Închide meniul

AS.ro LIVE | Fraţii Maior au fost invitaţii lui Dan Pavel. Norbert şi Francesca sunt campioni europeni!

Reclamă

Iulian Focșăneanu Publicat: 19 octombrie 2023, 9:00 / Actualizat: 19 octombrie 2023, 11:15

AS.ro LIVE | Fraţii Maior au fost invitaţii lui Dan Pavel. Norbert şi Francesca sunt campioni europeni!

AS.ro LIVE | Fraţii Maior sunt invitaţii lui Dan Pavel. Norbert şi Francesca tocmai au obţinut o performanţă uriaşă pentru România

Norbert Maior şi Francesca Maior, după ce au triumfat / Facebook

AS.ro LIVE | Fraţii Maior au fost invitaţii speciali ai lui Dan Pavel. Norbert Maior şi Francesca Maior tocmai au devenit campioni europeni la raliuri, la juniori.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Fraţii Norbert Maior şi Francesca Maior au câştigat titlul european de juniori la raliuri (FIA ERC), după ce au terminat pe prima poziţie în etapa finală care a avut loc în Ungaria, informează FRAS.

AS.ro LIVE | Fraţii Maior au fost invitaţii lui Dan Pavel

Originari din Braşov, dar stabiliţi în Cluj, acolo unde reprezintă Napoca Rally Academy, cei doi bifează a doua mare performanţă pentru automobilismul sportiv românesc după cea reuşită de Simone Tempestini, în 2016, când acesta a devenit campion mondial, tot la juniori.

Fraţii Maior tocmai au fost felicitaţi de Elisabeta Lipă pentru performanţa uriaşă obţinută.

Doamna Elisabeta Lipa, președintele Agenției Naționale pentru Sport, i-a primit astăzi pe proaspeții campioni europeni la raliuri Norbert și Francesca Maior, însoțiți de președintele Federației Române de Automobilism Sportiv, Norris Măgeanu.

Reclamă

Frații Norbert Maior și Francesca Maior au câștigat recent titlul european de juniori la raliuri (FIA ERC), după ce au terminat pe prima poziție, în etapa finală, Raliul Ungariei, reușind astfel a doua mare performanță pentru automobilismul sportiv românesc, după cea a lui Simone Tempestini, care devenea campion mondial la juniori în 2016.

Norbert Maior și Francesca Maior îi promiseseră doamnei Elisabeta Lipă că vor reveni cu trofeul chiar înaintea Raliului Ungariei, ceea ce s-a și întâmplat, lucru pentru care au fost astăzi felicitați, primind încurajări pentru viitor.

„Mă bucur mereu când tinerii noștri sportivi reușesc astfel de performanțe, care le fac cinste și lor, dar și nouă, ca țară. Talentul lor, dar și munca din spatele acestor rezultate, merită tot sprijinul și toată aprecierea. Îi felicit din tot sufletul pe Francesca și pe Norbert și le doresc să nu se oprească aici. Să țintească mereu mai sus!” a declarat Elisabeta Lipă la finalul întâlnirii.

Reclamă 4 / 0/3

Norbert și Francesca formează un echipaj la raliuri încă din sezonul 2018, când au debutat spectaculos, un an mai târziu devenind campionii României la juniori. Ulterior, au devenit campioni la 2 Roți Motrice în 2020, 2022 și 2023, dar au fost și pe locul 3 la general, în 2020, în condițiile în care pilotează o mașină net inferioară față de ceilalți din topul clasamentului„, se arată pe pagina de Facebook a Agenţiei Naţionale pentru Sport.

Cum au devenit Norbert Maior şi Francesca Maior campioni europeni

Pentru a fi siguri că vor câştiga titlul, cei doi erau obligaţi să câştige etapa din Ungaria în faţa rivalilor din Italia şi Norvegia. Pe un Peugeot 208 Rally4, fraţii Maior au dominat autoritar competiţia rezervată juniorilor, unde au preluat conducerea încă de pe a doua probă specială şi nu au mai cedat locul 1 până la finalul rundei, anunţă news.ro.

