Închide meniul

Argentina – Anglia 23-26. Englezii au obţinut bronzul mondial după o Finală Mică dramatică!

Reclamă

Bogdan Stănescu Publicat: 27 octombrie 2023, 23:45 / Actualizat: 28 octombrie 2023, 9:08

Argentina – Anglia 23-26. Englezii au obţinut bronzul mondial după o Finală Mică dramatică!

Argentina - Anglia LIVE SCORE

Imagine din Argentina - Anglia / Profimedia Images

Argentina – Anglia 23-26 a fost scorul final în finala mică a Cupei Mondiale de rugby. Englezii au câştigat Finala Mică după un meci extrem de dramatic. Cele două echipe fuseseră învinse în semifinale de Noua Zeelandă, respectiv Africa de Sud. Meciul a fost LIVE SCORE pe AS.ro.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Anglia a început meciul în forţă şi a condus cu 16-3 la un moment dar, dar „pumele” au revenit spectaculos şi meciul a devenit foarte încins.

Argentina – Anglia 23-26

În finalul meciului, Argentina a avut şansa de a egala scorul, dar o lovitură de pedeapsă pe care „pumele” au primit-o nu a fost transformată. Argentinienii au forţat ulterior un eseu, au produs panică serioasă în apărarea engleză, dar în cele din urmă reprezentativa Albionului a reuşit să reziste şi să păstreze avantajul minim.

Anglia – Africa de Sud s-a încheiat 15-16 în semifinale. Springboks s-a calificat dramatic în finală după ce a fost condusă aproape întregul meci. Sud-africanii au preluat conducerea în minutul 78 al meciului, după o lovitură de pedeapsă transformată, şi au reuşit să menţină rezultatul.

Noua Zeelandă era prima echipă calificată în ultimul act. Vinerea trecută, All Blacks au câştigat semifinala cu Argentina, scor 44-6, după o prestaţie solidă. Atât meciul Argentina – Noua Zeelandă 6-44, cât şi Anglia – Africa de Sud 15-16 au fost în format LIVESCORE pe AS.ro.

Reclamă

Cupa Mondială la rugby va avea 24 de echipe

Consiliul World Rugby a aprobat un nou calendar internaţional, o Cupă Mondială masculină extinsă de la 20 la 24 de echipe şi o divizie superioară de 12 echipe într-un concept de Liga Naţiunilor bienală începând cu 2026, care va avea promovare şi retrogradare, dar numai din 2030, informează news.ro, citând Reuters.

Este o reformă majoră a unui sport care se străduieşte să ofere oportunităţi semnificative federaţiilor mai mici şi vine într-un moment în care echipe precum Portugalia şi Fiji au arătat că echipele de nivel doi sunt promiţătoare, la Cupa Mondială din Franţa.

La Cupa Mondială din 2027, din Australia, vor participa 24 de echipe, împărţite în şase grupe din primul tur, fiecare conţinând patru echipe.

Reclamă 4 / 0/3

Se va adăuga o fază a optimilor şi, în ciuda faptului că vor fi mai multor echipe concurente, va fi scurtată competiţia de la şapte la şase săptămâni.

„Cupa Mondială 2023 a demonstrat pasiunea şi potenţialul care se află dincolo de primele 10 sau 12 naţiuni”

„Acest turneu incredibil al Cupei Mondiale de Rugby 2023 a demonstrat pasiunea şi potenţialul care se află dincolo de primele 10 sau 12 naţiuni”, a precizat marţi preşedintele World Rugby, Bill Beaumont, într-un comunicat. „Nu este acceptabil să nu facem nimic”.

Formatul Ligii Naţiunilor nu a fost încă dezvăluit, dar va avea o divizie superioară de 12 echipe, care va cuprinde echipe din cele Şase Naţiuni şi Rugby Championship, şi, se pare, Japonia şi Fiji, care se vor întâlni o dată la doi ani în ferestrele internaţionale din iulie şi noiembrie.

Va exista o a doua divizie, cu alte 12 echipe, care va fi condusă de World Rugby. Va exista promovare şi retrogradare între cele două, dar numai din 2030.

World Rugby spune că schimbările au fost făcute pentru a permite acestor naţiuni un acces mai bun pentru a juca împotriva unor adversari de elită.

Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
20:38 Jaqueline Cristian, calificare de senzaţie în turul 3 de la Madrid! Victorie în set decisiv cu Barbora Krejcikova 20:36 LIVE TEXTDinamo – FC Voluntari 1-1. „Câinii” au deschis cu noroc scorul, dar au fost egalaţi imediat 20:14 Liverpool l-a ales pe înlocuitorul lui Jurgen Klopp! Anunţul lui Fabrizio Romano 19:36 Jaqueline Cristian s-a calificat în turul 3 la Madrid! Revenire de senzaţie a româncei, care pierduse primul set! 19:32 VIDEO„Împreună putem deveni campioni!” Mobilizare generală la FCSB, înaintea meciului care le poate aduce roş-albaştrilor titlul 18:40 În ce stadiu se află dosarul penal al lui Daniel Niculae! Anunţul unui renumit avocat român: „Vă spun cu certitudine” 18:35 Deciziile finale luate de Xavi! Catalanii au anunţat cum va arăta Barcelona sezonul viitor. Jucătorii aşteptaţi pe Camp Nou 18:12 Ronnie O’Sullivan, performanţă de senzaţie! „Racheta” a mai doborât un record la Campionatul Mondial de snooker 17:51 NEWS ALERT„O problemă reală şi gravă!” Prima decizie luată de Dan Şucu, după ce Daniel Niculae a ajuns să fie urmărit penal 17:31 „Să facem un meci mare!” Gică Hagi avertizează că e gata să strice sărbătoarea de titlu a FCSB-ului: „Avem oxigen!” Vezi toate știrile
Citește și