Închide meniul

Camelia Potec, fascinată de performanţa istorică a lui David Popovici: „Poate schimba înotul la superlativ”

Reclamă

Viviana Moraru Publicat: 21 iunie 2022, 10:52

Camelia Potec, fascinată de performanţa istorică a lui David Popovici: „Poate schimba înotul la superlativ

Camelia Potec, fascinată de performanţa lui David Popovici

David Popovici/ Profimediaimages

Camelia Potec, preşedintele Federaţiei Române de Nataţie, este fascinată de performanţa istorică a lui David Popovici, care a devenit primul campion mondial la înot din România.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

David Popovici a scris istorie pentru România şi a devenit campion mondial la 200 de metri liber. Înotătorul român a obţinut timpul de 1 min 43 sec şi 21 sutimi şi a stabilit un nou record mondial la juniori.

Camelia Potec, fascinată de prestaţia lui David Popovici

Camelia Potec, campioană olimpică la proba de 200 de metri liber la Jocurile Olimpice din 2004, este de părere că David Popovici are toate şansele să devină unul dintre cei mai importanţi înotători din istoria sportului. Totodată, Potec susţine că tânărul de 17 ani a setat noi referinţe în sportul său.

„Sunt specialiști din domeniu și își dau seama că e un sportiv de excepție, care poate realiza lucruri extraordinare, care poate schimba partea aceasta cu înotul la superlativ. A dat peste cap multe lucruri care erau împământenite în sportul nostru.

Sunt multe lucruri tehnice pe care le-a adus în bazin. Nu o să ofer detalii despre partea tehnică, a partea antrenorului federal, a echipei tehnice. Pot să vorbesc de potențialul lui, este foarte mare. Doar cei din domeniu își dau seama la ce nivel poate ajunge”, a declarat Camelia Potec, pentru gsp.ro.

Reclamă

Camelia Potec, dezvăluiri despre programul lui David Popovici

Camelia Potec a dezvăluit faptul că David Popovici nu a avut timp să se bucure pe deplin de succesul său, fiind angrenat în proba de 100 de metri liber. De asemenea, Potec a dezvăluit că Popovici este deja cu gândul şi la următoarea competiţie, Campionatul European.

„Momentan nu a avut timp să se bucure, automat dacă nu are el, nu avem nici noi. Competiția este în desfășurare. David este deja în bazin, se gândește la proba de 100 liber. Eu am rămas la interviu alături de ei. Ieri am savurat toți acest succes, alături de David. El a fost la conferința de presă, apoi la testarea anti-doping.

Are niște lucuri interesante și importante pentru cei care vor să ajungă la nivelul acesta, care nu trebuie respectate doar pe perioada competiției. Ne bucurăm pentru ce s-a întâmplat la acest campionat mondial, dar această bucurie va fi de scurtă durată, pentru că trebuie să ne concetrăm pe următoarea competiției, Campionatele Europene de înot și sărituri în apă de aici din București”, a declarat Camelia Potec, pentru aceeaşi sursă.

Reclamă 4 / 0/3

David Popovici a câștigat seria la proba de 100 metri liber și s-a calificat în semifinalele de la Campionatul Mondial

David Popovici a încheiat pe primul loc în seriile de la 100 metri liber și și-a asigurat calificarea în semifinalele de la Campionatul Mondial. Campionul României a reușit o nouă probă de vis, reușind să încheie primul în seria a 10-a din calificări.

David Popovici continuă evoluțiile extraordinare. După ce ieri a scris istorie și a devenit campion mondial la proba de 200 metri de la Campionatul Mondial, sportivul român a câștigat seria a 10-a la proba de 100 metri liber.

Plecat de pe culoarul 4, David a fost cel mai rapid, cu timpul de 47,60 secunde.

Așadar, David Popovici și-a asigurt locul în semifinalele probei de 100 metri liber de la Campionatul Mondial, care vor avea loc tot astăzi, de la ora 19:26 și 19:31. Finala se va desfășura pe 22 iunie, de la ora 19:22.

Recomandări

Este absenţa lui Olimpiu Moruţan de la EURO 2024 o pierdere mare pentru România?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
25
apr.
0:39
Gigi Becali l-a comparat pe Florinel Coman cu Diego Maradona: „Asta a făcut la FCSB!”. Propunere în direct de 500.000 de euro
25
apr.
0:21
Decizia luată de Gigi Becali, după gafa colosală a lui Ştefan Târnovanu din Sepsi – FCSB 2-2: „Înseamnă că nu vede bine!”
25
apr.
0:07
„Mi-am bătut joc!” Ştefan Târnovanu şi-a asumat toată răspunderea după Sepsi – FCSB 2-2. Răspuns la ameninţările lui Gigi Becali
25
apr.
0:05
Cât de gravă e accidentarea lui Florinel Coman, din Sepsi – FCSB! Anunţ înaintea confruntării cu Gică Hagi: „Să rupem blestemul!”
23:40 Cum poate deveni FCSB campioană, după remiza cu Sepsi! Roş-albaştrii, la un pas de titlu 22:40 Sepsi – FCSB 2-2. Coman s-a „rupt”, Târnovanu a gafat. Sărbătoarea de titlu a roş-albaştrilor se amână, după un meci de coşmar! 22:40 Fabrizio Romano a anunţat că Xavi va rămâne la Barcelona! Cine l-a făcut pe antrenorul catalanilor să se răzgândească 22:35 VIDEOImagini COLOSALE din vestiarul Unirii Slobozia, după promovarea în Liga 1! S-a sărbătorit pe „modelul” Inter 22:30 VIDEOAEK – Panathinaikos 3-0 şi Aris – Olympiacos 1-1 au fost în AntenaPLAY! Pas uriaş spre titlu pentru AEK. Probleme pentru Lucescu 22:26 Florinel Coman s-a accidentat în Sepsi – FCSB! Lovitură pentru „Mbappe”, înainte de EURO 2024 Vezi toate știrile
Citește și