Închide meniul
NEWS ALERT

David Popovici a câștigat seria la 100 metri liber și s-a calificat în semifinale, la Campionatul Mondial! Sportivul român, cel mai rapid din calificări. O nouă prestație de vis

Reclamă

Antena Sport Publicat: 21 iunie 2022, 10:50

David Popovici a câștigat seria la 100 metri liber și s-a calificat în semifinale, la Campionatul Mondial! Sportivul român, cel mai rapid din calificări. O nouă prestație de vis

David Popovici, nominalizat la titlul de cel mai bun tânăr sportiv european în 2021

David Popovici, performanță extraordinară la Campionatul Mondial / Profimedia

Update 10:36 | David Popovici a încheiat pe primul loc în seriile de la 100 metri liber și s-a calificat în semifinalele de la Campionatul Mondial de natație. Campionul României a reușit o nouă probă de vis, reușind să câștige seria a 10-a în cadrul competiției de la Budapesta.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

David Popovici continuă evoluțiile extraordinare. După ce ieri a scris istorie și a devenit campion mondial la proba de 200 metri de la Campionatul Mondial, sportivul român a câștigat astăzi seria a 10-a la proba de 100 metri liber.

David Popovici a câștigat seria la proba de 100 metri liber și s-a calificat în semifinalele de la Campionatul Mondial

Plecat de pe culoarul 4, David a fost cel mai rapid, cu timpul de 47,60 secunde.  Românul a fost urmat pe podium de sârbul Andrej Barna (48.15) și de canadianul Joshua Liendo Edwards (48.16).

Cu o nouă evoluție magică, Popovici a fost cel mai rapid înotător din toate cele 11 serii de calificări. Sportivul nostru l-a devansat pe americanul Caeleb Dressel (47,95 secunde).

Reclamă

David Popovici și-a asigurat locul în semifinalele probei de 100 metri liber de la Campionatul Mondial, care vor avea loc tot astăzi, de la ora 19:26 și 19:31. Finala se va desfășura pe 22 iunie, de la ora 19:22.

Știrea inițială

Reclamă 4 / 0/3

David Popovici va evolua astăzi în calificări la 100 metri liber. Sportivul român se pregătește să intre din nou în bazin, după ce ieri a scris istorie și a devenit campion mondial la 200 metri liber. Întrecerea poate fi urmărită în format LIVE TEXT, de la ora 10:34, pe www.as.ro.

David Popovici va evolua astăzi în serii la proba de 100 metri liber. Tot astăzi vor avea loc semifinalele, urmând ca finala să se desfășoare pe 22 iunie.

După ce a făcut mândră o țară întreagă, Popovici va intra din nou în bazin, cu gândul la o nouă probă memorabilă. David a fost repartizat în seria a 10-a în calificările de la 100 metri liber. Întrecerea va putea fi urmărită în format LIVE TEXT pe www.as.ro și LIVE VIDEO AICI de la ora 10:34.

Popovici a scris istorie în sportul românesc. Înotătorul de 17 ani a obținut timpul de 1 min 43 sec și 21 de sutimi și a stabilit un nou record mondial la juniori.

Debutant la seniori, David Popovici a scos al 4-lea timp din istorie la proba de 200 de metri liber. Campionul României a dezvăluit ce l-a întrebat pe antrenorul său alături de care s-a pregătit din greu pentru această performanță remarcabilă:

„L-am întrebat de dimineață dacă crede că e posibil să scot atât și câți competitori credem că sunt capabili să scoată un astfel de timp. Ne-am primit răspunsul și cred că am avut dreptate în ce am anticipat”, a declarat David Popovici, potrivit lead.ro.

David Popovici, reacţie de mare campion după ce a scris istorie

David a explicat cum a ajuns să încheie proba atât de repede și să intre în istoria natației mondiale:

Reclamă

„Nu am fost atât de surprins (n.r. – când a văzut cât de repede a pornit). Pentru că am plănuit un start rapid, undeva la un 50 pe prima sută, așa că 49.96 a fost fix acolo. Știam că trebuie să conduc cursa încă din început, asta a fost o strategie importantă, că trebuia să domin cursa încă din start. Pot spune că am mai multă încredere în mine dacă mă văd în frunte, dar nu asta m-a scos la capăt cu bine.

Ceea ce m-a scos la capăt cu bine e faptul că am avut o cursă foarte bine gândită, ne-am pregătit foarte bine pentru ea, m-am odihnit bine înainte, cred că și asta contează. We just love swimming. Suntem oameni obișnuiți care fac lucruri extraordinare. Așa îmi place să cred.

Bănuiesc că la aeroport va fi haos, am văzut asta în trecut, când ne-am întors de la Tokyo și atunci am încheiat pe 4, acum sunt primul. Dar sunt pregătit pentru asta, sunt pregătit pentru puțină sărbătoare, pentru că cred că o merităm, chiar dacă avem o vară lungă și încărcată în față.

Puțină bucurie n-a făcut rău nimănui. Pentru România înseamnă mult și sunt foarte fericit că am reușit acest rezultat pentru țara mea, pentru toți cei care m-au susținut și m-au urmărit live de acasă și de aici. Îmi place mult sentimentul acesta!”, a declarat David Popovici la conferința de presă, citat de lead.ro.

 

Recomandări

Este absenţa lui Olimpiu Moruţan de la EURO 2024 o pierdere mare pentru România?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
11:18 Cu ce a ajuns să se ocupe Hakan Şukur în exil, în SUA, şi cum arată acum: „Erdogan mi-a luat tot” 11:15 AS.ro LIVE | Alexandru Corneschi a fost invitatul lui Dan Pavel. Poveştile de senzaţie ale celui mai rapid maratonist român 10:49 Sepsi – FCSB LIVE TEXT (21:45). Echipa lui Charalambous poate câştiga titlul în această etapă! Echipele probabile 10:24 VIDEOOlimpiu Moruţan ratează EURO 2024! Anunţul oficial făcut de turcii de la Ankaragucu. S-a „rupt” fără să fie atins de nimeni 9:51 Lucian Sănmărtean a dezvăluit de ce a refuzat de 4 ori să lucreze cu Gică Hagi: „Nu o să mai păstrăm chestia aceasta de respect” 9:47 Record negativ pentru Chelsea, înregistrat la umilinţa cu Arsenal! E prima oară când „Albaştrii” păţesc asta într-un sezon! 9:18 FotoOlimpiu Moruţan, OUT de la EURO 2024! Verdictul teribil primit de internaţionalul român după ce s-a accidentat grav în Cupă 9:11 Motivul incredibil pentru care Adrian Mititelu Jr a ajuns de urgenţă la spital cu o supradoză de pastile: „Vino să mă salvezi!” 8:51 Valeriu Iftime l-a elogiat pe jucătorul pe care l-a propus la FCSB: „E un miracol”! Ce a spus despre „explozia” lui Bogdan Andone 8:32 Imaginea horror cu Romario Benzar după ce a fost lovit de Abdallah! Fostul jucător şi-a dat bandajul jos şi le-a arătat tuturor! Vezi toate știrile
Citește și