După cele 12 probe, dintre care au câştigat 5, şi 180 de kilometri, echipajul românesc a avut un avantaj final de 7,1 secunde în faţa ocupanţilor poziţiei secunde, italienii Roberto Dapra şi Luca Guglielmetti. Podiumul etapei din Ungaria a fost completat de slovenii Mark Skulj şi Matej Car.

Pot spune că trăim un vis. La începutul anului nici nu îndrăzneam să sperăm că vom ajunge în această postură, de a scrie o pagină frumoaseă pentru motorsportul românesc. Împreună cu Francesca şi echipa noastră am făcut multe sacrificii de-a lungul sezonului, iar pe această cale le mulţumesc tuturor celor care au contribuit şi ne-au susţinut în acest vis. Suntem onoraţi că am dus steagul României pe cea mai înaltă treaptă a Campionatului European”, a spus Norbert Maior, care a fost încurajat de sute de fani români pe probele de pe asfaltul din ţara vecină.

După etape care au avut loc în Polonia, Letonia, Suedia, Italia, Cehia şi Ungaria, Norbert Maior a strâns 117 puncte, în timp ce următorul clasat în topul final al juniorilor din Europa, italianul Dapra, a ajuns la 113 puncte.

Îi felicit pe Norbert şi Francesca. Au făcut o performanţă senzaţională împreună, a doua cea mai importantă pentru noi după titlul mondial de la juniori din 2016. Sunt bucuros de faptul că politicile dedicate juniorilor de federaţia noastră au reuşit să confirme încă o dată că că automobilismul sportiv românesc este pe drumul cel bun”, a declarat Norris Măgeanu, preşedintele Federaţiei Române de Automobilism Sportiv.

Reclamă

Norbert şi Francesca formează un echipaj la raliuri încă din sezonul 2018, atunci când au debutat spectaculos, iar un an mai târziu au devenit campionii României la juniori. Ulterior, au devenit campioni la 2 Roţi Motrice în 2020, 2022 şi 2023, dar au fost şi pe 3 la general în 2020, în condiţiile în care pilotează o maşină net inferioară faţă de ceilalţi din topul clasamentului. În acest moment, cu o etapă înainte de finalul sezonului 2023 pe plan intern, cei doi se află pe 3 la general, tot conducând un model Peugeot 208 Rally4.

Recomandări
Citește și:

Este absenţa lui Olimpiu Moruţan de la EURO 2024 o pierdere mare pentru România?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
17:20 „Uită-te la el!” Ionel Ganea l-a făcut praf pe Bogdan Lobonț! Atac direct la adresa antrenorului de la Rapid 16:47 VideoCamelia Bălțoi prezintă AntenaSport Update! Cele mai tari știri ale zilei de 25 aprilie 16:45 LIVE SCOREUTA – Oţelul 0-0. Duel de foc pentru primul loc între Mircea Rednic şi Dorinel Munteanu 16:38 Foto„Domnul Şucu nu stăpâneşte lucrurile” Un cunoscut antrenor român a reacţionat după gestul uluitor al lui Krasniqi faţă de Lobonţ! 16:26 Irina Begu, eliminată în turul 2 de la WTA Madrid Open! Cu câți bani s-a ales românca, după duelul cu Madison Keys 16:16 „Problemele vor fi altele!” Florin Răducioiu, semnal de alarmă despre situația de la Dinamo. Mesaj sincer despre criza „câinilor” 15:53 Xavi a dezvăluit de ce a ales să rămână la Barcelona: „Acest proiect trebuie să continue” 15:26 EXCLUSIVAdrian Mihalcea, euforic după ce a promovat cu Unirea Slobozia: „Vom rămâne în istorie!” Ce a spus despre prime 15:05 „La mulţi ani, magicianule!” Postare emoţionantă de ziua lui Olimpiu Moruţan. Ce i-a urat Ankaragucu internaţionalului român 14:15 „Hai, mă, Gicane, chiar așa?” Dialog spumos între Gică Hagi și Ciprian Marica! „Pariul” făcut de „Rege” Vezi toate știrile
Citește și