Închide meniul

Camelia Potec l-a dat de gol pe David Popovici, după ce fenomenul de 17 ani s-a calificat în finala de la 100 metri liber: „Vrea să devină cel mai rapid înotător din istorie!”

Reclamă

Valentin Pîrcălabu Publicat: 21 iunie 2022, 19:55

Camelia Potec l-a dat de gol pe David Popovici, după ce fenomenul de 17 ani s-a calificat în finala de la 100 metri liber: „Vrea să devină cel mai rapid înotător din istorie!

David Popovici s-a calificat în finala de la 100 metri liber

Facebook Camelia Potec

Camelia Potec l-a dat de gol pe David Popovici, după ce s-a calificat în finala de la 100 metri liber de la Campionatul Mondial de la Budapesta.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Camelia Potec, preşedintele Federaţiei Române de Nataţie, e de părere căDavid Popovici va deveni în scurt timp cel mai rapid înotător din lume.

Camelia Potec l-a dat de gol pe David Popovici, după ce s-a calificat în finala de la 100 metri liber

Mai sunt două zecimi până la recordul mondial. O să-și dorească mult. Pentru a sparge bariera de 47 de secunde e un lucru greu de realizat, dar iată că la nivelul acesta are un avans considerabil față de adversari. El se luptă doar cu cronometrul.

Știam și noi, știau și americanii și toți specialiștii din natație ce poate să facă David și ce timpi scoate. Am știut de anul trecut după performanțele de la juniori de la Roma că o reușească rezultate excepționale. Știam că timpul a fost scurt pentru el pentru a lua medalie la Jocurile Olimpice.

A fost și nevoit să se califice în 2021 pentru JO. A făcut tot ce a putut. După două săptămâni de vacanță a revenit în bazin și a zis că vrea să fie cel mai bun din lume și se îndreaptă foarte rapid către acest lucru. E l știe ce vrea și unde vrea să ajungă. Și-a propus să ajungă cel mai rapid înotător din toate timpurile.

Reclamă

Este mult mai motivat decât credeau toți cei care îl urmăresc. Este adevărat că a primit foarte multe oferte. El este sprijinit, nu este un sportiv care cere foarte multe lucruri, dar știe ceea ce vrea„, a spus Camelia Potec la digisport.ro.

David Popovici s-a calificat în finală la 100 de metri liber cu cel mai bun timp

David Popovici s-a calificat în finala probei de 100 de metri liber, la Campionatul Mondial de Natație de la Budapesta. Românul a terminat semifinala pe primul loc și a stabilit un nou record mondial la juniori.

David Popovici s-a calificat în finala probei de 100 de metri liber și a stbilit un nou record mondial la juniori. 47.13 a fost timpul înotătorului român, cel mai bun dintre toți concurenții.

Reclamă 4 / 0/3

Popovici (17 ani), care la jumătatea cursei nu se afla între cei mai rapizi trei înotători, a stabilit un nou record mondial de juniori. Al doilea timp din semifinale a fost obţinut de francezul Maxime Grousset, 47 sec 54/100, în timp ce canadianul Joshua Liendo Edwards a fost înregistrat cu al treilea timp, 47 sec 55/100.

Multiplul campion mondial şi olimpic american Caeleb Dressel s-a retras înaintea semifinalelor din ”motive medicale”.

Popovici reuşise cel mai bun timp şi în seriile de marţi dimineaţa, 47 sec 60/100. Finala va avea loc miercuri, de la ora 19:22 (ora României).

David Popovici, prima reacție după ce a devenit campion mondial la 200 de metri liber

„Sunt absolut obosit. Piscina e foarte rapidă. M-a ajutat faptul că oamenii pe care îi iubesc m-au privit și cei de acasă au crezut în mine. O să mă refac, treaba nu e terminată, încă mai am foame pentru performanță”, a spus David Popovici, citat de aquatics.eurovisionsports.tv.

1 min 43 sec și 21 de sutimi a fost timpul obținut de David Popovici, un nou record mondial la juniori. Popovici e debutant la Mondialele de seniori.

Tânărul de 17 ani a adus primul titlu mondial în bazin olimpic pentru înotul masculin românesc. România mai avea până acum două medalii de aur, cucerite de Tamara Costache (50 m liber, 1986) şi Diana Mocanu (200 m spate, 2001). Bilanţul României la Mondiale este acum de trei medalii de aur, una de argint şi şase de bronz.

David Popovici a fost urmat în finală de sud-coreeanul Sunwoo Hwang, 1 min 44 sec ȘI 47 de sutimi, în timp ce medalia de bronz a revenit britanicului Tom Dean, în 1 min 44 sec și 98 de sutimi.

Reclamă

Rezultatele din finala Campionatului Mondial în proba de 200 de metri liber

1. Popovici (ROU) – 1:43,21
2. Hwag (KOR) – 1:44,47
3. Dean (GBR) – 1:44,98
4. Kibler (USA) – 1:45,01
5. Auboeck (AUT) – 1:45,11
6. Smith (USA) – 1:45,16
7. Martens (GER) – 1:45,73
8. Winnington (AUS) – 1:45,82

Recomandări

Este absenţa lui Olimpiu Moruţan de la EURO 2024 o pierdere mare pentru România?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
18:59 FotoPrima reacţie a iubitei lui Olimpiu Moruţan, după ce mijlocaşul român a suferit o accidentare horror şi e OUT de la EURO 2024 18:55 LIVE TEXTFarul – Rapid 0-0. Duel „de foc” la Ovidiu pentru un loc în cupele europene 18:36 Programul României de la Campionatul European de handbal! Când va avea loc meciul de debut al „tricolorelor” 18:16 Rafael Nadal, veşti proaste înaintea debutului de la Madrid! Participarea la Roland Garros, sub semnul întrebării 18:10 LIVE VIDEOLamia – PAOK 1-0 este acum în AntenaPLAY. Lovitură de teatru! Echipa lui Răzvan Lucescu a primit gol în minutul 45+4 17:59 Bogdan Lobonţ, „revoluţie” în primul 11 la Rapid! Jucătorul titularizat în premieră în acest sezon, pentru duelul cu Gică Hagi 17:43 Preşedintele Formula 1™, replică acidă pentru Max Verstappen şi Fernando Alonso: „E vorba despre respectul faţă de fani” 17:33 „E ceva ciudat la acest copil!” Motivul pentru care Ianis Hagi va merge la EURO 2024, deşi e rezervă la Alaves 17:11 Bayer Leverkusen aduce întăriri de la Real Madrid! Jucătorul dorit insistent de Xabi Alonso 17:02 „România are nevoie de un jucător ca el!” Costel Gâlcă, mesaj ferm despre şansele lui Alexandru Mitriţă de a merge la EURO 2024 Vezi toate știrile
Citește și