Închide meniul
NEWS ALERT

Bernadette Szocs, AUR la Jocurile Europene 2023! Revenire fabuloasă în finală. Eliza Samara, medalie de bronz

Iulian Focșăneanu Publicat: 27 iunie 2023, 20:37

Reclamă
Bernadette Szocs, AUR la Jocurile Europene 2023! Revenire fabuloasă în finală. Eliza Samara, medalie de bronz

Bernadette Szocs a avut prima reacţie după calificarea la Jocurile Olimpice

Bernadette Szocs, în timpul unui meci / Profimedia Images

Bernadette Szocs a câştigat medalia de aur la Jocurile Europene 2023. Campioana noastră a reuşit o revenire fabuloasă în finala cu Xiaoxin Yang, care reprezintă Monaco. Bernadette a fost condusă cu 3-1 la seturi, dar a luptat incredibil şi a obţinut o victorie de senzaţie. A răzbunat-o pe Eliza Samara, cea care a trebuit să se mulţumească cu medalia de bronz.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

În marea finală, Bernadette a avut un start sub aştepări şi a pierdut primele două seturi. A redus apoi din diferenţă, dar a venit un nou set pierdut de româncă. A urmat o revenire epică şi un succes răsunător.

Bernadette Szocs, AUR la Jocurile Europene 2023

„Istorie! Bernadette Szocs este campioana Europei în proba de simplu feminin, după un meci fantastic la Jocurile Europene Cracovia Malopolska 2023! 

Este cea mai bună clasare a tenisului de masă românesc din istoria participărilor la Jocurile Europene, iar meciul pentru titlul european a fost magistral, o dovadă a ambiției și valorii sportivei noastre la nivel internațional.
Marea finală de simplu feminin a furnizat un joc la nivel înalt, în care două dintre sportivele de top ale Europei, Bernadette Szocs și Yang Xiaoxin, jucătoare care reprezintă Monaco, s-au întrecut într-un duel de anduranță.
Adversarei i-a aparținut prima parte a finalei, însă Bernadette Szocs i-a citit jocul la momentul oportun și a revenit, de la 1-3, până la 3-3, printr-un joc activ și cu lovituri clare pentru punctele necesare.
Iar doza de încredere căpătată s-a resimțit din plin în decisiv, când Bernadette Szocs s-a descătușat chiar după primele puncte trecute în dreptul său. În timp ce Yang Xiaoxin a rămas țintuită la zero, jucătoarea noastră a dominat și a pus punct cu punct până la finalul istoric, scor 4-3 (4-11, 7-11, 11-7, 8-11, 13-11, 11-9, 11-3)„, se anunţă pe contul de Facebook al Federaţiei.

Eliza Samara, medalie de bronz la simplu

Elizabeta Samara a cucerit medalia de bronz în proba de simplu feminin, de la Jocurile Europene Cracovia Malopolska 2023. Forma bună anunţată de Eliza la începutul competiţiei majore a fost confirmată în Polonia, inclusiv într-un ultimul meci al probei, care s-a jucat cu medalia europeană pe masă contra polonezei Natalia Bajor.

Fulgerătoare în lovituri, precisă şi conectată total la duelul din finala mică, Elizabeta Samara a reuşit să contracareze un joc la fel de consistent făcut de adversara din dumul spre medalie.

Reclamă

Sportiva română a muncit pentru fiecare punct, s-a distanţat la 3-1 la seturi şi a reuşit să stopeze la timp revenirea ameninţătoare a Nataliei Bajor, care a prins o perioadă bună în a doua parte a duelului.

În setul decisiv, Eliza s-a mobilizat, a absorbit presiunea momentului şi a menţinut un avans minim, dar suficient pentru victoria cu 4-3 (11-9, 4-11, 13-11, 11-7, 9-11, 9-11, 11-7)

Este a doua medalie de bronz din dreptul tenisului de masă românesc la Jocurile Europene.

Reclamă 4 / 0/3
Citește și:

Care va fi finala UEFA Champions League?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
15:26 Campionatul Mondial de hochei, două super-turnee de tenis de masă şi spectacolul fotbalistic sunt în mai, în AntenaPLAY 15:23 Gică Hagi şi-a fixat obiectivul, înainte de Farul – Sepsi: „Cel mai important!” Cu ce probleme de lot se confruntă 14:05 EXCLUSIVVictor Piţurcă a răbufnit după declaraţiile lui Gigi Becali: „Nu mai vorbesc în viaţa mea cu Gigi Becali” 13:53 Se „rupe” Arena Naţională! Câte bilete s-au vândut deja la derby-ul FCSB – CFR Cluj 13:11 David Popovici a ajuns să umble cu laptele românesc după el, de frica alimentelor contaminate 13:09 Adevărul din spatele relaţiei tensionate dintre Simona Halep şi Sorana Cîrstea: „A existat o rivalitate!” 12:30 Chefi la cuțite, lider de audiență! Echipa lui Chef Alexandru Sautner a câștigat battle-ul de aseară 11:56 Primul jucător care va pleca de la Dinamo, la finalul sezonului! Kopic a renunţat la serviciile lui 11:34 Primele mutări făcute de Dan Şucu la Rapid! Cine va fi noul director sportiv al echipei! Daniel Niculae, OUT 11:15 Gigi Becali s-a enervat pe Mihai Stoica! Ce a produs furia patronului de la FCSB: „Băi, nu te enerva aiurea!” Vezi toate știrile
Citește și