Închide meniul
Video

Andreea Ana s-a calificat în finala Campionatului European de lupte U23! Mesaj pentru români: „Vreau să alerg cu steagul”

Reclamă

Cosmin Cioboată Publicat: 15 martie 2023, 22:09

Andreea Ana, calificată în finala Campionatului European de lupte U23

Andreea Ana, calificată în finala Campionatului European de lupte U23 / Facebook

Sportiva Andreea Ana s-a calificat, miercuri, în finala mare a Campionatului European de lupte U23 de la Bucureşti, la categoria 55 kg.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ana a învins-o categoric în semifinale pe ucraineanca Mariia Vynnyk, cu scorul de 11-1.

Andreea Ana s-a calificat în finala Campionatului European de lupte U23!

Andreea Ana şi-ar putea trece în palmares a treia medalie continentală de aur, dacă va câștiga finala cu suedeza Emma Malmgren.

Finala mare pentru aur va avea loc joi, de la ora 18:00, în Sala Polivalentă din București.

Andreea Ana își dorește enorm să sărbătorească un nou succes în fața fanilor români.

Reclamă

„Le-aș dedica medalia tuturor celor care sunt alături de mine. Mâine o să fac tot ce pot ca să alerg cu steagul aici, acasă la noi”, a spus Andreea Ana, pentru Antena Sport.

De-a lungul carierei, Ana a mai câștigat aurul la Campionatul Mondial și European de seniori.

Tot miercuri, la lupte greco-romane, Igor Botez (cat. 72 kg) a câştigat ambele meciuri din recalificări (cu croatul Luka Malobabic şi cu finlandezul Joni Pekka Kompppa), dar a pierdut finala cu georgianul Giorgi Chkhikvadze.

Reclamă 4 / 0/3

Denis Mihai i-a adus României medalia de aur la Campionatul European de Lupte U23

Denis Mihai i-a adus României medalia de aur la Campionatul European de Lupte U23 care are loc la Sala Polivalentă. Este o performanţă remarcabilă reuşită de sportivul din Bacău.

România îl are la lupte pe…. Denis pericol public! Denis Mihai a adus primul aur al României la Europeanul de seniori sub 23 de ani, de la Bucureşti. A fost purtat pe brate de prieteni.

În finală, Denis Mihai l-a bătut pe un armean şi a luat primul lui aur european.

(Reporter: Acesta este primul aur?) La nivel înalt, da. Deocamdată nu ştiu cum este, poate dacă ne mai întâlnim şi altă dată, o sa vă spun„, a spus Denis Mihai pentru AntenaSport.

Denis a băgat deja spaima în adversari. Şi vrea să o facă şi la Jocurile Olimpice.

(Reporter: Tu eşti Denis pericol public?) La lupte! (Reporter: Care este visul tău?) Să iau cât mai multe medalii la Olimpiadă„, a mai spus luptătorul român.

La Europeanul de la Bucuresti, Denis Mihai i-a avut aproape pe prietenii lui. Anul trecut, a câştigat bronzul la competiţia similară de la Plovdiv.

Reclamă

Denis Florin Mihai, performanţa carierei

Sportivul Denis Florin Mihai a asigurat prima medalie a României la Campionatele Europene de lupte Under-23, găzduite de Sala Polivalentă de la Bucureşti, luni, după ce s-a calificat în finala cat. 55 kg, la greco-romane, anunţă agerpres.ro.

Mihai l-a învins în finală pe armeanul Karapet Manvelian, cu scorul de 7-3. Trecuse în sferturi pe moldoveanul Leonid Moroz, iar în semifinale de ucraineanul Eduard Strilciuk.

În limitele cat. 63 kg, Petru Victor Alexe a fost învins în preliminarii de polonezul Mairbek Salimov, iar la cat. 77 kg, Iulian Vasile Lungu a cedat în calificări în faţa georgianului Hvicea Ananidze.

România participă la competiţie cu 30 de sportivi, la greco-romane urmând să mai evolueze Adrian Daniel Anton (cat. 60 kg), Iosif Alexandru Ionescu (cat. 67 kg), Igor Andrei Botez (cat. 72 kg), Vasile Daniel Cojoc (cat. 82 kg), Ionuţ Florin Cristinel Goşa (cat. 97 kg).

Anul trecut, delegaţia României a încheiat Campionatele Europene de lupte Under-23 de la Plovdiv cu cinci medalii, aurul câştigat de Andreea Beatrice Ana (cat. 55 kg), argintul cucerit de Amina Roxana Capezan (cat. 65 kg), Maria Larisa Niţu (cat. 72 kg) şi Krisztian Biro (cat. 74 kg, lupte libere) şi bronzul obţinut de Denis Florin Mihai (cat. 55 kg, greco-romane).

Recomandări

Cine va fi golgheterul Ligii 1?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
20:12 LIVE TEXTFC Botoşani – Dinamo 1-0. De Moura şi-a dat autogol, Abdallah a ratat un penalty! „Câinii” au avut şi un gol anulat 19:59 Gigi Becali a găsit atacant pentru Champions League! Vârful de un milion de euro care este dorit de FCSB 19:39 O sportivă legendară a României va purta flacăra olimpică la sosirea acesteia în Franţa! E medaliată cu aur la Jocurile Olimpice 19:10 Jucătorul dorit de Gigi Becali de la Farul, reacţie clară despre un transfer la FCSB: „Ar fi bine pentru mine!” 18:50 FC Voluntari – FCU Craiova 0-0. Ilfovenii au scăpat neînvinşi în 10 oameni! Oltenii lui Mititelu rămân pe loc retrogradabil 18:50 Marian Iancu i-a transmis lui Dan Şucu ce decizii radicale ar trebui să ia la Rapid! Cine ar fi antrenor şi cine ar fi preşedinte 18:41 Veste uriaşă primită de Radu Drăguşin! Ar putea fi titular în derby-ul cu Arsenal! Anunţul englezilor 18:07 Doliu în fotbalul românesc! A murit portarul cu care Universitatea Craiova a cucerit primul titlu! 18:02 Ce se întâmplă cu Dorin Rotariu, la două luni de la plecarea de la FCSB! Unde vrea să evolueze: „În vară va semna!” 17:32 Ronnie O’Sullivan a spus care e sportul la care ar fi fost campion mondial dacă nu ar fi jucat snooker: „Eram talentat” Vezi toate știrile
Citește și