri un omagiu omului de afaceri. Succesorul său, Shahid Khan, a declarat: „În numele tuturor celor de la Fulham Football Club, transmit sincere condoleanţe familiei şi prietenilor lui Mohamed Al-Fayed la aflarea veştii decesului său la vârsta de 94 de ani. Povestea clubului Fulham nu poate fi spusă fără un capitol despre impactul pozitiv al lui Al-Fayed în calitate de preşedinte. Moştenirea sa va fi amintită pentru promovarea noastră în Premier League, o finală de Europa League şi momentele de magie ale jucătorilor şi ale echipelor deopotrivă”.

Născut la Alexandria în 1929, Mohamed Al-Fayed a fondat o companie de transport maritim înainte de a se muta la Londra. În scurt timp, a devenit prietenul familiei regale şi al înaltei societăţi şi a cumpărat afaceri de profil înalt, precum hotelul Ritz din Paris în 1979 şi Harrods în 1985. Ulterior, a cumpărat Fulham în 1997 pentru 6,25 milioane de lire sterline.

Reclamă 4 / 0/3

Al-Fayed a devenit prietenul prinţesei Diana prin sponsorizarea de către acesta a unor organizaţii de caritate şi a unor evenimente la care au participat membri ai familiei regale.

Relaţia miliardarului cu familia regală a fost prezentată recent în sezonul cinci al serialului The Crown, unde Al-Fayed, interpretat de Salim Daw, face cunoştinţă cu Prinţesa Diana.

Citește și:

Va câştiga Răzvan Lucescu titlul în Grecia?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
16:50 VIDEOSantiago Ramos, pole position în Cursa de Formula 3 de la Imola (duminică, 09:30, AntenaPLAY). Sprintul e sâmbătă, de la 11:05 16:32 Edi Iordănescu a anunțat lotul preliminar de stranieri pentru amicalele din iunie! România – Liechtenstein va fi LIVE pe Antena 1 16:28 VideoAlexandra Tudor prezintă AntenaSport Update! Cele mai tari ştiri ale zilei de 17 mai 15:42 „Ziua în care s-a făcut dreptate!” CSA Steaua a pus tunurile pe FCSB după răspunsul primit de la Curtea de Apel 15:30 VIDEOPrima sesiune de antrenamente a Marelui Premiu de la Imola a fost în AntenaPLAY. Cursa e pe Antena 1, duminică, de la ora 16:00 15:27 Gică Hagi, reacţie categorică despre interesul lui CFR Cluj pentru Adrian Mazilu: „Eu aşa cred” 15:22 Robin Van Persie a devenit antrenor principal! A semnat cu Heerenveen, din prima ligă a Olandei 14:35 „Se simt lezați, dar dacă pică nocturna…” Marius Șumudică, derapaj rasist la adresa fanilor FCSB! 14:22 Thomas Tuchel pleacă de la Bayern Munchen: „Este evident greu”. Anunţul antrenorului german 14:21 „A semnat!” Marius Şumudică a anunţat transferul stelar al lui Denis Drăguş: „L-au cumpărat cu 2 milioane de euro” Vezi toate știrile
Citește și