Închide meniul

Ardie Savea, după ce Noua Zeelanda a bătut Irlanda, cu 20 de minute de inferioritate: „Nici nu mi-am dat seama”

Dan Roșu Publicat: 15 octombrie 2023, 10:53 / Actualizat: 19 octombrie 2023, 16:36

Reclamă
Ardie Savea, după ce Noua Zeelanda a bătut Irlanda, cu 20 de minute de inferioritate: „Nici nu mi-am dat seama

Ardie Savea, după ce Noua Zeelanda a bătut Irlanda, la Cupa Mondială, cu 20 de minute de inferioritate

Noua Zeelandă - Irlanda, la Cupa Mondială - Profimedia Images

Ardie Savea a vorbit din postura de omul meciului, după ce Noua Zeelandă a bătut Irlanda, la Cupa Mondială de rugby, 28-24, în sferturile de finală. A fost una dintre cele mai tari lupte din ultimii ani şi All Blacks s-au impus, chiar dacă au avut parte de două cartonaşe galbene.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Finalul a fost unul uriaş, cu Noua Zeelandă apărându-se imperial, în timp ce irlandezii au oferit 37 de momente de joc, în căutarea eseului care i-ar fi adus în semifinale, dar care însă nu a mai venit. Astfel, seria de victorii s-a oprit la 17 partide.

Ardie Savea, după ce Noua Zeelanda a bătut Irlanda, la Cupa Mondială, cu 20 de minute de inferioritate

De partea cealaltă, Noua Zeelandă s-a apărat incredibil, chiar dacă timp de 20 de minute a jucat cu 14 jucători. Omul meciului, Savea, a surprins la final, explicând că nu a simţit pe teren inferioritatea numerică.

„A fost unul dintre meciurile în care trebuie să lupţi pentru tot. Am ieşit pe teren şi am jucat împotriva unei echipe de clasă mondială a Irlandei şi le-am oferit fanilor ce şi-au dorit. Irlandezii au ridicat ştacheta, le trimit toată dragostea mea şi sunt mândru de băieţii mei.

Să fiu sincer, nici măcar nu am realizat că jucăm în inferioritate. A trebuit să dăm totul şi am trecut cu bine linia de final”, a spus Savea.

Reclamă

Noua Zeelandă a ajuns la a noua semifinală în 10 turnee finale.

„A fost un meci nebun, o luptă teribilă care a durat 83-84 de minute. Irlanda a avut un merit uriaş. În ultimii doi, au dictat tonul în rugby şi astfel ştiam ce ne aşteaptă. Sunt mândru de cum ne-am apărat la final, când au avut cele peste 30 de momente de joc. Ce atmosferă, ce meci, ce turneu. Sunt fericit că mai stau aici încă o săptămână”, a comentat şi căpitanul Sam Cane.

Irlanda se opreşte la 17 victorii consecutive

De partea cealaltă, antrenorul echipei de pe locul 1 mondial, Andy Farrell, s-a declarat mândru de jocul oferit de jucătorii săi. Aici s-a oprit însă seria de 17 victorii, care începuse după un meci cu Noua Zeelandă. În acest timp, irlandezii au câştigat Six Nations şi au mers ceas în faza grupelor de la Cupa Mondială din Franţa.

Reclamă 4 / 0/3

„A fost un meci incredibil şi cineva trebuia să piardă, din păcate am fost noi aceia. Am fost mândru de cum am revenit în joc şi cum am atacat până la finalul partidei. Sportul este nemilos câteodată şi de aceea îl iubim. Felul în care am luptat la final a arătat caracterul echipei noastre”, a spus Farrel.

Noua Zeelandă – Irlanda 28-24

Noua Zeelandă a învins Irlanda cu scorul de 28-24 (18-17), la capătul unui meci plin de suspans, disputat sâmbătă seara pe Stade de France, obţinând calificarea în semifinalele Cupei Mondiale de rugby, ediţia 2023.

Punctele neozeelandezilor au fost înscrise de Leicester Fainga’anuku (20), Ardie Savea (34), Will Jordan (53) – eseuri, Richie Mo’unga – o transformare (20) şi o lovitură de penalitate (8) şi Jordie Barrett – o transformare (53) şi două lovituri de penalitate (14, 70).

XV-le Trifoiului a reuşit tot trei eseuri, două prin Bundee Aki (27) şi Jamison Gibson-Park (39) şi unul de penalitate (64), precum şi două transformări (27, 39) şi o lovitură de penalitate (22), prin starul şi căpitanul Johnny Sexton.

All Blacks, triplii campioni mondiali (1987, 2011, 2015), au strălucit în special în defensivă, reuşind să facă faţă în momentele esenţiale atacurilor puternicei echipe a Irlandei, câştigătoarea ultimei ediţii a Turneului celor Şase Naţiuni şi ocupanta primului loc în clasamentul World Rugby, care nu reuşeşte să treacă însă nici de această dată de sferturile de finală la o Cupă Mondială.

Pentru a accede în finala competiţiei, Noua Zeelandă va trebui să învingă pe 20 octombrie selecţionata Argentinei, care a dispus la rândul ei sâmbătă de Ţara Galilor (29-17), la Marsilia.

Duminică sunt programate ultimele două meciuri din sferturile de finală, Anglia – Fiji şi Franţa – Africa de Sud.

Reclamă
Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
0:06 Mihai Stoica nu s-a putut abţine şi i-a dat replica lui Tudorel Stoica: „Oameni pe care i-ai idolatrizat te desconsideră total!” 30
apr.
23:55
VIDEOCoventry – Ipswich 1-2, în AntenaPLAY. Oaspeţii au urcat pe loc de promovare directă în Premier League! Cum arată clasamentul
30
apr.
23:50
Mutarea de geniu făcută de Thomas Tuchel în Bayern – Real Madrid! Bavarezii au întors scorul după numai 12 minute
30
apr.
23:37
Bayern Munchen – Real Madrid 2-2. „Dublă” Vinicius şi răsturnări de scor! Meci de senzaţie pe Allianz Arena!
30
apr.
23:20
Basarab Panduru a făcut o criză de râs când a văzut clipul de prezentare cu Dan Petrescu: „Nu aş fi făcut niciodată aşa ceva”
30
apr.
23:00
„Foarte tare m-am simţit sabotat de Steaua!” Mircea Lucescu, dezvăluiri din culise despre marea lovitură primită în carieră
30
apr.
22:50
Vinicius Jr a deschis scorul în Bayern Munchen – Real Madrid după o fază splendidă! Assist de senzaţie al lui Toni Kroos!
30
apr.
22:23
Conducerea Rapidului a confirmat că vrea să îl aducă pe Mircea Lucescu în Giuleşti: „Ne dorim”! De ce depinde lovitura verii
30
apr.
22:11
Suspendare uriaşă primită de Hakim Abdallah, după ce l-a băgat în spital pe Romario Benzar! Lovitură primită de Dinamo
30
apr.
21:35
Handbaliştii de la Dinamo s-au calificat în Turneul Final Four al European League! Performanţă de senzaţie, după 20 de ani!
Vezi toate știrile
Citește și